Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sprzęt od WOŚP dla bolesławieckiego szpitala
5134
#TOjsienka nieaktywny
4 lutego 2014r. o 13:58
~pi pa midlton napisał(a):

Rząd ma obowiązek kupować sprzęt do szpitala i ja na to płacę podatki.

Jak powiesz pracownikowi żeby zrobił coś na czym Ci bardzo zależy bo terminy Cie gonią przez co zapłacisz karę umowną,a ten ktoś ma wyłożone na to odwraca się i idzie to zostawiasz to tak jak jest i sobie też idziesz?Czy czas zakasać rękawy i samemu zrobić?

Wiem,takiego pracownika można wywalić i wziąć drugiego ale potrzebujesz czasu żeby go znaleźć,przeszkolić by wskoczył na obroty ale czas nie stoi w miejscu i w końcu płacisz karę.

Tymi pracownikami jest nasz rząd.
Pracodawcą który sam się bierze za robotę to ludzie którzy nie patrzą na innych tylko sami biorą sprawy w swoje ręce.
Czasem natomiast ludzie którzy czekają na tą pomoc w chorobie bo zapłacą karę umowną swoim życiem.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~nie bój , nie bój niezalogowany
4 lutego 2014r. o 14:53
Dali to i zabiorą . W Bolesławcu z tego co mi wiadomo nie ma oddziału geriatrycznego . Z tego samego powodu zabrali łóżka z Pszczyny .Cytat z waszego guru:
" Przysłano nam szokujące zdjęcia, na których widać, że nasze łóżka trafiły na oddział kardiologiczny. Kiedy otrzymaliśmy informację o możliwych nieprawidłowościach w związku ze sprzętem w szpitalu w Pszczynie, natychmiast wysłaliśmy pytanie w tej sprawie. Okazało się, że rzeczywiście sprzęt nie służył starszym osobom, tylko m.in. na oddziale kardiologii. Nie taka była umowa w sprawie przekazania sprzętu. Miał służyć na geriatrii. W nadchodzącym tygodniu sprzęt będzie rozesłany do najbliższych szpitali. Teraz jeździmy po całej Polsce i można powiedzieć, że prowadzimy kontrole – oświadczył w rozmowie z TVN24 Jerzy Owsiak."
Mamy w Polsce nowy organ kontrolny nazywa się wośp . Czy orkiestra doczeka się również DROBIAZGOWEJ kontroli ?
5134
#TOjsienka nieaktywny
4 lutego 2014r. o 15:08
No ale co dziwnego w tym widzisz?Co roku ludzie są informowani na jaki cel zostaną przeznaczone środki.Niektórzy dają tylko dlatego by poszło to na konkretny cel a organizacja przekazuje na to zgromadzone środki.Gdyby było inaczej przeciwnicy WOŚP mieli by większe pole do popisu.
Z tego co pamiętam kardiologia miała swoje 5 minut.

~pi pa midlton niezalogowany
4 lutego 2014r. o 15:18
TOjsienka napisał(a):
.

Widziałaś aby pracodawca szukał pracownika 25 lat, bo tyle ma pracownik rząd?
A widziałaś pracownika "na drugą kadencję" w nagrodę za nic nie robienie w pracy? :D
A Rafi pokazuje że nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
A tak poza tym - jeżeli Rafi potrafi żyć za 1500 zł to dlaczego żona Owsiaka nie może robić za 1500 zł jak inni ludzie? Zresztą ,ma siedzącą robotę.
Dlaczego jak pytam "redaktorów" Bolca o roczne zarobki kapelana w powiatowym szpitalu to udają że nie słyszą?
Przecież taki kapelan przeżre podobne pieniądze które wy na WOŚP w Bolesławcu uzbieracie.
Niestety, to niewygodne pytanie do politykierów ze Starostwa i odpowiedzi nie będzie.
Ale przeszkadza im to że ktoś do WOŚP się nie dołoży i że pyta "bo się nie dokładał".

No to ja pytam bo się dokładam do jego pensji - ile zarabia w szpitalu kapelan.
Poproszę o odpowiedź rzecznika Starostwa i artykuł na Bolcu.
Chcę też sondę - czy to dobre płacić kapelanowi który do swoich owieczek powinien przychodzić darmo albo powinno mu się płacić prywatnie za wizytę.

Kiwają was jak chcą a ja nie mogę zapytać "bo się nie dokładałem".
A jak się dokładam to udają że nie słyszą :D
~BRUTUS niezalogowany
4 lutego 2014r. o 15:22
Oczekiwanie do lekarza specjalisty 2 lata.składka miesięczna zdrowotna 350pln.
~mir.ko niezalogowany
4 lutego 2014r. o 15:37
skoro pensje np. starostów, prezydentów miast, posłów są 5-cyfrowe a zarządów spółek państwowych często 6-cyfrowe, co 10ty w służbie zdrowia zarabia ponad 8,5 tys, w wojsku, policji pensje sięgają do 15 tys - to nie rozumiem oburzenia pensjami szefostwa wośp i ich mieszkaniami branymi na kredyt
5134
#TOjsienka nieaktywny
4 lutego 2014r. o 15:39
~pi pa midlton napisał(a):
TOjsienka napisał(a):
.

Widziałaś aby pracodawca szukał pracownika 25 lat, bo tyle ma pracownik rząd?
A widziałaś pracownika "na drugą kadencję" w nagrodę za nic nie robienie w pracy? :D

No widzę,że nie za kumałeś.
Nie istotne ile trzeba szukać i jakie nagrody otrzymują tylko o to,że nie można tylko oglądać się na innych jak chce się coś osiągnąć bo tak robiąc pewnego razu obudzisz się z ręką w nocniku.

Dopisane 04.02.2014r. o godz. 15:39:

~mir.ko napisał(a): skoro pensje np. starostów, prezydentów miast, posłów są 5-cyfrowe a zarządów spółek państwowych często 6-cyfrowe, co 10ty w służbie zdrowia zarabia ponad 8,5 tys, w wojsku, policji pensje sięgają do 15 tys - to nie rozumiem oburzenia pensjami szefostwa wośp i ich mieszkaniami branymi na kredyt

Zgadza się.Nikt nikomu nie broni działać.

~Ripo niezalogowany
4 lutego 2014r. o 15:40
rafi napisał(a): niż puść na wybory

co zrobić?
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo