Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ile jeszcze wytrzymamy ?

5134
#TOjsienka nieaktywny
5 lipca 2013r. o 15:14
~ napisał(a): Uważasz, że ludzie którzy nie skończyli studiów i mają dzieci, są głupsi czy gorsi? A może po prostu mają inne priorytety? Nie dla każdego papierek z uczelni jest szczytem marzeń, co więcej, znam osoby, które mogą "poszczycić się" tytułem magistra, a oleju w głowie mają tyle co szesnastolatka. Rozumiem, że nikt nie chce żyć poniżej pewnego poziomu, ale takie opinie jak "narobili dzieci" są po prostu chamskie. Trochę szacunku. Sama mam dziecko, w tej chwili nie pracuję i nie zawsze jest lekko, ale nie uważam, jakobym miała obowiązek walczyć o cokolwiek dla "inteligencji", bo obecny stan nie doskwiera mi na tyle. To był mój wybór aby założyć rodzinę i proszę nie obrażać takich ludzi. I do narzekających nie należę.Zmoderowano 05.07.2013 godz.11:25 - powód: błąd cytowania (moderator)

Nie no,wykształcona,bezdzietna pokazała właśnie poziom swojej yntelygencji. :| :D Pojechała między innymi swoim rodzicom po
rajtach,no chyba że cudownie poczęta.
Na to wychodzi ze skoro już rodzice cię zrobili,to od urodzenia powinnaś już po układach rodzinnych mieć zaklepane stanowisko w banku centralnym. :| :D
Więcej takich yntelygentów i faktycznie nic w tym państwie nie będzie.
DO ROBOTY A NIE DWIE LEWE ŁAPY BO JAK WSZYSCY ZOSTANĄ PREZESAMI BANKU NARODOWEGO TO NIE BĘDZIE KOMU ROBIĆ. :]

Zmoderowano 05.07.2013 godz.19:11 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
5 lipca 2013r. o 15:35
Mój wpis mówi o tym ,ze pracuję całe zycie za grosze bo takie uwłaczające pensje dostajemy w tym kraju,a nieroby siedzą w domu albo leża do góry ....,to po co im walczyć o godne zycie,nie wydali pieniędzy na kształcenie się ,nie potrzebuja pracy ,bo albo ktoś na nich pracuje albo jak już pracują to ,dostali prace "po znajomości" choć im sie nie należy z powodu braku kwalifikacji,więc wiedzac ,ze nie zasługuą na stanowisko ,które "ktoś im załatwił" ,siedza cicho i będą siedzieć,im jest dobrze w tym kraju.Tłum nie do takiej kategorii ludzi wystosował swój apel o to ,żeby walczyć o godniejsze zycie,jak widać równiez nie do ciebie ,wiec siedż i sie nie odzywaj.

Zmoderowano 05.07.2013 godz.19:12 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
5134
#TOjsienka nieaktywny
5 lipca 2013r. o 16:00
~ napisał(a):

Tak naprawde ,to niczego nie rozumiesz,studiów sie nie kończy po to ,zeby komuś coś udowadniać ,tylko zupełnie dla innych celów,miedzy innymi ,zeby realizowac swoje marzenia,zdolności,żeby zdobyć wiedzę ,która jest dla nas ważna ,zeby sie spełniać,zeby być uzytecznym dla wielu ludzi

No faktycznie pasja i spełnienie,gdy co drugiego kto się chwali że studiuje zapytać jaki kierunek ,to dostaję w odpowiedzi MARKETING I ZARZĄDZANIE.Czyli zaraz po studiach,wbicie się w gajer i nic nie robienie to jest ta wasza pasja i spełnienie.
Mam przyjaciółkę po Elektro-politechnice która dalej się uczy znalazła prace w swojej dziedzinie bez znajomości i mimo że zarabia też najniższą krajową bo dopiero po szkole to nie narzeka.W tym przypadku można powiedzieć ze to pasja wystarczyło popatrzeć gdy idąc na spacer do Bożejowic jara sie rozdzielnią i transformatorami w elektrowni.
Więc jak mówiłam w większości sami chętni na prezesów banków.

Ps.sorry że zeszłam z tematu

Dopisane 05.07.2013r. o godz. 15:49:

~ napisał(a): Mój wpis mówi o tym ,ze pracuję całe zycie za grosze bo takie uwłaczające pensje dostajemy w tym kraju,a nieroby siedzą w domu albo leża do góry ....,to po co im walczyć o godne zycie,nie wydali pieniędzy na kształcenie się ,nie potrzebuja pracy ,bo albo ktoś na nich pracuje albo jak już pracują to ,dostali prace "po znajomości" choć im sie nie należy z powodu braku kwalifikacji,więc wiedzac ,ze nie zasługuą na stanowisko ,które "ktoś im załatwił" ,siedza cicho i będą siedzieć,im jest dobrze w tym kraju.Tłum nie do takiej kategorii ludzi wystosował swój apel o to ,żeby walczyć o godniejsze zycie,jak widać równiez nie do ciebie ,wiec siedż i sie nie odzywaj.

No cicho posiedzone ?Myśl co piszesz bo widzę ze nie tylko ja w ten sposób zrozumiałam twoje wykształcone wywody. :]

Dopisane 05.07.2013r. o godz. 15:52:

Ps.to sie wżeń w bogatą rodzinę skoro wszyscy niewykształceni co maja jakieś dobre stanowisko mają je po znajomości

Dopisane 05.07.2013r. o godz. 16:00:

Znam kilka osób,które poszły do pracy na produkcję jako zwykły szaraczek i zostali kimś w zakładzie za ciężką prace,bo zakłady wolały zapłacić i wykształcić sobie dobrego pracownika co wykonywany zawód ma fizycznie w jednym palcu a nie tylko skamle ze jest źle ,niż kogoś kto ma tylko papierek i żadnego doświadczenia.
CZY PROSTO WYJAŚNIŁAM WYKSZTAŁCONYM?

Zmoderowano 05.07.2013 godz.19:13 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
5 lipca 2013r. o 16:14
Nie pisze ,ze wszyscy ,którzy mają dobre stanowiska ,mają je po znajomości,moje dziecko ma bardzo dobre stanowisko bez znajomości ale po najlepszym w kraju uniwersytecie plus certyfikaty zagraniczne ,nie o to jednak chodzi ,żeby zmknąć sie w swoim grajdołku i mieć problemy innych gdzieś ,tylko trzeba rozumieć ludzi i ich sytuacje bo nie wiadomo co kogo czeka.Płace powinny być wyższe bo trudno wyzyć a ty jak masz utrzymanie z opieki społecznej czyli z pieniedzy uczciwie pracujacych to nie walcz o nic,a jezeli pracujesz to chyba rozumiesz o co chodzi,jeżeli nie ogarniasz to trudno.Wszyscy powinni sie zjednoczyć i domagać się ,żeby zmienić ten kraj na lepszy,bo tak jak jest to po prostu wstyd.Jak tak będziemy postępować dalej w stylu: mi jest dobrze ,na mnie robia ,ja mam rentę,ja mam zasiłek,na mnie chłop zasuwa,mi wystarczy,a ja mam na to wy.....,a mi sie nie chce,a mi nie brakuje itp to moze być tylko gorzej.

Zmoderowano 05.07.2013 godz.19:14 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
~mamcia niezalogowany
5 lipca 2013r. o 16:26
Ani moje wykształcenie ani doświadczenie ani chęci do pracy nic nie pomagają mi w znalezieniu pracy.
Po urodzeniu dziecka "podziękowano mi "- akurat umowa się skończyła.!! Teraz mogę wyć do poduszki, w Bolcu nie mam kontaktów, wyjechać nie mogę. Chcę tylko zacząć pracować i nie wstydzić się, że jestem tzw. nierobem. Podań napisałam ogrom co jeszcze mogłabym zrobić. Licznik wieku bije, płaci się za wszystko, a ze znalezieniem pracy krucho.
~ niezalogowany
5 lipca 2013r. o 16:28
TOjsienka napisał(a): No cicho posiedzone ?Myśl co piszesz bo widzę ze nie tylko ja w ten sposób zrozumiałam twoje wykształcone wywody. :] Dopisane 05.07.2013r. o godz. 15:52:Ps.to sie wżeń w bogatą rodzinę skoro wszyscy niewykształceni co maja jakieś dobre stanowisko mają je po znajomości Dopisane 05.07.2013r. o godz. 16:00:Znam kilka osób,które poszły do pracy na produkcję jako zwykły szaraczek i zostali kimś w zakładzie za ciężką prace,bo zakłady wolały zapłacić i wykształcić sobie dobrego pracownika co wykonywany zawód ma fizycznie w jednym palcu a nie tylko skamle ze jest źle ,niż kogoś kto ma tylko papierek i żadnego doświadczenia.
CZY PROSTO WYJAŚNIŁAM WYKSZTAŁCONYM?

Głupio ,ze aż boli nie porównuj ludzi do siebie,papierek można mieć a w głowie pustka,zaoczne marketingi to nie jest wykształcenie i wie o tym nawet dziecko,są ludzie wartościowi i nie maja pracy a jak maja to nie taką zeby za to co zarobią przeżyć,jak maja się dorobić? ,kiedy załozyć rodzinę .zdobyć mieszkanie? to co ,ze po studiach od razu? tez można zarabiać,jakoś w innych krajach stać młodych po studiach na mieszkanie i samodzielne zycie a nie jak w Polsce kisić sie przy rodzicach i zarabiac latami 1000 zł.Trzeba znać swoją wartość i wiedzieć na jakim poziomie powinni ludzie żyć w tym wieku.kazdy ma i będzie miał to na co sie godzi i na co zasługuje według własnej oceny.Masz sie za nic to i niczego nigdy mieć nie będziesz.Tak własnie jest.

Zmoderowano 05.07.2013 godz.19:15 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
~ niezalogowany
5 lipca 2013r. o 16:35
~mamcia napisał(a): Ani moje wykształcenie ani doświadczenie ani chęci do pracy nic nie pomagają mi w znalezieniu pracy.
Po urodzeniu dziecka "podziękowano mi "- akurat umowa się skończyła.!! Teraz mogę wyć do poduszki, w Bolcu nie mam kontaktów, wyjechać nie mogę. Chcę tylko zacząć pracować i nie wstydzić się, że jestem tzw. nierobem. Podań napisałam ogrom co jeszcze mogłabym zrobić. Licznik wieku bije, płaci się za wszystko, a ze znalezieniem pracy krucho.

Własnie kochana "mamciu",właśnie dlatego powinniśmy wszyscy walczyć ,zeby zmienić ten chory kraj,zebyśmy nie myśleli ze zgrozą co będzie z dziećmi i wnukami.walczyć trzeba takze z tym ,ze po znajomości jest praca ,moze ktoś zajmuje stanowisko nalezne właśnie tobie,bo ty nie masz znajomosci,żle sie dzieje w tym kraju i trzeba to zmienić.
7303
#pestka nieaktywny
5 lipca 2013r. o 17:45
~TŁUM napisał(a): Witam przyglądam się rozmowie na forum jak wiadomo większość mnie popiera oczywiście znajdą się ludzie którzy chcą zepchnąć temat na inny tor ale do rzeczy co dalej robimy konkretnie ma ktoś pomysł na zmiany czy dalej narzekamy.Ja proponuję jak na początku pokażmy,że nam na Polsce zależy i chcemy tu żyć godnie
mysle ze na biadoleniu sie skonczy,bo co zrobic wyjsc na ulice czy przeskoczyc plot :|
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo