Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Młode mamy z Bolesławca :)

5134
#TOjsienka nieaktywny
24 stycznia 2014r. o 20:55
~MM napisał(a): poza tym od samego poczatku nie dawalam dzieciom ani kaszek ani papek ani dan w sloiczkach. Nauczylam normalnie jesc,pierwsze ziemniaki do posmakowania dostali kolo 6ms,od tamtej pory nie ma nic czego by nie zjedli;) Ani jeden ani drugi nie mial zadnych kolek;)

To ja to samo.Nie kupowałam żadnych wynalazków tylko jak młody skończył 6 miesięcy szamał wszystko.Oczywiście po swojemu doprawiałam danie dla nas jak już mu odłożyłam ale nie zmienia to faktu że jadł normalne obiady.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~MM niezalogowany
24 stycznia 2014r. o 21:03
Ja takie jedzenie w sloiczkach nazywam "sterydami";) nie obrazajac innych mam;) maly naje sie tego, a jak przychodzi czas na obiadki normalne to blee fuuj itd;) z reszta kupilam kiedys taki sloiczek tak z ciekawosci,maly nie chcial dac sie tym nakarmic. Jak sprobowalam tego odrobine,to juz mu sie nie dziwilam ;)
5134
#TOjsienka nieaktywny
24 stycznia 2014r. o 21:12
[email protected] napisał(a): A moze ktoras z mam zna skuteczne sposoby na odstawienie od piersi?bo to niedosc ze uciazliwe bo sie niunia wydziera ze chce cyca to przy okazji chcemy z mezem drugie dzieciatko a wiem ze to ma wplyw poniekad.

Tylko nie próbuj żadnych dziwnych sposobów ze smarowaniem pieprzem solą czy innymi wynalazkami jak nie chcesz na starcie dziecku przewodu pokarmowego wykańczać.
U mnie to mąż sie poświęcił mnie wywalił do drugiego pokoju a sam cztery noce nie spał.Ja znów w dzień nie mogłam wymiękać tak więc zapięta pod szyję jak ją przytulałam żeby sie nie dobierała.Lekko nie było bo uparta jak mamusia ale w końcu dała sobie spokój.Tak wiec tuli tuli żeby nie czuło się nagle od tracone
ale i stanowczość to mama przestanie się kojarzyć tylko z jedzeniem.

Dopisane 24.01.2014r. o godz. 21:12:

~MM napisał(a): z reszta kupilam kiedys taki sloiczek tak z ciekawosci,maly nie chcial dac sie tym nakarmic. Jak sprobowalam tego odrobine,to juz mu sie nie dziwilam ;)

No to było to samo.Do tej pory jak w reklamie słyszę o pysznym obiadku ze słoiczka to mi się niedobrze robi. :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~Mama Olusia niezalogowany
24 stycznia 2014r. o 21:12
Witam wszystkie mamusie :) Ja mam dwóch synków z dużą różnicą wieku-10 lat i 10 miesięcy. Nie martwcie się rozwojem Waszych dzieci, na każdego przychodzi pora. Olek ma 8 ząbków(wyszły dwa miesiące temu) i narazie cisza.. Od początku przesypiał noce bez kolek itd. W pierwszych miesiącach lekarka powiedziała że za wolno sie rozwija. Korzystałam z pomocy fizjoterapeutki (stwierdzono asymetrię, czyli główka bardziej spłaszczona z jednej strony). Zaczął robić postępy po pół roku jak zaczął siadać. w 8 m-cu lekarka stwierdziła że za szybko sie rozwija :) poprostu przyszła pora a do pół roku jakby dziecka nie było-jadło ,spało. Dla mnie to lepiej :) za to teraz bardziej odczuwam jego obecnośc. Wszędzie sie wspina, stoi przy czym tylko się da, ale do chodzenia samodzielnego sie nie kwapi jeszcze;)Pozdrawiam wszystkie mamusie;)
[email protected] niezalogowany
24 stycznia 2014r. o 21:40
Nas tez wysylali do fizjoterapeuty bo niunia leniwa byla i glowki nie chciala podnosic ale zaczekalismy i przyszla jej pora i podnosila:-) tez nam mowili ze powoli sie rozwija a na dzien dzisiejszy mowi wiecej od swojego 2letniego kuzyna:-)teraz przechodzimy w faze typu wszystko na nie...czasem potrafi dopiec ale kochamy ja najmocniej na calym swiecie a co do karmienia piersia brala z was moze ktoras tabletki na zatrzymanie laktacji?
~Mama Olusia niezalogowany
24 stycznia 2014r. o 21:48
Ja brałam tabletki na zatrzymanie laktacji przy pierwszym dziecku. Rzeczywiście pomagaja. Po kilku dniach pokarmu nie było. Przy drugim sam zanikł bo przestałam stopniowo karmić(miałam mało pokarmu). Dodam że jednego i drugiego karmilam krótko-około 5 tygodni( nie starczało pokarmu) a na butelce byli najedzeni i zadowoleni :)
~MM niezalogowany
24 stycznia 2014r. o 21:55
Nie slyszalam o takich tabletkach,z reszta ja karmilam piersia 3-4tygodnie,mialam tak slaby pokarm ze dziecko mi chudlo w szybkim tempie,ciagle plaklo a ja nie wiedzialam czemu. Jak dalam NAN1 to synus spal cala noc,bez pobudek. Potem nie sciagalam wogole pokarmu,nie mialam ani obrzekow ani zapalen z tego powodu.
~MM niezalogowany
24 stycznia 2014r. o 22:08
Powiedzcie mi kobitki,co z...dodatkowymi kilogramami;) macie z tym problem? Reka do gory:D mam dobry i sprawdzony sposob na to;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza