Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ile jeszcze wytrzymamy ?

7303
#pestka nieaktywny
5 lipca 2013r. o 12:14
czy nie zauwazyles ,ze ktos naprawde nie daje rady-szuka rozwiazania pomocy .a ty wygarniasz mu morze bezsensu.Empatia to slowo pewnie dla ciebie nic nie znaczy
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
5 lipca 2013r. o 12:15
Hegemon napisał(a): Jakich pestko ?

Co się pytasz i n pytasz? chyba znasz siebie i wiesz jaki jasteś:P
~ niezalogowany
5 lipca 2013r. o 12:57
~ napisał(a): Uważasz, że ludzie którzy nie skończyli studiów i mają dzieci, są głupsi czy gorsi? A może po prostu mają inne priorytety? Nie dla każdego papierek z uczelni jest szczytem marzeń, co więcej, znam osoby, które mogą "poszczycić się" tytułem magistra, a oleju w głowie mają tyle co szesnastolatka. Rozumiem, że nikt nie chce żyć poniżej pewnego poziomu, ale takie opinie jak "narobili dzieci" są po prostu chamskie. Trochę szacunku. Sama mam dziecko, w tej chwili nie pracuję i nie zawsze jest lekko, ale nie uważam, jakobym miała obowiązek walczyć o cokolwiek dla "inteligencji", bo obecny stan nie doskwiera mi na tyle. To był mój wybór aby założyć rodzinę i proszę nie obrażać takich ludzi. I do narzekających nie należę.Zmoderowano 05.07.2013 godz.11:25 - powód: błąd cytowania (moderator)

Nie dla "inteligencji" ,tylko moze właśnie dla tego dziecka o które się postarałaś i nie widzisz w tym nic właściwego ,zeby powalczyć o jago przyszłość, chcesz ,żeby żyło w takiej nędzy jak teraz sie zyje przeciętnemu człowiekowi w tym kraju? To gratulacje.Inteligencja to nie tytuł magistra zdobyty zaocznie w jakiejś filii na zadupiu ,bo to nie jest żadne wykształcenie i zgadzam się ,ze osoby z tego rodzaju wykształceniem mogą mieć rozum nastolatki.Wykształcenie to porzadne studia i nie tylko studia ,to zdolność myślenia ,przewidywania,prawidłowego wyciagania wniosków,rozsądku,trzeżwego rozważania,obserwacji no i ponoszenia konsekwencji.Daje sie zauwazyć jak bardzo mało młodych osób,naprawde wykształconych i myślacych logicznie zawiera związki i rodzi dziecko ,a to dlatego ,ze widza swoją i swoich ewentualnych dzieci "przyszłość" w tym kraju.Co za okropność założyć rodzinę ,urodzić dzieci i drzeć o ich zdrowie ,życie niejednokrotnie,o ich przyszłość,a jak dorosną patrzeć jak depczą po nich zamożni "pracodawcy",jezeli będą w ogóle mieć jakąś pracę za głodowe grosze.Jezeli naprawde uwazasz ,ze nie ma o co walczyć,że jest ci dobrze jak jest to twoja sprawa ,po co sie wypowiadasz.Znam kobiety co ich szczytem marzeń było i jest wyjść za mąż,rozmnożyć sie i nie pracować ,wystarczy ,ze mąż tyra,znam ludzi ,którym jest dobrze ,bo maja wszystko gdzieś,znam ludzi którzy pogodzili się i zrezygnowali ,bo i tak walczyć nic nie da,znam też takich ,którzy wyjechali,ale sa jeszcze ludzie .którzy chca powalczyć o lepsze ,godne warunki życia,mają do tego prawo ,bo jak można żyć bez żadnych wymagań,godząc się na warunki urągające ludzkiej godności.Wiemy i widzimy jak sie żyje w innych kulturalnych krajach,i w naszym kraju powinno też tak być,bo inteligentni,[czytaj :myślący} ludzie nie zadowolą się życiem polegającym na zarobieniu 1200 zł ,zrobieniu zakupów "z nizszej " pólki,siedzeniem w domu przed telewizorem ,kupieniem ciuchów w lumpeksie, itp ,oni maja szersze horyzonty i potrzeba im do życia czegos więcej niż pójść do roboty za grosze ,zjeść ,,spać i w koło Wojtek.Tak żyli ludzie przed odległymi wiekami ale nie dziś,a kto nie czuje potrzeby walczenia o lepsze jutro bo woli żyć przy ziemi jak robak to istotnie niech się do tego nie zabiera ,bo wywalczywszy i tak nie skorzysta bo nie potrafi.
~do Pana/Pani wyżej niezalogowany
5 lipca 2013r. o 13:27
To może zamiast biadolenia że jest źle, ktoś zaproponuje, w jaki sposób wprowadzić zmiany? Bo skoro już od lat jest tak źle jak wszyscy mówią to znaczy, że od tylu lat władzę mają ludzie, którzy nie potrafią zadbać o społeczeństwo. Dlaczego nie rządzą ci, którym los ludzki nie jest obojętny? Bo nie mają przebicia w postaci poparcia i to jest wina ludzi. A co do mojego dziecka to ma wszystko, czego potrzebuje i na pewno nie pozwolę, żeby klepało w przyszłości biedę. Aha- nie robię zakupów z niższej półki, nie kupuję w lumpeksie i nie siedzę w kółko w domu przed telewizorem. A to, że kobieta zajmuje się domem i wszystkimi obowiązkami z tym związanymi to nie jest praca? To jest myślenie ludzi żyjących przed wiekami. Nie czuję się gorsza od kobiet pracujących poza domem tylko dlatego, że robią dla kogoś, a ja dla siebie i rodziny. Nie będę kończyć studiów tylko po to, żeby komuś w ten sposób udowadniać, że jestem mądrzejsza niż jestem. Moje życie wygląda tak jak na chwilę obecną może wyglądać i jeżeli będę chciała coś zmienić to mogę w każdej chwili. Mój los jest w moich rękach i nie zamierzam narzekać na władzę, system i tym podobne, bo sami ich wybieramy.
~aaaaaaaaaaa niezalogowany
5 lipca 2013r. o 13:29
bardzo dobry temat, całkowicie się zgadzam. Jakby co to jestem z tymi,którzy chcą to g... zmienic

