Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz po kolędzie
5134
#TOjsienka nieaktywny
6 stycznia 2014r. o 15:37
Kolec napisał(a): w osobie zdeklarowanej ateistki Tojsienki

No widzisz sam nie wiesz co czytasz bo przekręcasz a próbujesz robić za adwokata z tym że KK.A gdzie ja napisałam że nie wierzę w Boga skoro nazwałeś mnie zdeklarowaną ateistką?

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
6 stycznia 2014r. o 15:40
falco napisał(a): mam prawo krytykować kościół za jego poczynania w sferze publicznej skoro kościół wychodzi poza ramy tzw. ewangelizacji a temat tak modny ostatnio -gender- do tej raczej nie należy... ;)

Za to genderowcy mogą bezkarnie "ewangelizować".

Znalazłeś sobie swoich bogów, tyle że po tej drugiej stronie.

<i>
~ niezalogowany
6 stycznia 2014r. o 15:51
SzatanPlan napisał(a): A ja tylko powiem, co moja mama zawsze mówi jak wspominam, że jest bardzo pobożna i chodzi często do Kościoła - "Ja wierzę w Boga, a nie w księży i to dla Boga tam chodzę, nie dla nich". Dziękuję. ;)

Chodzi tam bo ona ma taką potrzebę . Czyli nie dla księdza ani Boga tylko dla siebie . Bóg ma wszystko niczego nie potrzebuje od nas , ale szczere głębokie doświadczenie piękna życia ( daru) otwiera nas na uczucie wdzięczności i potrzebę podziękowania za wszystko i nie musi to być w kościele ,ani w obecności księży ''pośredników'', a tym bardziej pod przymusem .
~ niezalogowany
6 stycznia 2014r. o 16:12
Otóż i to.Obecności Boga daświadczę prędzej w wielu innych miejscach niż w kościele,patrząc na cuda natury,całe to piękno świata,wspaniałych ,utalentowanych,mądrych,dobrych ludzi,na to co potrafią,na serdeczność ,życzliwość i td.Jakoś w kościele nie ogarnia mnie nigdy taki stan wdzięcznosci i uniesienia,raczej nuda i mieszane ,nienajlepsze uczucia.

Zmoderowano 06.01.2014 godz.16:13 - powód: topposting (moderator)
~Iza niezalogowany
6 stycznia 2014r. o 16:34
Możliwe, że nie masz świadomości w czym uczestniczysz. Mnie ogarniają inne uczucia, w tym: powagi misterium Mszy św., wdzięczności , czy wewnętrznego pokoju, harmonii i wyciszenia. Dla mnie to inny wymiar. Oczywiście również dostrzegam obecność Boga w otaczających nas ludziach, czy pięknie przyrody.
Miłego :)
5134
#TOjsienka nieaktywny
6 stycznia 2014r. o 16:43
~ napisał(a):
Otóż i to.Obecności Boga daświadczę prędzej w wielu innych miejscach niż w kościele,patrząc na cuda natury,całe to piękno świata,wspaniałych ,utalentowanych,mądrych,dobrych ludzi,na to co potrafią,na serdeczność ,życzliwość i td.Jakoś w kościele nie ogarnia mnie nigdy taki stan wdzięcznosci i uniesienia,raczej nuda i mieszane ,nienajlepsze uczucia.Zmoderowano 06.01.2014 godz.16:13 - powód: topposting (moderator)

Według mnie nie trzeba być zrzeszonym w jakiejś organizacji żeby umieć podziękować Bogu za wszystko bo fakt że ktoś nie utożsamia się z jakaś organizacją nie znaczy wcale że w niego nie wierzy.

~ niezalogowany
6 stycznia 2014r. o 16:52
TOjsienka, jeździć po Tamka, Ogrodowej i Daszyńskiego nie umiesz, tu też widzisz problem? :>
5134
#TOjsienka nieaktywny
6 stycznia 2014r. o 17:03
~Iza napisał(a): Możliwe, że nie masz świadomości w czym uczestniczysz. Mnie ogarniają inne uczucia, w tym: powagi misterium Mszy św., wdzięczności , czy wewnętrznego pokoju, harmonii i wyciszenia. Dla mnie to inny wymiar. Oczywiście również dostrzegam obecność Boga w otaczających nas ludziach, czy pięknie przyrody.
Miłego :)

No widzisz a powinno być na odwrót bo powinnaś widzieć a nie tylko dostrzegać obecność Boga a mszę traktować jako dodatek do dziękczynienia.To np:w zjawisku takim jakim jest burza widać Bożą potęgę.

Dopisane 06.01.2014r. o godz. 17:03:

~ napisał(a): TOjsienka tu też widzisz problem? :>

No widzę Ciebie...i to że masz jakiś problem

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo