Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~majętny Stef niezalogowany
29 stycznia 2015r. o 22:37
Znając UE i limity rolne to ta ziemia i tak będzie niezagospodarowana w 80% albo zasadzą sobie tam dotowane lasy jak u nas :)
Do tego przywalą im pakiet klimatyczny.

Ale guzika nie oddadzą, zwłaszcza że tamci ze wschodu proszą tyko o autonomię czyli państwo federacyjne coś jak USA czy Szwajcaria.
Wszystko dalej byłoby w Ukrainie.
Tylko takiego państewka UE nie wpuści do siebie gdzie nie może rządzić na całym terytorium i o to jest walka.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~majętny Stef niezalogowany
29 stycznia 2015r. o 22:40
skorn napisał(a):
~majętny Stef napisał(a): na wschodzie Ukrainy mieszkają głównie Rosjanie

W każdym ze wschodnich obwodów więszkość stanowią Ukraińcy. Tylko Krym był wyjątkiem.

Dlatego pytam - jak to możliwe że z małej grupy na zachodzie II RP i południa Rosji jest ich więcej niż Polaków którzy mają państwo 1000 lat?
Do tego za Stalina się zjadali z głodu.
Twoje dane są chyba ze spisu powszechnego.
211
skorn
29 stycznia 2015r. o 22:49
Kto prosi o autonomię? Ktokolwiek pytał mieszkańców tamtych terenów, czego chcą? Daj spokój Stefan, to szachy Putina.

Dopisane 29.01.2015r. o godz. 22:49:

~majętny Stef napisał(a): jak to możliwe że z małej grupy na zachodzie II RP i południa Rosji jest ich więcej niż Polaków którzy mają państwo 1000 lat?

Parzyli się jak króliki, tak jak Polacy po wojnie.

<i>
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 22:59
czytaliście ''odpowiedź Zachodu'' na zagrożenie ze strony Rosji?
nie lubię wklejania linków bo nie chcę ''odbierać chleba'' jednemu tutaj :D
wolę sam -może niekiedy błędnie,ale sam- próbować wyciągać wnioski ;)
zapowiadane są ''manewry '' zachodnich wojsk nie gdzie indziej tylko u nas!...w Polsce!
Francuzi ,Niemcy Amerykanie...jakim trzeba być idio.tą by nie zauważać że to ''wtykanie kija w mrowisko'' :> nieodpowiedzialnymi wypowiedziami,działaniami wkręca się Polaków w konflikt z którego nie wyjdziemy zwycięsko a bardzo okaleczeni...
nie jesteśmy żadnym ''buforem'' dla Europy bo Rosja zdmuchnie nas niczym świeczkę na torciku ...
jesteśmy zachodowi potrzebni tylko po to aby dać im czas na przygotowanie do uderzenia...my nie mamy najmniejszych szans ...

popatrzcie na jedno ...co w tym kraju funkcjonuje normalnie?...koleje?...służba zdrowia? nie potrafimy zorganizować ''sztabu kryzysowego'' podczas powodzi a wy na co liczycie?...mamy w Polsce jakiś schron przeciwatomowy?..mamy?...ja o takim nic nie wiem
po raz kolejny dostaniemy kopa w dupsko i nic więcej ...
nawet jeśli ta ziemia będzie jeszcze w stanie coś urodzić to już nie Polakom...
na co liczycie?...na ''cud'' ?...że pojawi się milion ''alterów'' i staną niczym zastęp ''rejtanów'' na granicy?
ja pierdzielę...kiedy polski ''Majdan'' ?...kiedy? :>

wiem,wiem...''anarchistyczny'' tekst więc jazda...''kopiuj-wklej'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 23:22
No cóż , Donek , ten od świeczek w oknach już s. Kocham Bolec.Info ił. Czas na Skopaczównę i Komoruska. Historia lubi się powtarzać Papugo.

Kiedy przyjdą podpalić mój dom , ten w którym mieszkam
Kiedy staną pod drzwiami i nocą , kolbami w drzwi załomocą

Wyciągnę niezbędnik , bo tyle jeszcze mam i łyżką sepuku im zrobię. To nie będą Ruscy, ani też banderowcy. To chazarska dzicz otumaniona Talmudem.

No chyba , że kanapowi generałowie Putlera dadzą się sprowokować i pierwsi nacisną przycisk " Delete " cywilizację, to wtedy moja łyżka nic nie poradzi. Odparujemy.
Jakim trzeba być i.djotą żeby pozwalać na manewry anglosasów na słowiańskiej ziemi ?

Bożesz Ty mój , w Tobie jedyna nadzieja .

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 23:55
''Były prezydent ZSRR Michaił Gorbaczow uważa, że między Rosją a USA trwa już jawna zimna wojna, która może zmienić się w "gorącą". Gorbaczow oskarżył także Waszyngton o to, że wciągnął Moskwę w konfrontację - podały rosyjskie media.

- Niestety, nie mogę już zapewnić, że zimna wojna nie doprowadzi do "gorącej". Obawiam się, że oni (USA) mogą zaryzykować - powiedział Gorbaczow.''

jasne ...zwłaszcza że na obcej ziemi ,daleko od własnych granic... :>
kto będzie dzisiaj chciał ''umierać za jakiś Gdańsk''? ;)

Dopisane 29.01.2015r. o godz. 23:55:

spokojnych snów ...
tylko w nich możecie śnić o ''wielkości '' i ''że nie oddacie nawet guzika'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
29 stycznia 2015r. o 23:57
Ptasiu ty na pewno nie u bauerka chlebek z szyneczką czeka Koniku mój? :* :*
8375
#GosiaG nieaktywny
30 stycznia 2015r. o 0:15
~majętny Stef napisał(a):

Dlatego pytam - jak to możliwe że z małej grupy na zachodzie II RP i południa Rosji jest ich więcej niż Polaków którzy mają państwo 1000 lat?

W samych tylko kronikach biskupich opisane jest 3,5 tys lat historii ,gdzie można też wyczytać o tym, że Ukraina i Polska była jednym narodem.

Ze w zględu na "święte granaty", nie będę pisać jaka organizacja przyczyniła się do rozdzielenia ludu Polan, na te dwa państwa.
Każdy kogo to interesuje może łatwo znaleźć informacje o naszych wspólnych przodkach i kontrreformacji ;)

Zresztą ;Lech ,Czech i Rus byli braćmi , więc musieli miec wspólnego ojca-każde dziecko to wie ;)

Lilith ^^
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza