~n iech napisał(a): PanM ma racje
~ napisał(a):~n iech napisał(a): PanM ma racje
PanM jest populistą.
Każdy może napisać: obniżyć ceny czynszów, obniżyć ceny wody, obniżyć podatki... obniżyć, obniżyć, obniżyć... dać pracę, dać zasiłki, dać... tylko skąd? i jak? jakoś nie pisze :) Obiecywać to potrafi każdy, napisać co jest źle, też potrafią wszyscy. Ale żeby kształtować prawo, aby inicjować pozytywne zjawiska w gospodarce, w administracji samorządowej, aby podejmować trafne decyzje to trzeba mieć merytoryczną wiedzę, trzeba mieć przydatne ukierunkowane na te tematy wykształcenie :) Zadam pytanie! Czy PanM posiada taką w
iedzę?
~to ja napisał(a): Nie widzę problemu... Ma hejnał Kraków, może miec i Nowogrodziec ( zachowując wszelkie proporcje) Gdyby to dzisiaj Kraków przymierzał się do hejnału, marudnych, hejterów i frustratów byłoby podobnie dużo, jak tutaj. A jak już jest, słucha go cała Polska i jest wielką atrakcją miasta. U nas, w Nowogrodźcu, poleci sobie ( jako nagranie oczywiście) w świat 2-3 razy dziennie i będzie fajnie. Koszt niewielki a element wyróżniający miasteczko całkiem przyjemny. Dobrze korespondujący z dorocznym Festiwalem Schnablowskim. Mnie się pomysł podoba, a marudzić to każdy głupi potrafi...Co to jest festiwal schnablowski(to jakieś święto żydowskie?)A kto to jest hejter ?? a kto to jest frustrat ?? czyżby to byli klakierzy burmistrza ?? bo twój post bardzo go przypomina. :* ten z lewej to dupa ,a ten z prawej to całus.
...Ale żeby kształtować prawo, aby inicjować pozytywne zjawiska w gospodarce, w administracji samorządowej, aby podejmować trafne decyzje to trzeba mieć merytoryczną wiedzę, trzeba mieć przydatne ukierunkowane na te tematy wykształcenie :) ..... [/c
Zatem trzeba miec przygotowanie alno zdrowy rozsądek..
Kształtowanie prawa wg skali;
1 nielegalne uchwały sprawie uchylenias zwolnień w strefie
zwrot kasy, ryzyko namructwa Gminy. Burmistrz poprzez Panią posel Machałek sąduje czy Rząd pomorze....
2 zaskarzone przez Wojewodę i RIO uchwały rady Gminy,
3 kolejne skargi na uchwały w sprawie odpadów przez mieszkańców i wojewodę
4 niedotrzymywanie terminów i olewanie mieszkańców
....
PanM jest populistą.
Każdy może napisać: obniżyć ceny czynszów, obniżyć ceny wody, obniżyć podatki... obniżyć, obniżyć, obniżyć... dać pracę, dać zasiłki, dać... tylko skąd? i jak? jakoś nie pisze :) Obiecywać to potrafi każdy, napisać co jest źle, też potrafią wszyscy. Ale żeby kształtować prawo, aby inicjować pozytywne zjawiska w gospodarce, w administracji samorządowej, aby podejmować trafne decyzje to trzeba mieć merytoryczną wiedzę, trzeba mieć przydatne ukierunkowane na te tematy wykształcenie :) Zadam pytanie! Czy PanM posiada taką wiedzę?
~to ja napisał(a): Też uważam, że PanM jest populistą, lub tak się ( w okresie przedwyborczym ) prezentuje. Stwierdzenia o " jakiejś tam pomocy", czy przeciwstawienie interesu mieszkańców interesowi gminy ( są przecież tożsame) są żałosne. No i "przepis na burmistrza" - wygrać wybory i otoczyć się właściwymi (swoimi) ludźmi - kompromitujące! Dzisiaj burmistrz tak dużej gminy MUSI byc kierunkowo wykształcona i najlepiej samorządowo doswiadczoną osobą. Już pisałem, nie jestem przyjacielem RR, ale doceniam jego pracę. Lepszego burmistrza w tej gminie nie było, ale może będzie. A Brutus niech sobie poczyta o dorocznych Dniach Muzyki J.I. Schnabla w Nowogrodźcu, o frustratach i hejterach - na naukę nigdy nie jest za późno, wstyd być ignorantem i zabierać głos. Aha, kazdy głos polemiczny, broniący burmistrza, jest traktowany jak tzw. wazeliniarstwo. To juz jest nudne i oczywiście chamskie...