Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianin broni WOŚP w Internecie
~pi pa midlton niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 10:45
emem napisał(a): ~pi pa midlton, dlaczego publikujesz jakies insynujacje? Zapewne nie dajesz na WOSP, a jak nie dajesz to nie jakim prawem kogokolwiek rozliczasz?

Czy jak w jakiejs w firmie ludzie zrzucaja sie na prezent dla kolezanki, to Ty tych obcych ludzi tez rozliczasz? Nic Ci do tego.

Rozliczac moga tylko i wylacznie ci, ktorzy na WOSP cokolwiek dali.

Pozdr,
emem

Dlaczego ja nie mam prawa insynuować a wy macie prawo insynuować że jestem "moherem"? :D

Dlaczego mam nie rozliczać czegoś co niby trafiło do szpitala jak płacę podatki na szpitale?

Dlaczego mam nie rozliczyć tego wozu strażackiego co był na Bolesławieckim WOŚPie?
On został zakupiony z moich podatków.

Rozliczać WOŚP ma urzędnik do tego powołany i wcale nie musiał dać aby to robić.
To jego praca.

ps. skąd wiesz że nie dałem? Dlaczego twierdzisz że nie dałem? Proroka masz w rodzinie?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
16 stycznia 2014r. o 10:52
Dlaczego płacąc na TVP mam nie rozliczać akcji którą TVP pokazuje?
Dlaczego płacąc na policję i wojsko mam jej nie rozliczać? Wojsko i policja w niej uczestniczy więc mam prawo ich rozliczać.
Dlaczego mam nie rozliczać samorządów które w tym uczestniczą? Płacę na samorząd podatki więc chcę ich rozliczyć.
Dlaczego gdy dałem dziecku kieszonkowe a ono wrzuci coś do puszki mam ich nie rozliczać? Ja dziecku dałem moje pieniądze. Moje dziecko ma WOŚP rozliczać jak nawet nie zarabia na siebie?

i teraz rodzynek - dlaczego mam rozliczać rząd z pieniędzy i obietnic jak nie jestem posłem? :D

Dlaczego rozliczacie Rydzyka jak mu nie dajecie?

Moralność Kalego.
1
emem
16 stycznia 2014r. o 11:03
~pi pa midlton napisał(a): Dlaczego płacąc na TVP mam nie rozliczać akcji którą TVP pokazuje?

Mozesz rozliczac TVP, ale nie WOSP

~pi pa midlton napisał(a):
Dlaczego płacąc na policję i wojsko mam jej nie rozliczać? Wojsko i policja w niej uczestniczy więc mam prawo ich rozliczać.

Zgadza sie, mozesz rozliczac policje, wojsko, ale nie WOSP.

Dlaczego mam nie rozliczać samorządów które w tym uczestniczą? Płacę na samorząd podatki więc chcę ich rozliczyć.

Zgadza sie, mozesz ich rozliczac, ale nie WOSP.

Dlaczego gdy dałem dziecku kieszonkowe a ono wrzuci coś do puszki mam ich nie rozliczać? Ja dziecku dałem moje pieniądze. Moje dziecko ma WOŚP rozliczać jak nawet nie zarabia na siebie?

To juz zupelnie inny przypadek. Jezeli Ty lub Twoje dzieci daly Twoje pieniadze na WOSP to jak najbardziej masz prawo ich rozliczac i oczekiwac transparentnosci. Jezeli jednak nie dales ani Ty ani Twoje dziecko, to takiego prawa nie masz.

Dlaczego rozliczacie Rydzyka jak mu nie dajecie?

Ja nie nie rozliczam, jest to zupelnie obojetne co Rydzyk robi ze swoimi pieniedzmi.
Ale w przypadku, gdyby dostali dotacje od jakiegos ministerstwa, to juz bym oczekiwal rozliczenia ze strony tego ministerstwa i pelnej transparentnosci, na co te pieniadze poszly.
Ale jesli jakas osoba czy prywatna firma da Rydzykowi pieniadze, to nic mi do tego.
Tak samo jak Tobie nic do WOSP, jesli nie dajesz im swoich pieniedzy.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~Bolecnauta niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 11:12
Dlaczego gdy dałem dziecku kieszonkowe a ono wrzuci coś do puszki mam ich nie rozliczać?

Nie płacisz ani na policję, ani na wojsko, ani na samorządy.
Płacisz podatki, bo masz taki obowiązek i tyle. Pieniądze z podatków są własnością państwa, a nie twoją. I to państwo decyduje na co przeznacza te pieniądze.
Prawo do ich rozliczania mają odpowiednie instytucje, a nie ty, bo jesteś tylko szarym obywatelem.

Tak samo dotyczy to WOŚP. Jeżeli dajesz im pieniądze, to robisz to dobrowolnie.
Przekazując te pieniądze, zgadzasz się na to jak oni to spożytkują.
Rozliczenia ich pieniędzy dokonuje odpowiednia instytucja, która ma do tego wszelkie uprawnienia, a nie ty.
~BRUTUS niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 11:14
Dałem nie dałem ?? Sprawdziłem nie sprawdziłem ?? Wziąłem nie wziąłem ?? Ukradłem nie ukradłem ?? Założe się że komuś znowu bardzo zależało żeby skłócić naród poLSKI ?? Zgadnijcie komu ?? Ludzie nie kłóćmy się !! Przecież mamy wspólnego wroga z którym musimy walczyć !! Robią wam wode z mózgu a wy to łykacie.Ja na orkiestre nie dawałem nie daje i nie dam.kupiłem sobie piwko.Ale z nikim się nie kłóce !! Zachęcam do rozwagi i głębokich przemyśleń kto tu kogo okrada :P :P

Zmoderowano 16.01.2014 godz.11:20 - powód: za dużo emotikon (moderator)
~przestałem dawać niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 11:32
emem napisał(a): ~przestałem dawać, jezeli w tym finale nie dales ani zlotowki, to TEGO finalu rozliczac nie mozesz. Nic Ci do tego skad maja pieniadze, ani co z nimi zrobia.

Jezeli w poprzednim dales - masz prawo rozliczyc TAMTEN. Mi tez sie nie podoba zachowanie Fundacji w tym przypadku.

emem - mam prawo, jeśli wośp korzysta z wozów strażackich, karetek pogotowia - a nie płaci za ich wynajem, tak samo za czas antenowy w TVP - a są one płacone z moich podatków i z mojego abonamentu, do tego racz zauważyć że to również z poprzednich finałów zużywane są środki na obsługę finału tegorocznego, zresztą jakim prawem zabroniasz mi rozliczać to co było dla mnie ważne i w czym brałem udział kilkanaście razy - nawet jako wolontariusz????, wośp jest dla mnie instytucją która powinna być transparentna właśnie z powodu swojej specyficznej działalności, nie neguję potrzeby istnienia wośp- u , ale jeśli ktoś zlewa wolontariuszy i ludzi zaangażowanych w organizację finału, to daje to do myślenia i człowiek zastanawia się czemu takie a nie inne zachowanie fundacji, raz jeszcze podkreślę - wośp ma być tranparentny i czytelny w swoich działaniach
1
emem
16 stycznia 2014r. o 11:37
Ale to o czym piszesz jest oczywista oczywistoscia.
Wszelkie organizacje maja byc transparentne.
Nie tylko WOSP, ale i inne stowarzyszenia, ale takze koscioly, partie itd. WSZYSCY.
Dlatego nie widze szczegolnych powodow, aby czepiac sie WOSP.
Oczekujmy rzetelnych rozliczen od WSZYSTKICH tak samo.
Czy WOSP i Caritas sie rozliczaja? Rozliczaja sie.
Czy partie sie rozliczaja? Rozliczaja sie.
Czy ksiadz sie rozlicza z koledy?

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
16 stycznia 2014r. o 11:55
emem napisał(a):
Czy partie sie rozliczaja? Rozliczaja sie.

Z niespełnionych obietnic.

Mam prawo rozliczać WOŚP bo korzysta pośrednio z moich podatków.
Dlaczego mam polegać na służbach państwowych które same robią przewały?
Dlaczego nie ufacie Relichowi, Piotrowi Romanowi i spółce? :D
Dlaczego rozliczacie samorząd Bolesławca jak mieszkacie w Krakowie i tam płacicie podatki?
Dlaczego rozliczacie Relicha jak nie mieszkacie w Nowogrodźcu?
A dlaczego mi każecie ufać WOŚP jak sami potraficie komuś nie ufać? :D

Moralność Kalego.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza