alter napisał(a): Pedał to pedał nie ma co ściemniać. Określenie to jest potocznym na homo. Ja akurat nie uważam tego za ubliżanie :) A dlaczego ty tak uważasz?
~zacofany moher napisał(a): Napisałeś, że pokazanie kościoła nie może być promocją miasta. Może, to często bardzo ciekawe obiekty. A to, że Twoi znajomi nimi się nie interesują? No cóż mogę powiedzieć.
~zacofany moher napisał(a):
Więc nie wysyłaj tam kobiet tym bardziej.
emem napisał(a):
Do trzeciego roku życia dziecko potrzebuje matki i przede wszystkim matki. I żadne genderowe "nauki" tego nie zmienią.
Ten poglad wynika wlasnie z tych "trydycyjnych" podejsc.
Ja nie wyraziłem swojego poglądu. Ja stwierdziłem fakt. Fakt poparty tysiącletnimi doświadczeniami. Nie znam ludzkiej cywilizacji, gdzie to mężczyzna odpowiadał za wychowanie dziecka. U Słowian taką granicą był wiek 7 lat.
To nie tradycja, którą można zmieniać. To natura.
emem napisał(a):
Komu wstyd? Tobie, ze nie potrafisz sie odnalezc?
Slowa tablet czy laptop czy email tez nie ma w jezyku polskim, a mimo to miliony Polakow tych slow uzywaja.
Czym innym jest zapożyczenie, a czym innym tworzenie słów niezgodnie z tradycją i duchem języka, bez żadnego sensu.
To drugie - to po prostu nieuctwo. W moim świecie nieuctwa należy się wstydzić.
~ napisał(a): Przeczytaj cały tok dyskusji. I oceń, kto tutaj (i wielu innych tematach) ubliża katolikom, księżom, obraża, rani słowem. Wszyscy stający w obronie normalności - wyrażają się kulturalnie. Przypadek?
Zastosowana autokorekta
emem napisał(a):alter napisał(a): Pedał to pedał nie ma co ściemniać. Określenie to jest potocznym na homo. Ja akurat nie uważam tego za ubliżanie :) A dlaczego ty tak uważasz?
O autorze takich slow jak powyzej tez mozna napisac potocznie: cham to cham. Ewentualnie: prostak to prostak.
Rozumiem, ze masz na mysli kolege altera, ktory obraza od ...ow?
Zastosowana autokorekta
alter napisał(a): Nie przeginaj. Pedał to potoczne określenie wszystkim znane. Wcale nie gorsze od homoseksualisty. Normalny człowiek używa to w rozumieniu potocznym i to wcale nie musi oznaczać, że chce komuś ubliżać.
emem napisał(a):alter napisał(a): Nie przeginaj. Pedał to potoczne określenie wszystkim znane. Wcale nie gorsze od homoseksualisty. Normalny człowiek używa to w rozumieniu potocznym i to wcale nie musi oznaczać, że chce komuś ubliżać.
Wrecz przeciwnie, jest nacechowane negatywnie i jest uznawane jako obrazajace. I doskonale o tym wiesz.
Pozdr,
emem
Do reszty Twojej wypowiedzi nie bede sie odnosil, bo to trolowanie. Trol - to lepsze okreslenie opisujace Ciebie - potoczne okreslenie wszystkim znane.
falco napisał(a):
ale to też mi ,,wisi,, :D