~pi pa midlton napisał(a):~stary gender napisał(a): SKORNe i GOOCE pytam Was publicznie ,kiedy Ojciec Dyrektor uruchomi Stocznię Gdańską.?Owsiak kupił sobie mieszkanie,a Wy sługi Boże bidujecie ???
Odbijam piłkę po Bolcowemu - sąd nie skazał Ojca Dyrektora więc wszystko jest ok :)
Trzaskajcie następne zarzuty a ja wam po Bolcowemu odpowiem.
O albo na przykład - nie dajesz to się nie odzywaj. Nie dajecie Rydzykowi to dlaczego mu wyliczacie? :D
Podsumowując przekazane dary - "PAŃSTWO ŻEBRACZE"
TOjsienka napisał(a):
I vice versa więc nikt nie upoważnił Cię do podsumowywania darów skoro nie dajesz bogaczu za dychę. :]
~pi pa midlton napisał(a): Czyli leming który dał na WOŚP a podatków na NFZ nie płaci komentować nie może?Taaa ty płacisz za wszystko ;) Owsiaka się leje za wszystko bo umie dużo pomóc ;) akurat gdyby te twoje płacone NFZ umiało wykorzystać to ludzie by nie musieli zbierać na operacje albo czekać 5 lat na jedną operacje albo by nie musieli ludzie słuchać nie ma pieniędzy na finansowanie leków. Powiem ci tyle że ty polecisz w pięknym garniturku w dniu wyborów i postawisz wielki X przy swoim idolu z tv potem przyjdzie nowy minister zdrowia i dalej będą nowo narodzone dzieci umierać przez pieprzone błędy w służbie zdrowia albo znowu będzie umierać jakieś dziecko bo się pieprzonej karetki nie chciało wysłać a jak będzie WOŚP to będzie walenie Owsiaka bo bierze dla siebie milion no nie ?? bo sobie apartament kupił za 150 tyś czyli to już jest kasa z puszek no nie ??. Powiedz dlaczego nie krytykujesz tego co podczas 22 WOSP w Bolesławcu wyciągał z puszek pieniądze i płacił zespołowi ?? a potem szukać burzy ja płace za NFZ a Owsiak bierze jeszcze sobie pieniądze z tego ;) niech ktoś pokaże dowody na to że Owsiak coś takiego robi ;)
Trzyma ten "swój" sprzęt w moim szpitalu który utrzymuję.
Czy mam prawo ten jego sprzęt wystawić przed szpital? Nie mam prawa.
A czy ja się nie cieszę że jakiś tam sprzęt trafił? Cieszę się ,ale komentuję pewne postawy zaczadzonych Jurkiem którzy dali grosz wdowi a mówią jakby dali szkatułę talarów, którą ja rocznie daję.
Rząd ma obowiązek kupować sprzęt do szpitala i ja na to płacę
podatki.
Ale on tego nie robi i posiłkuje się WOŚPem.
A mi to zwisa czy jest z WOŚP czy kupiony przez NFZ - ja dałem pieniądze i oczekuję sprzętu. Nalepione serduszko mnie nie wzrusza - dałem i mi się należy sprzęt, obojętnie skąd pochodzi i żaden leming nie może mi odmówić do niego prawa tak jak ja nie mogę odmówić mu wstępu do szpitala na który nie płaci.
Ja nie mogę mu tego zabronić ale on mi zabrania komentowania WOŚPu "bo nie dałem".
Leming nie daje na tacę ale komentuje i nikt go za to nie potępia, do tego jest zachwycony swoją "bystrością".
Rydzykowi nie daje ale komentuje.
Ja na WOŚP nie daję ale komentować nie mogę, taką macie moralność Kalego, chociaż utrzymuję szpital i sprzęt WOŚP aby
mu "na głowę nie kapało".
Mogę komentować WOŚP i tyle. Dzięki mnie jeszcze ten sprzęt nie
zardzewiał.
rafi napisał(a): Powiedz dlaczego nie krytykujesz tego co podczas 22 WOSP w Bolesławcu wyciągał z puszek pieniądze i płacił zespołowi ?? a potem szukać burzy ja płace za NFZ a Owsiak bierze jeszcze sobie pieniądze z tego ;) niech ktoś pokaże dowody na to że Owsiak coś takiego robi ;)
~pi pa midlton napisał(a): Rafi, nie rozumiesz o czym piszę a wyraziłem się jasno w poprzednim poście.Tak wole być tym zaślepiony niż puść na wybory żeby dalej pazerne świnki mogły się na jeść z wiejskiej ;) bo przecież jest lepiej krytykować kogoś kto na prawdę pomaga szukać czegoś czego nie ma i nie ma się na to dowodów dlaczego PiS ma mówić mi kto jest katolikiem to niech nie rzuca do puszki ?? dlaczego ja w tym kraju jak młody obywatel nie mogę sobie pracy zapewnić tylko szykować się na wyjazd zagranice dlaczego służba zdrowia zamiast leczyć to zabija ?? dlaczego ci na wiejskiej czują się bez karani na wykroczenia za prędkość czy zabicie kogoś ?? czy dalej uważasz że tylko ty czujesz się oszukany przez NFZ i tuskową obietnicą o zielonej wyspie ?? jestem ciekaw czy ten człowiek był w Irlandii bo zapewne nie skoro chce kupować na hasełka wyborcze ludzi i mówić że lekarze nagle zaczną leczyć dobrze a Owsiak to złodziej bo sobie milion złotych pobiera ;) że jego zona na stanowisku w WOŚP zarabia 12 tyś to znaczy że nie ma prawa do pensji ?? czy ludzie którzy tam pracują zarabiają po 3 tyś też nie mają prawa do pensji czy typowy sprzęt dla Bolesławca jest złem ?? NFZ zabija a WOŚP ratuje i taka jest różnica ta pseudo złotówka ratuje dużo więcej niż ten pseudo podatek bo jak będziesz chory i będziesz wymagał operacji to NFZ powie że kasy nie ma i będziesz skazany na ludzi którzy będą zbierać tą kasę a w NFZ będą mieli się dobrze i będą dobrze zarabiać ;)
Chodzi raczej o zależności między groszem wdowim i prawem decydowania a szkatułą talarów bez prawa do komentowania. Ale nie będę z tobą rozmawiał boś zaczadzony Jurkiem.
A rozumiem że płacąc o wiele więcej od leminga wciąż płacę za mało aby mieć zdanie?
To ile muszę wpłacić? Milion dolarów aby móc pokonać 10 zł leminga?
Nie chce mi się z tobą gadać.