Ja nawiązałem do wypowiedzi PanM, że stoją puste lokale usługowo handlowe ze względu na wysokie czynsze . To jaką wiedze merytoryczną trzeba mieć aby wyliczyć, że lokal nie pracujący przynosi straty a lokal pracujący przynosi zyski. To jaka wiedza ekonomiczna potrzebna jest , że nawet oddany lokal za darmo przyniesie zyski. Lepiej niech stoi pusty ,niszczeje ale nie obniże czynszu bo... ?. Lepiej podnieść już istniejącym wszystkie opłaty i jakoś będzie a może jeszcze prowadzić częste kontrole to może się naczymś złapie i wpadną do budżetu lewe pieniądze. To to jest ta nie samowita wiedza merytoryczna i troska o losy gminy. To tu na dole już urzędnicy poprzyjmowani w 80%-tach po znajomości wiedzą najlepiej jak się ma rozwijać gmina i jakie mechanizmy zastosować?
~popierający niezalogowany 2 lutego 2014r. o 16:27
Czy szanowni radni pokusili się sprawdzić kompetencje naszych urzędników .Jakim się legitymują wykształceniem ?.Z jakim doświadczeniem zasiedli w gabinetach urzędu ?, jaką posiadają zdolność czytania aktów prawnych ze zrozumieniem, ile wnieśli pomysłów co do funkcjonowania urzędu i poprawy sytuacji gospodarczo politycznej gminy ?. Czy bycie urzędnikiem to tylko puszenie się za biurkiem czy też doradzanie interesantom jak jaki problem rozwiązać ?. Większość urzędników burmistrzowie zatrudniają w tzw. dowód wdzięczności. Dla tego nie domyślą się , że czasami wziąć mniej to może być więcej ?, że czasami właścicielowi firmy pozwolić pracować a nie nękać i może gmina być bogatsza ?. Nie-baz urzędnika nie ma nic .
Też jestem za tym żeby Relich ponownie został burmistrzem i sprzątał ten syf jaki narobił a jad zostaw dla niego niech dalej kąsa mieszkańców.to ja w Nowogrodźcu nie ma jednego publicznego szaletu więc poproś Relicha żeby postawił pod Ratuszem.
najlepiej niech pan burmistrz sam wychodzi przed Urząd i gra ten Hejnał,zaoszczędzi w ten sposób pieniądze podatników na kolejne zatrudnienie.....jeszcze niech nam Wawel do Nowogrodzca przeniesie.....dziwne są priorytety tego pana.A dzieci ze szkoły w Nowej Wsi mają zawieszone wyjazdy na baseny,bo koszt dojazdu pokrywała gmina,,,ale już nie pokrywa ,bo pieniążków nie ma na takie cele.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.