Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Stawki za sakramenty

~puncjusz piłat niezalogowany
21 listopada 2013r. o 10:02
hemi - wyczuwam w tobie marksizm :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
21 listopada 2013r. o 10:58
~NarzeczonaŚmierci napisał(a): Ja im za nic nie płacę nie wierzycie nie musicie 4 tyś naprawde starczy bez czarnego.a on łachy nie robi umrzykowi i tak to obojętne.Wyobrażacie sobie POgrzeb bez klera szybko solidnie i bez pie******ia i dennego wycia.

W Bolesławcu za 4 tys pogrzebu nie zrobisz (nawet bez "klera"). Można to sprawdzić w firmach pogrzebowych. Administracja cmentarza komunalnego tylko za czynności ewid-rejestrowe,zezwolenie i nadzór na wykopanie grobu i opłata za użytkowanie grobu (na 20 lat) pobiera 1250 zł. Proszę więc doliczyć do tego ubranie, chłodnię, kaplicę i wszystkie niezbędne czynności usługi ceremonii pogrzebowej a koszt pogrzebu znacznie przekroczy 5000 zł.
Co do jak, określiłaś powyżej, wyobrażenia pogrzeby bez klera...to wyobrażam sobie taki, ale tylko wtedy gdyby to był pogrzeb twój.
~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
21 listopada 2013r. o 11:01
Firma POgrzebowa AD. z L.bierze 4 tyś.więc jest to możliwe i bez klera
~ niezalogowany
21 listopada 2013r. o 11:10
~NarzeczonaŚmierci napisał(a): Firma POgrzebowa AD. z L.bierze 4 tyś.więc jest to możliwe i bez klera

Pisz na temat.Komentarze dotyczą m.in kosztów pochówku w Bolesławcu a nie w L.
~cywil niezalogowany
21 listopada 2013r. o 12:17
Motywacja napisał(a):
~ napisał(a): ksiądz powiedział co łaska ale nie mniej jak 500.

ale gadacie. W bazylice jest z góry ustalony cennik i się już nawet z tym nie kryją.
Wylewać żale sobie możecie. To wy jesteście uzależnieni od niego, a nie on od was.

Uzależnieni są tylko na własne życzenie więc nawet użalać się nie mają moralnego prawa. Więcej własnego rozumu a mniej (a najlepiej w ogóle) fanatycznej, średniowiecznej wiary i ludzie się uwolnią od tych "uzależnień" i skończy siępanoszenie się jakiegokolwiek kleru! :>
~ano niezalogowany
21 listopada 2013r. o 15:00
A mam pytanko jest w Bolesławcu (okolicy) jakis ksiadz co bez problemu (nie mam ślubu) ochrzci dziecko?
~ niezalogowany
21 listopada 2013r. o 15:35
zula999 napisał(a): jak zapytałam księdza o kwotę to powiedział:-co łaska.Myślę,ze nadal tam tak jest

A jednak można? i tak bywa? idźcie do takich parafii, gdzie nie ma cennika :) Jak też ktoś nie chce wcale nie musi wołać księdza na pogrzeb, czy też przyjmować sakramenty. Nikt was do tego nie zmusza. Wolna wola.
~ niezalogowany
21 listopada 2013r. o 15:42
~antyko napisał(a): Moja niechęć do kościoła przerodziła się dziś w nienawiść.

IP: 82.177.214.*** grzdyl? słabym człowiekiem jesteś, jeżeli poddajesz się nienawiści. I nie ma się co dziwić, że takie żale wylewasz co jakiś czas. Masz wolną wolę, więc w czym problem? Nikt cię do niczego nie zmusza.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo