Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

10114
#alter nieaktywny
11 grudnia 2014r. o 7:12
Jeżeli analogie są tak oczywiste? Putin jest takim samym zagrożeniem dla Europy i Świata, jak kiedyś Hitler!

"Wiele z zachowań Putina przypomina, zdaniem historyka, Hitlera sprzed Monachium. Z jednej strony mówi bowiem o rozbiorze Ukrainy jako antidotum na obecny kryzys, który przecież sam stworzył. Z drugiej strony, kieruje się indywidualnie do przywódców poszczególnych krajów w nadziei, że ten czy inny da początek zmianom nastawienia do sytuacji i ostatecznie da zwycięstwo idei Putina."

http://wiadomosci.onet.pl/rosyjski-historyk-putin-chce-powtorki-z-1938-roku/yjvwc

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~chamski chadziar niezalogowany
11 grudnia 2014r. o 7:18
~Iza napisał(a): ... bo Polska uznała wyższość prawa unijnego nad krajowym, Niemcy nie. ...
Miłego :)

Zgadza się i to jest wystarczający dowód na to , że Czwarta Rzesza wcześniej , czy później anektuje Ukrainę , a przynajmniej będzie do tego dążyć . Bo można powiedzieć , iż Ukraiński Naród z braku spójnych protoplastów , po prostu nie istnieje , ale to wciąż ponad 40 mln Luda , których anglosascy i żydo banksterzy mogą doić , jak Polaków. To , że eurokołchoz zachowuje się obecnie ( ustami swych " publicystów " :D ) jak dziewica , co to chciała by i boi się , to tylko zasłona dymna. Nie słyszałem o takim imperium , które nie chciało by ekspansji. Dlatego też pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoją tezą " nierealności " :) Ludzie z Donbasu rozumieją to doskonale , nie chcą być niewolnikami we własnym domu , tak jak Polacy , dlatego walczą . A Kolega Antyseparatysta może sobie tworzyć zabawne elaboraty , nie zmieni to faktu , że na tej nie szczęśliwej Planecie , pomimo ogłupiającej propagandy Czwartej Rzeszy , wciąż jest kilkaset milionów myślących Ludzi , do których mam zaszczyt zaliczyć również swą skromną osobę.

Boję się Papugo , że z tych rozliczeń baniak wyjdzie. Już koledzy o siebie zadbają ;) A jak się jednak Naród zbuntuje , w co wątpię , to już są przygotowane , niemieckie , francuskie i czort wie jakie jeszcze " siły szybkiego reagowania " , na wypadek, gdyby polskie wojsko i policja stanęły po stronie Narodu. Moim zdaniem , jedyna droga to szerzyć wiedzę :)

Miłego dnia Wam życzę :)
10114
#alter nieaktywny
11 grudnia 2014r. o 7:29
~Iza napisał(a): Kwestia funduszy unijnych jest dla mnie sprawą drugorzędną. Bardziej interesuje mnie stanowione prawo, bo Polska uznała wyższość prawa unijnego nad krajowym, Niemcy nie. W mojej ocenie ewentualne członkostwo Ukrainy w UE, choć uważam je za nierealne, wzmocni i tak już dominującą pozycję Niemiec. Chodzi mi o zawierane sojusze w trakcie tworzenia prawa unijnego. To jest walka interesów. Patrzeć w przyszłość - jak najbardziej, lecz niewyciąganie wniosków z przeszłości- to błąd, tym bardziej, że teraźniejszość "skrzeczy".

Jednak przeszłość i teraźniejszość pokazuje jednoznacznie, że kwestia funduszy jest niezwykle istotna. Wystarczy sobie przypomnieć, jak przy każdej okazji my walczyliśmy o każdy miliard, a potem jaki to był wyznacznik sukcesu. Tak to prawda to jest walka interesów. Mi to nie przeszkadza wcale, że Niemcy mają dominującą rolę, bo ktoś musi taką mieć. Byle tylko interes Polski był wystarczająco obroniony. I teraz w kontekście Ukrainy! Ukraina leży na wschód od Polski, swojego miejsca na mapie nie zmieni tak jak i my. Nasze wspólne interesy państw środkowo-wschodniej Europy są zbliżone, i w większości spraw w UE będziemy mówić jednym zdaniem. Ponadto Ukraina, aby zaistnieć też musi szukać sojuszników. Nie wierze, aby tymi sojusznikami były przykładowo Włochy, czy też Anglia. To Polska jest naturalnym ich sojusznikiem, i kraje Europy Wschodniej. I to się nie zmieni, no chyba że w jednostkowych sytuacjach. Trzeba być optymistą. Powtórzę sedno, więcej jest pozytywów, niż negatywów. Jak już udowodniliśmy Polacy to kreatywny naród. Poradzimy sobie z tym na spokojnie :)

Dopisane 11.12.2014r. o godz. 07:29:

Śmiechu warte są te wszystkie wywrotowe teorie o interwencjach obcych sił w Polsce. No tak istnieje zagrożenie tylko i wyłącznie ze strony Putinowskiej Rosji, gdzie agresywny nacjonalizm kwitnie tak, jak nigdy wcześniej. Wszyscy uważający się w tym temacie za nadzwyczaj uświadomionych, powinni częściej korzystać z usług wróżek.

~jeszcze bardziej chamski niezalogowany
11 grudnia 2014r. o 7:36
alter napisał(a): ... Śmiechu warte są te wszystkie wywrotowe teorie o interwencjach obcych sił w Polsce ...

Ty mnie do wróżek nie wysyłaj Alterowicz , jak złapię chwilkę czasu , pokaże Ci ustawę o " bratniej pomocy" z ubiegłego roku podpisaną przez PO prezydenta ... i będzie Ci głupio, znafco :)
2900
#falco nieaktywny
11 grudnia 2014r. o 7:44
~chamski chadziar

to już nie te czasy że Policja czy wojsko zachowa się jak przed laty :D

na jawną ingerencję ''militarną'' Europa też sobie nie może pozwolić bo straciła by ''twarz'' wpisując się w ramy tych których dzisiaj potępia...
juz dzisiaj widać jak zachód łagodzi te ''sankcje'' dla Rosji a więc i Putina i w dupie ma interesy jakiejś tam Polski...
przecież tak naprawdę to ''woda na młyn'' europejskim koncernom i zachodniej polityce ...
niech po raz kolejny jakaś tam Polska sie ''wykrwawi'' a my spijemy ''śmietankę''
od politycznej po -co ważniejsze-ekonomiczną
;)
idiotyczne działania naszych rządzących sa dla mnie co najmniej
niezrozumiale...
kiedy zaglądam na inne fora i czytam komentarze widzę jak wielu ludzi ma dość tych politycznych oszołomów a komentarze?...bolec.info to ''przedszkole'' w stosunku do tamtych ...
;) ...tam jawnie pisze się niekiedy o zdradzie narodowej a ABW nie wkracza ...hehehe
może dlatego że to jeszcze nie Rosja i Ukraina...jeszcze ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~chamski chadziar niezalogowany
11 grudnia 2014r. o 7:49
alter napisał(a): ... Mi to nie przeszkadza wcale, że Niemcy mają dominującą rolę, bo ktoś musi taką mieć. Byle tylko interes Polski był wystarczająco obroniony. ...

Polski interes wcale nie jest broniony. Nie dziwi mnie również , że nie przeszkadza Ci dominacja Niemiec , Fałszywy Patrioto ;)
Co to za równość europejska , skoro są równi i równiejsi , ale w/g Twoich słów " bo ktoś musi taką mieć" . To ja bym wolał , żebyśmy to My dominowali :D Wtedy mówiło by się o panslawinizacji Europy i Polskim Imperialiźmie. Eh miło pomarzyć , zatrudnił bym sobie dwóch szkopów przy betoniarze za śmieszny pieniądz i miałbym luzik :D

Miłego :)
2900
#falco nieaktywny
11 grudnia 2014r. o 7:54
uwielbiam takie ''perełki myślowe'' kiedy ktoś chce błysnąć a wychodzi jak ..wychodzi :D
ciekawa ''logika'' -ktoś musi więc dlaczego nie Niemiec?
oddajmy mu więc ten Gdańsk :D ...niech będzie jeszcze silniejszy bo co to komuś ....przeszkadza? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
11 grudnia 2014r. o 7:55
Ci których zabijają nie mogą opowiedzieć swojej historii.

Realia życia pod okupacją Putinka.

"Tydzień temu, kiedy temperatura spadła grubo poniżej zera, pojechałam do domu po ciepłe rzeczy dla dzieci. Byłam już tuż-tuż, kiedy podjechał samochód z bojownikami. Był wśród nich mój sąsiad, chłopak, z którym chodziłam do klasy. Znał mnie, wiedział, że uciekłam z dziećmi na ukraińską stronę. Zatrzymali mnie, zwyzywali od zdrajczyń i banderowskich kurew, przewrócili, zaczęli szturchać i kopać. Byli pijani i nakręcali się wzajemnie. Na moje szczęście jechał pikap z patrolem czeczeńskich najemników. Przepędzili ich. Czeczeni są bardzo zdyscyplinowani i gardzą pijakami. Bardzo się bałam."

http://wyborcza.pl/duzyformat/1,142470,17106688,Ukrainscy_uchodzcy__Bierz_dzieci__uciekaj.html#MT

[img=1418280940_j0nciwf.jpg]

REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza