~pi pa midlton napisał(a): Dlaczego płacąc na TVP mam nie rozliczać akcji którą TVP pokazuje?
Mozesz rozliczac TVP, ale nie WOSP
~pi pa midlton napisał(a):
Dlaczego płacąc na policję i wojsko mam jej nie rozliczać? Wojsko i policja w niej uczestniczy więc mam prawo ich rozliczać.
Zgadza sie, mozesz rozliczac policje, wojsko, ale nie WOSP.
Dlaczego mam nie rozliczać samorządów które w tym uczestniczą? Płacę na samorząd podatki więc chcę ich rozliczyć.
Zgadza sie, mozesz ich rozliczac, ale nie WOSP.
Dlaczego gdy dałem dziecku kieszonkowe a ono wrzuci coś do puszki mam ich nie rozliczać? Ja dziecku dałem moje pieniądze. Moje dziecko ma WOŚP rozliczać jak nawet nie zarabia na siebie?
To juz zupelnie inny przypadek. Jezeli Ty lub Twoje dzieci daly Twoje pieniadze na WOSP to jak najbardziej masz prawo ich rozliczac i oczekiwac transparentnosci. Jezeli jednak nie dales ani Ty ani Twoje dziecko, to takiego prawa nie masz.
Dlaczego rozliczacie Rydzyka jak mu nie dajecie?
Ja nie nie rozliczam, jest to zupelnie obojetne co Rydzyk robi ze swoimi pieniedzmi.
Ale w przypadku, gdyby dostali dotacje od jakiegos ministerstwa, to juz bym oczekiwal rozliczenia ze strony tego ministerstwa i pelnej transparentnosci, na co te pieniadze poszly.
Ale jesli jakas osoba czy prywatna firma da Rydzykowi pieniadze, to nic mi do tego.
Tak samo jak Tobie nic do WOSP, jesli nie dajesz im swoich pieniedzy.