Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~artek niezalogowany
1 lutego 2015r. o 19:54
~ napisał(a): Obserwuje sytuację Rosja - Ukraina - Polska, chciałbym się mylić ale Rosja od dawna rozgrywa Polskę od środka . Już nie musi podrzucać rewelacji z katastrofy lotniczej . Teraz wysłał rolników z górnikami na Rząd. Dwie grup[y zawodowe które już prawie nie muszą pracować i mają pieniądze z dotacji chcą jeszcze więcej nie robiąc . Gratuluję.

miło słyszeć, że szpital na 1000lecia dba o kuracjuszy i macie tam internet.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
1 lutego 2015r. o 21:02
stosując pewne porównanie ;)
zachód rozgrywa z Rosją ''partię szachów'' a Polska jest tu ''pionem'' które albo są bite w pierwszym starciu albo się je poświęca dla większych korzyści...
polityka to takie ''szachy'' gdzie trzeba umieć przewidywać chcąc wygrać...dla Polski nadchodzi czas kiedy dostanie ''mata''

będąc ''zadupiem'' Europy może to i lepiej ;)

wiem,wiem...nie jestem patriotą :D tylko jak nim być widząc to wszystko dookoła :>
miałem wiele czasu by się tego nauczyć tyle tylko że państwo nawet nie kiwnęło palcem by mnie tego nauczyć ...

teraz już nie zamierzam :P

"bierz życie z każdym oddechem..."
13021
eto
1 lutego 2015r. o 22:30
~ napisał(a): Obserwuje sytuację Rosja - Ukraina - Polska, chciałbym się mylić ale Rosja od dawna rozgrywa Polskę od środka . Już nie musi podrzucać rewelacji z katastrofy lotniczej . Teraz wysłał rolników z górnikami na Rząd. Dwie grup[y zawodowe które już prawie nie muszą pracować i mają pieniądze z dotacji chcą jeszcze więcej nie robiąc . Gratuluję.

W tym przypadku chodzi o odsunięcie PO od władzy i robią to nasze partie opozycyjne i związki zawodowe.
Rosja nie ma tu nic do roboty, bo polityka zagraniczna i nie tylko, bo wewnętrzna również; prowadzi nasze Polskie przedsiębiorstwa do upadku.
Np. węgiel w kopalni dla energetyki kosztuje ok. 300 zł tona a dla odbiorców detalicznych ten sam węgiel kosztuje 800 zł/tona .
W cenie jest akcyza i podatek VAT.
Gdyby rząd sobie trochę odpuścił z tymi swoimi narzutami, to kopalnie nie miałyby strat, a Polacy, zwykli obywatele tani węgiel.

I gdzie tu Rosja? Wszystko chcecie zgonić na Putina.
10114
#alter nieaktywny
1 lutego 2015r. o 23:49
eto napisał(a):
I gdzie tu Rosja? Wszystko chcecie zgonić na Putina.

Obrońco Putinka... :)
Jest wystarczająco wiele powodów, na tezę "Rosja, Putin to agresor i awanturnik, a jako sąsiad to nieprzewidywalny syndrom psycholka"!

I nie ma wcale konieczności wymyślać takich, które świadczą raczej o gospodarczych potknięciach obecnego Polskiego rządu.

Więc, nie o wszystko, ale te wystarczająco jasne i oczywiste.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
2 lutego 2015r. o 8:29
jaki,jaka ,jakie?-''polskiego'' :D

Dopisane 02.02.2015r. o godz. 08:27:

oceń: -1 +1

~Pacyfista :

Co robi USA w Europie? Dlaczego oni się tutaj panoszą? Nie chcemy wojny! Nie chcemy, by ginęły dzieci i cywile! Nie chcemy wojsk i broni amerykańskiej! A to wszystko zdąża do wojny? A co robi Europa. Popiera Poroszenkę, który wykonuje rozkazy amerykańskie wbrew własnemu narodowi. Już Afryka ocieka krwią. Boże! Broń nas przed Amerykanami i ich polityką. zwiń

47 minut temu | ocena: 78%

| odpowiedzi: 11

odpowiedz

oceń: -1 +1

~Grekus :

Wojna na Ukrainie całkowicie niepotrzebna toczy się z inicjatywy USA. Gdyby nie USA nie byłoby wojen na świecie. To oni tysiące km od swych granic zawsze mają swoje interesy, a cierią i giną niewinni ludzie. Gospodarka USA na tym zyskuje a ludzie w USA wojny nie odczuwają, To jest ich taktyka od 1945 r. w imię pokoju i tzw. demokracji. I robi to człowiek który ma pokojowego Nobla. To wstyd i hańba dla świata. zwiń

33 minuty temu | ocena: 73%

Dopisane 02.02.2015r. o godz. 08:29:

sorki...mój błąd :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
2 lutego 2015r. o 13:44
falco napisał(a): sorki...mój błąd :D

Hehe mądrością nie grzeszysz. Przestań śmiecić w poważnych tematach.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
211
skorn
2 lutego 2015r. o 15:33
falco napisał(a): pamiętasz jak za ''komuny'' była nagłośniona ''afera mięsna''?
jej następstwem były wyroki śmierci...
a dzisiaj?

jesteś w stanie zliczyć afery?

Kto dziś nagłasnia afery, a kto robił to za komuny?

<i>
211
skorn
2 lutego 2015r. o 15:51
Jeśli za komuny jakaś afera wychodziła na światło dzienne to tylko dlatego, że chciała tego władza. Nierzadko po to, by się kogos pozbyć. Pojęcie "procesu pokazowego" nie wzięło sie znikąd.

<i>
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza