Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Są grzyby!
3145
#hemi nieaktywny
6 października 2016r. o 22:12
Chyba jedyny temat gdzie zaraz nikt nie wklei jakiejś strony z reklamą produktu :] :]
Zazdroszczę jak cholera mozliwości wyskoczenia do lasu na grzybki :) :)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ZAGINIONY niezalogowany
6 października 2016r. o 22:39
Chodźcie sobie na te grzybki i je zbierajcie tylko się ni gubcie w lasach!! Ostatnio 5.10.2016r. znów akcja kilkudziesięciu osób - policjantów, strażaków i sąsiadów szukało pana, który zapomniał jak dojść do domu. Dzięki Bogu się znalazł...
Bierzcie ze sobą choć naładowany telefon.
~Traper niezalogowany
7 października 2016r. o 5:47
Jak rzeknął Aragorn: "Kto ze mną drogi prostuje, Ten w polu nie nocuje." w lesie też.

Dla panikujących gdy sie zgubią:

- Słońce zawsze wędruje po południowej stronie Nieba

- Mech zazwyczaj rośnie od północy
- Wiatr zazwyczaj wieje z zachodu

- Droga pożarowa zawsze doprowadzi do asfaltu
- większość zadbanych dróg leśnych poprowadzonych jest na linii Północ-Południe
- 9/10 przypadków krzyżuje się prostopadle z innymi, wyznaczając kier. Wsch-Zach

Drzyj się z całych sił, w lesie jest pełno ludzi, ktoś zawsze pomoże. Rozpal bezpieczne ognisko, dorzuć dużo mokrych liści, strażaki zareagują na gęsty dym.

Pozdrawiam

~klucznick niezalogowany
7 października 2016r. o 8:33
~Ramaj napisał(a):
~klucznick napisał(a): jedzenie grzybów niszczy wątrobę ,grzyby nie posiadają żadnych walorów odżywczych są wydalane z organizmu niemal w całości,tylko soki grzybowe pozostają w organizmie które to sieją spustoszenie gorsze od wódki,smacznego,lubię zbierać grzyby nie konsumuje ,wię prezentuje moje zbiory naiwnym smakoszom,mówię nie prawde?poczytaj to się przekonasz :P

Kolego, bardzo się mylisz,to co piszesz jest nieaktualne. W/g najnowszych badań,oprócz walorów smakowych maja tez odżywcze oraz są źródłem witamin i soli mineralnych.
to ci w tv powiedzieli?no to brawo.mój kolega chemik twierdzi co innego :P
~ niezalogowany
7 października 2016r. o 14:05
gówno nie ma grzybów

te fotki są sprzed kilku lat

grzybnia prawdziwka jest tak wysuszona

że odbudowa potrwa przy mokrych latach

jakieś 5 lat
~grzybiarz niezalogowany
7 października 2016r. o 14:20
bajo4 napisał(a):
~grzybiarz napisał(a): Nie ma praktycznie żadnych grzybów w bolesławieckich lasach, na wschód, zachód, północ i poludnie od miasta, przestańcie bzdety pisać, zbieracie najwyżej papierzaki po sobie

Byłem w niedzielę (w okolicach Gromadki) i nazbierałem prawie pełne wiaderko, w poniedziałek kolejne.
Dzisiaj dla odmiany pojechałem koło Osłej i w niecałe dwie i pół godziny nazbierałem całe wiaderko ( około 12 litrowe) więc raczej grzyby są.

Obudź się i idź wyrzucić śmieci, a następnym razem nie zapomnij wkleić fotki z grzybami z aktualną jej datą.
~Marek niezalogowany
7 października 2016r. o 14:58
Czy ktoś wie czy w przejeslawiu na poligonie są grzyby
~muchomorek niezalogowany
7 października 2016r. o 15:17
~Marek napisał(a): Czy ktoś wie czy w przejeslawiu na poligonie są grzyby

Byłem w ubiegłą sobotę kilka km za Przejęsławiem, nawet muchomora ciężko było w lesie spotkać, grzyby typu prawdziwki, podgrzybki = ZERO, jedyna przyjemność, to spacer po lesie :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.