Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianin broni WOŚP w Internecie
~ niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 0:28
A ja sobie tak myślę ,że za to co robi i zrobił dała bym mu nawet 50 % przychodów ,a niech se weźmie zasłużył chłop ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6807
#cemoi07 nieaktywny
16 stycznia 2014r. o 0:47
Panie Radosławie vel rineo,

miło mi zobaczyć Pańską twarz, raz już zaimponował mi Pan, gdy swego czasu na boberkach, niejakiemu nKostasowi wykazał Pan kompletna niewiedzę, ignorancję, wręcz głupotę w kwestiach teologicznych, a teraz zadał Pan sobie trudu, by szmaciarzom i "toruńskim" zawistnikom argumentami i liczbami odpowiedzieć na gołosłowne i bezczelne insynuacje.

Tak jak wówczas, tak i teraz wielkie CHAPEAU BAS!
~pi pa midlton niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 1:03
Gość spisał to co WOŚP opublikowała na stronach internetowych i ma w swoich dokumentach. Sam przecież tego nie sprawdził ile forsy w puszkach było.

Teraz wyobraźmy sobie taką sytuację - NIK robi nalot na fundację i znajduje nieprawidłowości. Owsiak dostaje grzywnę lub idzie do paki.
Jak zareaguje na to społeczeństwo? Jak zareagują na to zwolnieni z odpowiedzialności za szpitale politycy? Kto na tym straci?
Kto straci wizerunkowo? I wreszcie - kto będzie musiał kupować sprzęt gdy WOŚP zlikwidują lub straci on w oczach ludzi? Kasę będzie musiało dawać NFZ ale jej nie ma.
Jeżeli taka partia rządząca WOŚP czynnie popiera i bierze w niej udział, to czy pozwoli aby wykryto w niej nieprawidłowości?

Wiadomo że te kontrole mają cel taki "aby była i nie pytali, aby uwiarygodnić".
Sam Owsiak mówił że kontroler zawsze nieśmiało pyta "z czego się pan utrzymuje?"
Może nieśmiało pyta bo się boi? ;)
Wyobrażacie sobie głośną sprawę w mediach o wykrytych nieprawidłowościach?
Ja sobie tego nie wyobrażam.

Myślicie że Owsiak nie wie w jakiej znajduje się sytuacji?
Nawet gdyby skręcił jakąś kasę to za bardzo jest przesiąknięty z władzą i mediami aby mu się coś złego stało.
Po prostu za dużo podmiotów straci na tym wizerunkowo i przeciwnik polityczny ich wypunktuje.
Sytuacja analogiczna z władzą PiSu i Rydzolem.
Myślicie że Kaczyński dałby coś mu złego zrobić gdyby wykryto nieprawidłowości?
Nie dałby mu zginąć bo za bardzo jest od niego uzależniony.
To co napisałem to jest takie gdybanie, może tak być ale nie musi.

ALE DLACZEGO JEST WYMÓG PISANIA O WOŚP TYLKO DOBRZE LUB WCALE??
DLACZEGO LUDZIE PRZYJMUJĄ WSZYSTKO TAK BEZKRYTYCZNIE JAKBY ROZUMY POZJADALI??
6807
#cemoi07 nieaktywny
16 stycznia 2014r. o 1:42
cemoi07 napisał(a): Panie Radosławie vel rineo,

miło mi zobaczyć Pańską twarz, raz już zaimponował mi Pan, gdy swego czasu na boberkach, niejakiemu nKostasowi wykazał Pan kompletna niewiedzę, ignorancję, wręcz głupotę w kwestiach teologicznych, a teraz zadał Pan sobie trudu, by szmaciarzom i "toruńskim" zawistnikom argumentami i liczbami odpowiedzieć na gołosłowne i bezczelne insynuacje.

Tak jak wówczas, tak i teraz wielkie CHAPEAU BAS!

plus drobna uwaga

W akapicie pod spotem TV Republika napisał Pan - cyt. "(...)Bo fundacje takie jak WOŚP nie mogą prowadzić działalności gospodarczej "

Otóż może - stanowi o tym zapis - § 13, pkt 1, pozycja e Statutu Fundacji WOSP
~Ramaj niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 6:51
Super gość,tylko dla zaimpregnowanych moherem i tak nie trafi -przykład wyżej.To tak jakby przekonać do faktów wyznawców "religii smoleńskiej".
1
emem
16 stycznia 2014r. o 8:47
~pi pa midlton, dlaczego publikujesz jakies insynujacje? Zapewne nie dajesz na WOSP, a jak nie dajesz to nie jakim prawem kogokolwiek rozliczasz?

Czy jak w jakiejs w firmie ludzie zrzucaja sie na prezent dla kolezanki, to Ty tych obcych ludzi tez rozliczasz? Nic Ci do tego.

Rozliczac moga tylko i wylacznie ci, ktorzy na WOSP cokolwiek dali.

Pozdr,
emem

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~przestałem dawać niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 9:12
emem napisał(a): ~pi pa midlton, dlaczego publikujesz jakies insynujacje? Zapewne nie dajesz na WOSP, a jak nie dajesz to nie jakim prawem kogokolwiek rozliczasz?

Czy jak w jakiejs w firmie ludzie zrzucaja sie na prezent dla kolezanki, to Ty tych obcych ludzi tez rozliczasz? Nic Ci do tego.

Rozliczac moga tylko i wylacznie ci, ktorzy na WOSP cokolwiek dali.

Pozdr,
emem

emem, z całym, szacunkiem ale nie zgodzę się z Tobą, mam prawo rozliczać mimo tego iż nie dałem ani złotówki na wośp, a dlaczego, już ci mówię - najważniejszy argument - podejście findacji i samego owsiaka do patologii która miała miejsce w Bolesławcu w związku z XX finałem, olali to zamiast zająć się tematem i rozliczyć winnych, powiedz mi jak mam dawać na wośp jak organizator wyciąga z puszek kasę opłaca zespoły i inne sprawy, w tym przypadku fundacja wycisza sprawę zamiast pociągnąć do odpowiedzialności winnych, sorki ale przez takie sytuacje nie ja jeden straciłem zaufanie do wośp-u
1
emem
16 stycznia 2014r. o 9:16
~przestałem dawać, jezeli w tym finale nie dales ani zlotowki, to TEGO finalu rozliczac nie mozesz. Nic Ci do tego skad maja pieniadze, ani co z nimi zrobia.

Jezeli w poprzednim dales - masz prawo rozliczyc TAMTEN. Mi tez sie nie podoba zachowanie Fundacji w tym przypadku.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza