Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Myśli Jana Pawła II
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 20:14
~ napisał(a): A cóż takiego wymyślił i powiedział JPII ,co nie było by już wcześniej powiedziane i wymyślone ??

Weź do ręki i poczytaj jego książki to się dowiesz. Wiesz, jak się nazywa "brak wiedzy na jakiś ważny temat" ignorancja! Jeżeli chcesz dyskutować na ten temat, to popracuj nad swoją ignorancją. Powodzenia, bo będzie ci potrzebne, pewnie ostatnią książkę którą czytałeś był elementarz z obrazkami.

Dopisane 21.06.2013r. o godz. 20:14:

~ napisał(a): JP2 w Polsce to typowy przykład kultu jednostki i tego nie zmienisz.Zmoderowano 21.06.2013 godz.17:55 - powód: złośliwości (moderator)

Nie masz pojęcia co to jest kult jednostki. Przykładasz 20 cm linijkę do bezgranicznych odległości w przetrzeni kosmicznej. Nigdy nie zroumiesz i nie zmierzysz wielkości JPII bo ograniczasz się szablonem, stereotypem, mierzysz piękno i wiarę swoją maluśką linijeczką :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 20:20
Napisałem post w formie pytania :) Nie zamierzam czytać książek JPII ,gdyż nie jestem zainteresowany tematyką religijną inną niż religioznawstwo.
Zadałem pytanie ,licząc ,że ktoś z Was czytał te "dzieła" i jest choć w kilku zdaniach mi to przybliżyć . Więc ... wymyślił ten człowiek coś nowego w tej dziedzinie ,czy nie?
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 20:39
~ napisał(a):

Tak papieżyco, są jeszcze mądrzejsi a konkursów o nich nie ma.
Katolik i chrześcijanin to dwa różne pojęcia i nie należy ich łączyć. :)
Dla mnie wasz papież nie miał żadnych ponadczasowych myśli bo były to tylko przeróbki Jezusa, proroków i wypocin innych "szanowanych".
Niczego nowego nie powiedział dlatego ochów i achów ode mnie nie będzie słychać.

Z pewnością ty nie należysz do tych wielkich i szanowanych, myślisz że jak oplujesz wodospad Niagara to ujmiesz mu jego wielkości? myślisz, że jak oplujesz świętość sam staniesz się lepszy? większy? jak nazwiesz kogoś głupcem, sam staniesz się najmądrzejszy na tym świecie? Jezeli to w co Ty wierzysz nie masz odwagi nam wyrazić, to co jest warta ta twoja wiara?!
A jeżeli nie ma w tobie wiary, to co możesz wiedzieć o JPII, twoja mentalność nie pozwala pojąć rzeczy wielkich. Szczerze mi Ciebie żal :)

Dopisane 21.06.2013r. o godz. 20:29:

~ napisał(a): Napisałem post w formie pytania :) Nie zamierzam czytać książek JPII ,gdyż nie jestem zainteresowany tematyką religijną inną niż religioznawstwo.

To nie było tylko pytanie? to było pytanie z tezą, z oceną. Zasugerowałeś, że JPII nie wymyslił nic co już nie zostało wymyślone i wypowiedziane. To Cię dyskwalifikuje jako dyskutanta. To co dał nam JPII to nie tylko "słowa". Jeżeli wcześniej się JPII nie interesowałeś, to jakie masz prawo do takich ocen?!

Dopisane 21.06.2013r. o godz. 20:39:

~ napisał(a): Ja wiem papieżyco że nie da się tobie tego wyperswadować.

Papieżyco? To jest dowód na twoją małość i ignorancję. Brak ci szacunku do człowieka, do swoich adwersarzy, do prawdziwych wartości. Nie warto z tobą dyskutować.

~GosiaM niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 21:16
~ napisał(a): Ja wiem papieżyco że nie da się tobie tego wyperswadować.
Papież powiela myśli, albo przynajmniej powinien, swojego idola, który powinien być też twoim najwyższym idolem, Jezusa Chrystusa.
Ani on nic do jego słów dodać nie może ani nic z nich odjąć, dlatego nie przekazuje nic nowego, no przynajmniej dla mnie, bo dla przeciętnych papistów pismo święte to ogólnie trudno zrozumiała książka.
A jeżeli nie przekazuje nic nowego to geniuszem nie jest, tak jak geniuszem nie jest profesor fizyki który tylko przekazuje myśli i teorie Einsteina.

