Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dawny ogród zoologiczny w Bolesławcu
211
skorn
28 marca 2014r. o 16:20
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zniszczenie_Starego_Miasta_w_Legnicy

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
28 marca 2014r. o 17:09
~ napisał(a): Ad rem, rynek został zniszczony przez ruskich, a konkretnie spalony przez wyluzowanych kolesi, którzy jako zwycięzcy siedzieli sobie w jednej z kamienic i dogrzewali się palonym wprost na podłodze parkietem- ponieważ prawdopodobnie nie potrafili posługiwać się piecami.

gdybys umial myslec to bys sobie pomyslal
gdybys umial patrzec to bys sobie popatrzyl
ale ty ni czto
juz o tym pisalem, stare rudery mialy stropy drewniane, podlogi drewniiane, na takiej konstrukcji niemcy parkietow nie kladli, jesli sie przygladniesz fotce to zobaczysz, ze zostaly wypalone szkielety, zadnego betonowego stropu nie widac
to gdzie ty ten parkiet wypatrzyl?

Dopisane 28.03.2014r. o godz. 17:05:

~ napisał(a): Fobiak a tak szczerze to czy Ty na prawdę wierzysz w to co piszesz? Czy po prostu piszesz bo Ci kazali? Bo już nie rozumiem o co Ci chodzi. Wyglądasz mi na jakiegoś ruskiego agenta od 10 lutego 1945r. d

ja pisze tylko to co jestem w stanie udowodnic
pomyliles sie w dacie 12.02.45*
10-ego bylo jeszcze pelno niemcow

Dopisane 28.03.2014r. o godz. 17:09:

o ile sie nie myle to w tym dniu wyladowywali nowy sprzet z wagonow
~ niezalogowany
28 marca 2014r. o 17:35
fobiak napisał(a): ja pisze tylko to co jestem w stanie udowodnic

I w związku z tym pisałeś próbowałeś nam dowieść że kilka bomb zrzuconych z myśliwca spowodowało ruinę większości zabudowy naszego miasta?
Potrafisz mnie nieźle rozbawić :D
~mir.ko niezalogowany
28 marca 2014r. o 18:17
http://www.jelonka.com/?mod=news&scr=single&evt=init&article=20012
2161
#fobiak nieaktywny
28 marca 2014r. o 18:22
~ napisał(a):
fobiak napisał(a): ja pisze tylko to co jestem w stanie udowodnic

I w związku z tym pisałeś próbowałeś nam dowieść że kilka bomb zrzuconych z myśliwca spowodowało ruinę większości zabudowy naszego miasta?
Potrafisz mnie nieźle rozbawić :D

lzysz w oczy, w zyciu nie pisalem o trzech bombach
napisalem, ze byly 2 naloty a ile samolociki mialy bombek na pokladzie i ile zrzucily to nie mam pojecia, wiem, ze mysliwce przelecialy nisko
~ niezalogowany
28 marca 2014r. o 18:31
Akurat ta pozycja jest dośc niskich lotów. Przez większość stron autorzy opisują z detalami bajki, jakimi karmiono nas przez dziesięciolecia by na końcu kilka akapitów poświęcić na powiedzenie czytelnikowi że wszystko co do tej pory przeczytał to nieprawda, nie podając własciwie zadnych konkretów jak ta historia wygladała według najnowszysch badań.
A wypowiedź Pana Primke na spotkaniu autorskim - "Najbardziej dostało się wtedy Bogu duch winnym Niemcom Sudeckim, którzy po czeskiej stronie granicy żyli niemal w symbiozie od stuleci." Uważam za dowód na słabą znajomość historii. A któż jak nie Ci niewinni Niemcy Sudeccy był główną przyczyna aneksji Czech przez Niemcy?
Nie dziwi więc że Czesi po wojnie robili wszystko by nie mieć za ileś tam lat powtórki historii. Podobnie próbowali postąpić po wojnie z mniejszością węgierską, lecz na to nie dostali zgody Moskwy.
2161
#fobiak nieaktywny
28 marca 2014r. o 18:32
~mir.ko napisał(a): http://www.jelonka.com/?mod=news&scr=single&evt=init&article=20012

widze, ze panowie historycy zagladaja na bolec bo tutaj wlasnie pierwszy pisalem, ze boleslawca rosjanie nie zdobywali, oni tu weszli sobie
historia na podstawie ankiet to musi byc niezla historia
~ niezalogowany
28 marca 2014r. o 18:41
fobiak napisał(a): napisalem, ze byly 2 naloty a ile samolociki mialy bombek na pokladzie i ile zrzucily to nie mam pojecia, wiem, ze mysliwce przelecialy nisko

Skoro nie masz pojęcia ile było tych bomb to dlaczego z taka pewnością twierdzisz że zniszczenia były wynikiem tych właśnie nalotów? Przecież Ty nie podajesz niczego, czego nie potrafisz dowieść. Sam sobie zaprzeczasz.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza
REKLAMA Media Expert zaprasza