Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Stawki za sakramenty

~adiunkt niezalogowany
21 listopada 2013r. o 8:11
ale wiesz , ze jak za 1 razem łaska jest za niska, to na 2 raz łaski nie będzie :D
tak na marginesie, w Afryce kto największe pieniądze zarabia ???
założyciel kościoła !!!
dziekuje
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
21 listopada 2013r. o 8:15
ksiądz powiedział co łaska ale nie mniej jak 500.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
21 listopada 2013r. o 8:22
~ napisał(a): ksiądz powiedział co łaska ale nie mniej jak 500.

ale gadacie. W bazylice jest z góry ustalony cennik i się już nawet z tym nie kryją.
Wylewać żale sobie możecie. To wy jesteście uzależnieni od niego, a nie on od was.
3145
#hemi nieaktywny
21 listopada 2013r. o 9:15
Cyt:""Z pieniędzy zusowskich należy nam się 10%"

W tym momencie gość normalnie przegiał !!
Niech pokaże jakiś zapis prawny na to !
Masakra-ludzie cierpią ,zadłużają się na pogrzeb (ZUS to tylko 4 tys ,gdzie4 za to nie ma szans zrobić pogrzebu) a dla tych w pseudoksięży to tylko super biznes :/ :/

Pewnie by poklepali po ramieniu i powiedzieli "przykro mi" ,ale za poklepanie to 40 zł ,a za przykro mi 60 zł niedługo będzie ...

Brak słów na ta pazerną grupę.

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
11202
#Anonim11202 nieaktywny
21 listopada 2013r. o 9:21
hemi napisał(a): ale za poklepanie to 40 zł ,a za przykro mi 60 zł niedługo będzie ...

Mam nadzieję, że kiedyś ludzie nie będą tego potrzebowali i wtedy batmany się opamiętają.
~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
21 listopada 2013r. o 9:28
Ja im za nic nie płacę nie wierzycie nie musicie 4 tyś naprawde starczy bez czarnego.a on łachy nie robi umrzykowi i tak to obojętne.Wyobrażacie sobie POgrzeb bez klera szybko solidnie i bez pie******ia i dennego wycia.
3145
#hemi nieaktywny
21 listopada 2013r. o 9:34
Nie opamiętają sie!Dlaczego?
Sa dwa powody:

-to zbyt dochodowy interes więc sami z kury znoszacej złote jaja nie zrezygnują.
- ludzie nauczyli sie dawać i rozpuścili księży,a ci się tylko z tego cieszą ;)

Podobnie jak z prezentami na komunię, kiedyś się robiło w domu i dawało skromne prezenty a kładło nacisk na uczcczenie tego święta dla dziecka.
A teraz płacz i zgrzytanie zębów ,bo trzeba sale wynająć ,z prezentów laptop to jak 200zł dla księdza,czyli tyłka nie urywa ,standardem sa prezenty za kilka tysi typu skuter,quad itp..
I z komunii robie sie dla niektórych masakra finansowa bo trzeba kupę kasy wywalic,a dla innych jeszcze gorzej (babcie ,dziadkowie) bo nierzadko po prostu nie idą na komunie do wnuczka ,bo z czym? 100zł da? :/

Odnośnie księzy wypowiedź dotyczy tych pazernych ,bo sa też i tacy co sa na poziomie i nie widzą w człowieku tylko pieniędzy.

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
11202
#Anonim11202 nieaktywny
21 listopada 2013r. o 9:44
hemi napisał(a): Nie opamiętają sie!Dlaczego?
Sa dwa powody:

-to zbyt dochodowy interes więc sami z kury znoszacej złote jaja nie zrezygnują.
- ludzie nauczyli sie dawać i rozpuścili księży,a ci się tylko z tego cieszą ;)

Właśnie mam na myśli, że się opamiętają, gdy ludzie się oduczą, ale to pewnie nie za mego pokolenia, następnego też nie. No chyba, że muslimy wejdą, wtedy księża będą mieli okazje się wykazać.

hemi napisał(a): Podobnie jak z prezentami na komunię,

Tutaj żaden ksiądz, nawet pazerny nie zawinił.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!