Jest jeszcze inna sprawa - każdy chrześcijanin ma za zadanie nawracać na Chrystusa (nie na papieża) i jak mówię ci że Chrystus powinien być dla ciebie celem nadrzędnym to ty jeszcze dyskutujesz o cool papieżu.
JA ci mówię, cool papież nie jest fundamentem twojej wiary (chociaż ty uważasz chyba inaczej), nie jest geniuszem ani nie przekazuje nic nowego. Dlatego nawet same bredzenie że "myśl papieska" jest faktycznie myślą papieską już jest bałwochwalstwem.
To nie są żadne myśli papieskie ,no chyba że coś przekręcił, nie wiem nie czytałem i nie zamierzam, tylko powinny być nazwane myślami Chrystusowymi lub Boskimi prawami.
A jeżeli ty mieszasz autorów to łamiesz przynajmniej prawa autorskie. ;)

Papieżyco ..ale jak nie będzie po myśli, to zapewne znowu baranie .
Czy w którymś momencie napisałam, że papież jest fundamentem mojej wiary ? Chyba coś nie rozumiesz. A kto mnie zna, są tacy, to wie doskonale, że nie uznaję żadnych ziemskich panów nad sobą.
Cóż takiego zrobił, a właśnie to, że pokazał jak powinno się odbierać słowa Chrystusa i jak stosując się do nich, żyć w zgodzie z Bożymi przykazaniami. Jak kochać i przebaczać będąc tylko człowiekiem ze swoimi wszystkimi słabościami. Jak pozostać tym prostym, zwykłym człowiekiem gdy świat leży ci u stóp. Jak rozumieć drugiego człowieka i sprawić, żeby i on zrozumiał. Jak dać nadzieję i wiarę, że droga do Jezusa jest tą właściwą drogą. Nie "kopiował" słów Chrystusa, a starał się przedstawić własne myśli, w których były zawarte : pokora, uwielbienie i posłuszeństwo wobec Boga.
Ale dlaczego piszesz o czymś, czego nie chcesz i nie zamierzasz sprawdzić czytając ? :)
Czy jesteś w stanie uwierzyć mi na słowo ...wątpię, a wiesz dlaczego ?
Bo starasz się pokazać swoją wyższość i nieomylność.
Czy uważasz się za kogoś mądrzejszego od Karola Wojtyły i dlaczego ?
Czy aby sam Bóg nie wybrał Piotra ? Więc w jakim celu go wybrał ?
Ps. idol ..chyba mylisz pojęcia.
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 21:43
Alter to mężuś pewnej papieżycy? :D

Pytanie brzmi - co takiego wymyślił papież w swoich przemyśleniach aby zwać go geniuszem?
Prosta odpowiedź na proste pytanie. "Weź i przeczytaj" to nie odpowiedź, liczę na jakieś oświecone cytaty co mnie powalą mądrością.
Na razie wiem że papież wielkim papieżem i Polakiem był.
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 21:50
~ napisał(a): Alter to mężuś pewnej papieżycy? :D

Pytanie brzmi - co takiego wymyślił papież w swoich przemyśleniach aby zwać go geniuszem?
Prosta odpowiedź na proste pytanie. "Weź i przeczytaj" to nie odpowiedź, liczę na jakieś oświecone cytaty co mnie powalą mądrością.
Na razie wiem że papież wielkim papieżem i Polakiem był.

W pełni i do końca, obnażyłeś swoją małość i ignorancję.

~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 21:51
alter napisał(a):

W pełni i do końca, obnażyłeś swoją małość i ignorancję.

Znów nie na temat. Mam ci napisać dużymi literami?
Dlaczego nie chcecie się pochwalić wielkimi cytatami, wielkiego człowieka?
Strzel kilka wlepek jak ci się pisać nie chce i ocenimy te mądrości.
9176
kc
21 czerwca 2013r. o 21:54
GosiaM napisał(a): Powiem tak , cóż może innego powiedzieć czlowiek zapatrzony w swoje ja i goniący swoją własną wyobraźnię, sądząc , że jest prawdą( którą jedynie on widzi) .
Nowe szaty cesarza ...a szkoda, bo gdzieś, kiedyś był całkiem przyzwoitym i normalnym człowiekiem .
Ps. wreszcie zejdź z chmur zanim znowu upadniesz na same dno, być może ostatni raz.
Racja , czas się obudzać i zacząć żyć w normalnym świecie, a nie tym z dziwnej wyobraźni .

Pannazdzieckiem wielokrotnie na tym forum nazywał Cię swoją przyjaciółką, czy jeśli masz do niego o coś żal, nie możesz mu tego napisać na Priv, tylko piszesz na jego temat na forum. Czy przyjaciele tak postępują ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza