~mama napisał(a): Moj synek bez smoczka nie zasnie, w nocy jak mu wyleci to zaraz płacz. Mam pytanie która z Was w nocy zamiast mleka dawala dziecku pic? Mozna w ten sposob oduczyc dziecko jedzenia w nocy?
Nie wiem czy to coś da.Wydaje mi się ze to bardziej chodzi o ten odruch ssania niż o zawartość butelki,choć z tego co pamiętam to tak robiła moja sąsiadeczka tak więc szybko przestała córcie dokarmiać w nocy więc może coś w tym jest.
Dopisane 24.01.2014r. o godz. 20:25:
kejti23 napisał(a): Mój Kuba chrzest bojowy przejdzie na wakacje jak będzie na kilka dni u dziadków... też mam nadzieję,że czegoś go nauczą pożytecznego a nie tylko rozpieszczą przez ten czas
Mój młody był nauczony z dziadkami bo po pierwsze był na butli po drugie przyzwyczajony do nich bo jak pracowałam to babcia się nim zajmowała.Tak więc na pierwsze wakacje z dziadkami pojechał jak miał równiutko rok na całe dwa tygodnie i nie płakał.
Z młodą natomiast było już gorzej,przez półtora roku mnie nie odstępowała bo byłam jej smoczkiem :| ale po tym tam gdzie mały tam ona tak że też zaczęła się wozić.