Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Medyczni księża
~ niezalogowany
10 kwietnia 2014r. o 20:32
fobiak napisał(a):
~ napisał(a): O już się zaczyna nagonka na kościół. Poziom artykułu i jego bezstronność jak zwykle na "wysokim" poziomie. Bolec.info stopniowo staje się infantylną, antyklerykalną stronką. Szkoda, bo były czasy, że przyjemnie było tutaj wchodzić.

ty nie rozrozniasz nagonki od niesprawiedliwosci i to na najwyzszym szczeblu, kazdy sie obsluguje naszymi pieniedzmi jak tylko chce, to jest zlodziejstwo. kradna ci, ktorzy sa bogaci i nie ma nikogo kto by nimi potrzesnal aby sie opamietali. dzieci ludzie nie maja za co leczyc a zlodzieje rozbijaja sie najlepszymi autami. nie zapominaj o tym, ze tym zlodziejom twoje dzieci beda musialy placic jeszcze rente za to ze dzisiaj oni kradna.Dopisane 10.04.2014r. o godz. 17:11:http://www.bolec.info/index.php?op=forum&forum=9&act=showtopic&topic=87102&strona=7

Człowieczku wbij sobie do głowy, że wbrew temu w co tak usilnie chcesz wierzyć, Kościół Katolici jest największą instytucją charytatywną na kuli ziemskiej. Ich pomoc jest tak ogromna, że ciężko byłoby to nawet przeliczyć. Po pierwsze sam pomysł istnienia szpitali to był pomysł właśnie duchownych. Pierwsze misje, pomoce biednym, zbiórki żywności, noclegownie, stypendia dla biednych to co sprytnie pomijasz bo to dla ciebie nie wygodne fakty.
Znam masę ludzi, którzy dzięki Kościołowi stanęli z powrotem na nogi i nie pogrążyli się w biedzie. Ty jednak przypieprzasz się do tego, że gdzieś jakiś biskup jeździ mercedesem. Wed
ług ciebie najlepiej jakby pewnie przemieszczali się polonezem fso z 1973 roku tak, aby był przez 9 miesięcy w roku u mechanika samochodowego i był nieustannie przerabiany. Wówczas pyskowałbyś, że nic tylko na mechaników trwonią forsę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
10 kwietnia 2014r. o 20:44
Najbardziej pomagały siostry na Ślasku .Nawet wymiar sprawiedliwosci od 4 lat nie może jej zamknąć w pierdlu. ;)
~Lelek niezalogowany
10 kwietnia 2014r. o 21:56
KOMUNO WROC !!!!Takiej nagonki na księży w Boleslawcu nie było nawet za komuny.Nalezy tych przefarbowanych gornikow na dziennikarzy wypieprzyc z tej REDAKCJI.
~do Lelka niezalogowany
10 kwietnia 2014r. o 22:01
Prawda w oczy kole. Moim zdaniem ksiądz zatrudniony w szpitalu na umowę o pracę ? Nie godzi się z żadną logiką!

A Ty to nazywasz nagonką? Może jesteś ministrantem?
~Patronka niezalogowany
10 kwietnia 2014r. o 22:05
Bardzo licze na boleslawieckich KSIEZY ,ze może w tej dziedzinie cos zrobia.Bo nie można w tym miescie wogole już normalnie funkcjonować.OCHYDA.Z dwóch NURKOW zrobiono redaktorow ,którzy opluwają wszystkich,a WLADZA LOKALNA milczy.
2161
#fobiak nieaktywny
10 kwietnia 2014r. o 22:09
~ napisał(a):

Człowieczku wbij sobie do głowy, że wbrew temu w co tak usilnie chcesz wierzyć, Kościół Katolici jest największą instytucją charytatywną na kuli ziemskiej. Ich pomoc jest tak ogromna, że ciężko byłoby to nawet przeliczyć. Po pierwsze sam pomysł istnienia szpitali to był pomysł właśnie duchownych. Pierwsze misje, pomoce biednym, zbiórki żywności, noclegownie, stypendia dla biednych to co sprytnie pomijasz bo to dla ciebie nie wygodne fakty.
Znam masę ludzi, którzy dzięki Kościołowi stanęli z powrotem na nogi i nie pogrążyli się w biedzie. Ty jednak przypieprzasz się do tego, że gdzieś jakiś biskup jeździ mercedesem. Wed
ług ciebie najlepiej jakby pewnie przemieszczali się polonezem fso z 1973 roku tak, aby był przez 9 miesięcy w roku u mechanika samochodowego i był nieustannie przerabiany. Wówczas pyskowałbyś, że nic tylko na mechaników trwonią forsę.

wybacz ale nic nie zrozumialem i nie wiem jak masz na imie to bede sie do ciebie zwracal krzyzaku.
1. w obronie czego, lub kogo stajesz?
2. wiekszosc ludnosci na tej twojej ziemi nie jest katolicka, chrzescijan jest ok. 20% a katolikow jeszcze mniej, rzadko nawracaja z chin czy z mekki rowerem
3. szpitale byly juz znane w starozytnosci, u nas klasztory byly odpowiedzialane za szpitale a nie ksieza
4. co maja wspolnego stypendia dla biednych z okradaniem naszych szptali, chcesz mi tutaj winy wazyc? zagalopowales sie w obloki a powinienes uzyc skrzydel. ja nie jestem sedzia bo mi sadzic nie kazano, mi chodzi o to, ze szptale okradaja swoich pacjentow i pracownikow, urzedowi miasta jeszcze nie oddali pozyczonych pieniedzy wiec jada na kredytach bez hamulcow.
5 gdzie masz noclegownie dla bezdomnych w boleslawcu, w dziekanacie? gdzie masz przytulek dla biednych, w dziekanacie? czy u ksiedza w garazu?
6. "Znam masę ludzi, którzy dzięki Kościołowi stanęli z powrotem na nogi i nie pogrążyli się w biedzie."
a ty slyszal kiedykolwiek cos o cudach? i co w tym dziwnego.
7. ksiedzu niepotrzebny jest samochod, wiernych ma na miejscu, kosciola nikt w nocy nie przestawia o 20 km dalej, wiec po co ksiedzu samochod, aby go ludzie na ulicy nie rozpoznali i nie zanudzali swoim narzekaniem? mamy tez autobusy stac mnie na to aby na miejskie przejazdy wykupic ksiedzu roczny bilet. tylko mi tu nic nie pisz ze dla kochanki tez bo ja w plotki nie wierze.
8. polonez tobie nie smakuje i gdzie sie podzial twoj patriotyzm wlasnej produkcji?
~Ministrant niezalogowany
10 kwietnia 2014r. o 22:14
W nomenklaterze zawodow Ksiadz ,to jest taki sam zawod jak ,hydraulik,nauczyciel,pielegniarz i tez do garka musi cos wrzucić,kupic paste do zebow i do butow.Wiec jakies zrodlo dochodow musi posiadac.To dobrze ,ze ma legalna umowę o prace i nie musi oszukiwać chorych pacjentow.
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
10 kwietnia 2014r. o 22:21
~Ministrant napisał(a): W nomenklaterze zawodow Ksiadz ,to jest taki sam zawod jak ,hydraulik,nauczyciel,pielegniarz i tez do garka musi cos wrzucić,kupic paste do zebow i do butow.Wiec jakies zrodlo dochodow musi posiadac.To dobrze ,ze ma legalna umowę o prace i nie musi oszukiwać chorych pacjentow.

O ja cię proszę. Czytam i nie wierzę, nie tylko ten post, ale aż szkoda cytować.
Dość internetów na dziś.
A dla nieuświadomionych: Bolec.info jest prywatnym i niezależnym portalem,i jak się obruszonym moherkom to lepiej, żeby wyszły. Będzie szybciej niż zamknięcie portalu.(kłamstwa w artykule nie znalazłem)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo