Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Tłumy przyszły zobaczyć Kaczyńskiego
7612
bax
29 września 2013r. o 21:46
Mnie tam nie było,wystarczy mi,to co tu cztam:) spodobał mi się ten artykuł więc cyt.," - Chcemy być wielkim narodem i możemy nim być - wykrzyczał na końcu swojej wypowiedzi polityk.

Następnie przyszła pora na pytania zadawane przez zebranych (były one zadawane na piśmie i wybierane przez organizatorów). Pytania dotyczyły bardzo różnych rzeczy. Kaczyński zadeklarował m.in. że kiedy PiS wróci do władzy cofnie zmianę wieku emerytalnego.
W odpowiedzi na inne pytanie nazwał osoby, które wystąpiły z szeregów PiSu "dezerterami".
- A wiecie co się robi z dezerterami w czasie wojny? - zapytał retorycznie Kaczyński. Ciekawe co na to Piotr Roman, który swego czasu "zdezerterował" z Prawa i Sprawiedliwości..."

Zwłaszcza cofnięcie wieku emerytalnego...

Ludzie masowo uciekają z kraju,zabierają rodziny,zostawiają niemalże wszystko...
Kto w tym kraju będzie pracował,skoro od lat jest niż demograficzny, zamykają szkoły,powstają firmy rodzinne, w większości firm przyjmują tzw.,"podfirmy"- czyli mam działalnośc i robię na zlecenie...
Kto w takim razie pójdzie na emeryturę? o ile przeżyje ten kryzys...

Swoją drogą ..jeden Kaczyński już był Prezydentem;(ŚP. Lech Kaczyński.

Polityka,nie moja dziedzina i oby było i żyło nam się lepiej,trzeba dużo zmian w tym kraju:)
Dążymy do Unii,ale jesteśmy..(100lat w tyle) i po co większośc' ludzi chce ,żeby EURO wprowadzili ?? zginiemy,bo polskie zarobki i prawo człowieka ,nie jest TU( w Polsce) szanowane...

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
29 września 2013r. o 21:46
~s napisał(a): Co do kobiet, to są prywatne opinie Korwina i nic ponadto. Nijak nie przekłada się to na program tej partii.

Jeśli na czele partii stoi człowiek, który "prywatnie" ma takie a nie inne poglądy na temat roli kobiet w społeczeństwie, to w żaden sposób ta partia nie jest dla mnie wiarygodna.
~ niezalogowany
29 września 2013r. o 21:50
Dla mnie jest, bo ten człowiek od 20 lat mówi to samo, nie starając przypodobywać sie wyborcom.
9176
kc
29 września 2013r. o 21:58
~ napisał(a): Dla mnie jest, bo ten człowiek od 20 lat mówi to samo, nie starając przypodobywać sie wyborcom.

Bo nie jesteś kobietą i nie wmawia Ci, że największy matoł jest od Ciebie mądrzejszy tylko dlatego, że jest mężczyzną.

Mówi to samo i nic z tego nie wynika, gdyby był mądry i mądrze "prywatnie" mówił miałby duże poparcie, bo postulaty jego partii w wielu kwestiach są sensowne.
~ niezalogowany
29 września 2013r. o 22:24
bax napisał(a): - Chcemy być wielkim narodem i możemy nim być - wykrzyczał na końcu swojej wypowiedzi polityk.

W odpowiedzi na inne pytanie nazwał osoby, które wystąpiły z szeregów PiSu "dezerterami".
- A wiecie co się robi z dezerterami w czasie wojny? - zapytał retorycznie Kaczyński. Ciekawe co na to Piotr Roman, który swego czasu "zdezerterował" z Prawa i Sprawiedliwości..."

Po pierwsze niczego nie wykrzyczał, tylko powiedział.

Po drugie osoba zadająca pytanie nazwała uciekinierami tych którzy wystąpili z PiS, ale pytała co by zrobiono, gdyby chcieli po partii powrócić. Pan Kaczyński żartobliwie odpowiedział. Wspomniał, że nie jest zwolennikiem wojny.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
29 września 2013r. o 22:24
kc napisał(a): że największy matoł jest od Ciebie mądrzejszy tylko dlatego, że jest mężczyzną.

To, że źle interpretujesz jego słowa, świadczy właśnie o tym, że prawdopodobnie jest tak jak napisałaś
~Pis Bolesławiec niezalogowany
29 września 2013r. o 22:26
PAP/Jakub Kaczmarczyk

Zdaniem prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego rządowy zespół badający przyczyny katastrofy smoleńskiej, którego przewodniczącym jest Maciej Lasek, boi się konfrontacji z zespołem Antoniego Macierewicza.
Kaczyński podczas spotkania z wyborcami w Bolesławcu powiedział, że zespół Macierewicza stanie do dyskusji z zespołem Laska, jednak musi się ona odbyć „bez cenzury”. Były premier dodał, że bardziej ceni kompetencje ekspertów zespołu parlamentarnego.
Członkowie komisji Millera to są ludzie właściwie bez żadnego dorobku. Mają co najwyżej troszkę publikacji i zero cytowań. Nasi mają dziesiątki publikacji i wręcz tysiące cytowań.
- mówił prezes PiS.
Jarosław Kaczyński powiedział również, że chciałby wspólnie z Antoni Macierewiczem wziąć udział w debacie dotyczącej politycznych okoliczności katastrofy sprzed 3 lat. Zdaniem prezesa PiS chodzi o zbadanie „różnych decyzji o charakterze prawnym, związanych z prawem międzynarodowym".
Szef rządowego zespołu Maciej Lasek zaapelował do ekspertów zespołu Antoniego Macierewicza, aby ujawnili posiadane dowody, albo zakończyli swoją działalność. W odpowiedzi Antoni Macierewicz poinformował, że zwrócił się do prokuratury o przesłuchanie wszystkich członków komisji rządowej.
Prezes PiS w swoim wystąpieniu nawiązał również do kwestii dotyczących sytuacji gospodarczej w naszym kraju oraz najbliższych wyborów parlamentarnych. Zdaniem Kaczyńskiego, te wybory będą najważniejsze od 1989 r., ponieważ "Polsce grozi tzw. pułapka średniego rozwoju", która może doprowadzić do gospodarczej stagnacji lub nawet kryzysu.
Mamy tzw. miękkie państwo, w którym istnieje aparat państwowy, ale nie są egzekwowane podstawowe zasady np. prawo nie jest egzekwowane.
- ocenił Kaczyński.
Jak podkreślił w swoim wystąpieniu prezes PiS, obok naprawy państwa niezwykle ważne jest "umocnienie narodu, który musi być wspólnotą narodową".
Mamy teraz w Polsce na szczęście społeczne ożywienie i musimy to wykorzystać, by doprowadzić do tego, by rządzili ludzie, którzy poprowadzą politykę w interesie milionów Polaków.
- dodał Kaczyński.
Zdaniem lidera opozycji, młode i średnie pokolenie Polaków jest już na tyle świadome i wykształcone, że może jeszcze skorzystać na tych zmianach.
Można nasz kraj zmienić, odbudować polski przemysł, stworzyć miejsca pracy. My podczas krótkiego okresu rządzenia przy uczciwej polityce stworzyliśmy 1,3 mln takich miejsc pracy.
– powiedział Kaczyński.
Podczas spotkania z mieszkańcami powiatu bolesławieckiego lider Prawa i Sprawiedliwości zadeklarował, że w przypadku wyborczego sukcesu jego ugrupowanie ma program, który może być zrealizowany.
Zaapelował do zebranych na sali kilkuset osób o poparcie oraz aktywność, która ma wesprzeć działania PiS w terenie.
~mir.ko niezalogowany
29 września 2013r. o 22:27
virgo napisał(a): Tłumy przyszły bo to OSOBOWOŚĆ !! POLITYK wielkiego formatu .

celebryta predzej. jesli jutro PO podniesie wiek emerytalny do 80 i Tusk przyjedzie za tydzien do bc, tez braknie miejsc.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza