Premier zapowiedział na konferencji że chce wprowadzić obowiązek wyposażenia aut w alkomaty w związku z ostatnimi wydarzeniami.
Czemu tylko ja jako osoba nie pijąca, mam wydawać kasę na alkomat, już myślałem że mnie nic nie zdziwi a ty proszę ...
http://www.autokrata.pl/artykul/Rzad-ostrzejsze-kary-dla-pijanych-kierowcow_a18823
Co sądzicie na ten temat? To tylko taka zagrywka żeby zyskać na popularności?
Alkomat w aucie niczego nie zmieni. Gdyby blokował możliwość uruchomienia auta i monitorował na bieżąco trzeźwość "kierowcy" a także poziom narkotyków i w razie przekroczenia blokował auto do momentu przyjazdu policji być może miało by to sens.
A tak:
- producenci alkomatów zarobią
- uczciwi kierowcy stracą
Ponadto PO + SLD odrzuciło projekt zaostrzenia kar dla pijaków jeżdżących autami w ubiegłym roku! : http://niewygodne.info.pl/artykul2/00824-sejm-odrzucil-projekt-zaostrzajacy-kary-dla-pijanych-kierowcow.htm
Kolejne bicie piany przez polityków :(
Ci co sa trzeźwi i wyznają zasadę jazdy z 0.0 we krwi ,to zmiana przepisów im tylko zaszkodzi.
Ci ,którzy wsiadają na bani za kółko i tak znajda sposób ,aby to ominąć ;)
Straca kierowcy,bo będą zmuszeni do kupna alkomatu,zyskaja producenci,a ci będa chcieli wsiaśc za kółko z % to i tak wsiądą :)
Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Czemu tylko w samochodzie? Idźmy na całość! Alkomaty na rowerach, motocyklach i wszystkim co się porusza po drogach! A potem deskorolki, łyżworolki i hulajnogi! :D
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.