P.S.

niecałe 1200zł...
~mir.ko niezalogowany
5 lipca 2013r. o 14:17
Hegemon napisał(a):
Polska nie jest biednym krajem, a dbanie o rodzinę chyba na czymś innym polega niż lamentowanie.

Pozdrawiam

po za szczegfolem ze 700 tys osob zarabia na poziomie powyzej 7 tys, reszta gdy idzie do baru dokaldnei sprawda ile ma w portfelu. kraj nie jest biedny, on upadl
~TŁUM niezalogowany
5 lipca 2013r. o 14:40
Witam przyglądam się rozmowie na forum jak wiadomo większość mnie popiera oczywiście znajdą się ludzie którzy chcą zepchnąć temat na inny tor ale do rzeczy co dalej robimy konkretnie ma ktoś pomysł na zmiany czy dalej narzekamy.Ja proponuję jak na początku pokażmy,że nam na Polsce zależy i chcemy tu żyć godnie
~ niezalogowany
5 lipca 2013r. o 14:47
~do Pana/Pani wyżej napisał(a): To może zamiast biadolenia że jest źle, ktoś zaproponuje, w jaki sposób wprowadzić zmiany? Bo skoro już od lat jest tak źle jak wszyscy mówią to znaczy, że od tylu lat władzę mają ludzie, którzy nie potrafią zadbać o społeczeństwo. Dlaczego nie rządzą ci, którym los ludzki nie jest obojętny? Bo nie mają przebicia w postaci poparcia i to jest wina ludzi. A co do mojego dziecka to ma wszystko, czego potrzebuje i na pewno nie pozwolę, żeby klepało w przyszłości biedę. Aha- nie robię zakupów z niższej półki, nie kupuję w lumpeksie i nie siedzę w kółko w domu przed telewizorem. A to, że kobieta zajmuje się domem i wszystkimi obowiązkami z tym związanymi to nie jest praca? To jest myślenie ludzi żyjących przed wiekami. Nie czuję się gorsza od kobiet pracujących poza domem tylko dlatego, że robią dla kogoś, a ja dla siebie i rodziny. Nie będę kończyć studiów tylko po to, żeby komuś w ten sposób udowadniać, że jestem mądrzejsza niż jestem. Moje życie wygląda tak jak na chwilę obecną może wyglądać i jeżeli będę chciała coś zmienić to mogę w każdej chwili. Mój los jest w moich rękach i nie zamierzam narzekać na władzę, system i tym podobne, bo sami ich wybieramy.

Tak naprawde ,to niczego nie rozumiesz,studiów sie nie kończy po to ,zeby komuś coś udowadniać ,tylko zupełnie dla innych celów,miedzy innymi ,zeby realizowac swoje marzenia,zdolności,żeby zdobyć wiedzę ,która jest dla nas ważna ,zeby sie spełniać,zeby być uzytecznym dla wielu ludzi itd i tp,nie będe ci tłumaczyć ,bo i tak nic nie zrozumiesz,z twojej pisaniny wynika ,ze ciężki masz pomyślunek ,choćby te słowa ,ze nie będziesz i nie "robisz" dla kogoś ,tylko dla siebie,tymi słowami okresliłas kim jesteś.Czy potrafisz wyobrazić sobie jak wygladałby ten swiat napełniony egoistami " robiącymi" tylko dla siebie?! Lekarz powinien ci odmówić pomocy i pozwolić umrzeć ,bo wedlug twojej mądrości powinien "robić" dla siebie i leczyć tylko swoją rodzinę czyli dzieci i współmałżonka,piekarz powinien upiec chleb tylko dla siebie i swojej rodziny itd.Mało kobiet ma dzieci i pracuje? bo ma taka potrzebę ,bo ludzie ludziom sa potrzebni w każdej profesji,pracujemy dla siebie i jednocześnie z pozytkiem dla wszystkich i dlatego nalezy walczyć o pracę .o lepsze warunki,bo np kobiety ,które pracuja tez dbają o dzieci ,zajmują się domem ,niby kto za nich ma to robić,mozna być dobrą matka spełnionym w swoim zawodzie pracownikiem,no ale za takie pensje jak są to jest to niemożliwe,kto nie skalał sie pracą to mu nie krzywda głodowe pensje.W moim niedalekim sasiedztwie mieszka taka jedna .która mówi "na mnie ludzie "robiom" [doslowny cytat],i jest zupełnie zadowolona ze swego położenia,zero ambicji i woli kiwnięcia palcem w celu zmiany czegokolwiek bo i po co?Jeżeli ktos ma kogos co na niego "robi" to nie należy do tych .którzy chcą i maja prawo walczyć.A wykształcenie to przede wszystkim zdolność myślenia,jak już cię tak razi słowo "studia",to jest inaczej nadawanie kształtu [właściwego i pożądanego],swojej osobowości ,swojemu poglądowi lub ogólnie własnemu światopoglądowi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza