Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Burmistrz zawinił, mieszkańcy zapłacą?
~ niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 20:17
~ napisał(a): Wojewódzki Sąd Administracyjny po ponownym rozpoznaniu sprawy wymierzył Gminie Nowogrodziec grzywnę w wysokości 600 zł i nakazał zwrócić koszty sądowe Państwu Czurejno.

Wyrok NSA uchyla postanowienie WSA ale czy to oznacza, że ma zapłacić Burmistrz. Z treści wyroku to nie wynika. Owszem NSA stwierdził błędy pracowników Urzędu Gminy albo Radcy Prawnego (Burmistrza) ale również wytknął błędy w postanowieniu WSA a to oznacza że nie ma ludzi nieomylnych.

NSA wskazuje na zaniechanie organu wykonawczego a nie RADY. Organ wykonawczy to burmistrz a nie pracownik urzedu/radca bo oni nic nie zrobią bez decyzji burmistrza. Do wskazanych kosztow dochodzą jeszcze koszty wynajęcia prawnika. Mam nadzieję że rada rozliczy burmistrza za zaniechanie oraz na przyszlość terminowo będzie działać bo ja za kilka dni spóźnienia z podatkiem dostałam upomnienie od burmistrza,
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~as niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 22:08
Ja osobiście uważam że rządy burmistrza powinny trwać nie więcej jak 8 lat czyli dwie kadencje Relich w pierwszej jeszcze się starał teraz tylko udaje że robi coś dla mieszkańców.Te remonciki wszystkim po troszeczkę to tylko kiełbaska wyborcza i mydlenie oczu.Dzisiaj mamy zimę i wygląda na to że Relich zapomniał że gminne drogi powinny być posypane w najgorszym wypadku chociaż piaskiem bo naprawdę jedna wielka ślizgawica .
~sołtys niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 11:20
Jest w tej Gminie jakaś osoba odpowiedzialna za utrzymanie dróg.Drogi Gminne to jedno wielkie lodowisko panie burmistrzu proszę wziąć się do pracy .
~ niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 12:08
Proszę nie obarczać go odpowiedzialnością za tak bagatelną sprawę jak drogi.

Wiosną lodowisko się stopi.
~! niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 12:13
Relich ma obsesję na utrzymanie dróg wojewódzkich i powiatowych tylko zapomina o swoich gminnych.
~ sołtys niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 12:18
jak już przy kilku metrowych skarpach i na łukach pozakładali spowalniacze to niech dla bezpieczeństwa posypią
~Gmina niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 15:29
Wracając do kandydatów na Burmistrza to moja kandydatura nie do podważenia Pan Andrzej Dutkowski wieloletni samorządowiec i człowiek z Nowogrodźca.
~litwin niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 17:25
He, dobre p. Dutkowski, on to dopiero by sie kolesiami ze starej gwardi otoczył :> :> Nam trzeba kogoś bez tzw historii i z ja ....mi !
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo