Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Medyczni księża
~ niezalogowany
9 kwietnia 2014r. o 22:02
ela napisał(a):
~ napisał(a): Pani Elu, Pani to duża, dorosła kobieta, a liczy jak klecha po kolędzie.

:D Za rok mam być przyjęta do szpitala, to nie będę prostowała swego wyliczenia ;)

Pani Elu - rozumiem.

Po pierwsze z rozpędu porównałem Pani liczenie do liczenia klechy - oczywiście chodziło mi o ministranta po kolędzie.

Po drugie, w sytuacji, gdy ma Pani przed sobą TYLKO rok do odczekania na wolne miejsce w szpitalu, to ja nawet sugerowałbym, aby Pani nawet trochę nakłamała, mówiąc, że wszyscy księża służą Bogu i wiernym przede wszystkim, poświecaja siebie, swój czas i zdrowie swoje innym wiernym w Chrystusie Panu, grosza nie biorą, a nawet dzielą się z potrzebującymi strawą ostatnią.

Zrozumiałbym!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
9 kwietnia 2014r. o 22:18
~wierny napisał(a): Żal mi jest księdza Jarosiewicza bo bycie księdzem to jest ciężki kawałek chleba.
~pracownik WSdNiPCh niezalogowany
9 kwietnia 2014r. o 22:58
Pani Dyrektor jak zawsze się wykręca . Ksiądz od lat zatrudniony jest na umowę o pracę. To nie jest żadna tajemnica wystarczy popytać pracowników to powiedzą jakie bywają lub bywały kłopoty z księdzem przynajmniej jak był oddział neurologiczny. To pracownicy tego oddziału mogą najwięcej powiedzieć jakie nieraz odbywały się cyrki oraz jakie były komentarze tego księdza nawet w obecności rodziny zmarłej osoby. :)
2884
ela
9 kwietnia 2014r. o 23:24
~pracownik WSdNiPCh napisał(a): ...wystarczy popytać pracowników to powiedzą jakie bywają lub bywały kłopoty z księdzem przynajmniej jak był oddział neurologiczny. To pracownicy tego oddziału mogą najwięcej powiedzieć jakie nieraz odbywały się cyrki oraz jakie były komentarze tego księdza nawet w obecności rodziny zmarłej osoby. :)

Mam nadzieję, że oddziału rechabilitacji neurologicznej nie zlikwidowali i nie zlikwidują, ale kto wie, czekam już 2 miesiące i jeszcze rok muszę poczekać.
~Ministrant niezalogowany
9 kwietnia 2014r. o 23:53
Ja zawsze daje KSIEDZU na swieczke ,a diably daje ogarek.Chociaz wystepowalem i w roli księdza i w roli diabla.To sa dwie bardzo trudne role bo jak pogodzić DOBRO I ZLO.Chociaz mam jedna satysfakcje w zyciu ,ze uratowałem zycie jednego księdza w B-cu,ktorego BEZPIEKA ,chciała zwinąć ,bo na ambonie takie herezie wygadywal w naszej BAZYLCE,moze z tym co mowil to się nie utorzsamial ,ale skonczyl filozofie chrzescijanska ,to moglo mu się wszystko odwrocic.Uciekl przez Zachrystie na moim rowerze.I ja roweu nigdy nie odzyskałem.Do kogo ja mam mieć pretensje,do księdza ,któremu udało się zatrudnić wtakim prymitywnym ZOZIE.
~ niezalogowany
10 kwietnia 2014r. o 0:10
ela napisał(a):
~pracownik WSdNiPCh napisał(a): ...wystarczy popytać pracowników to powiedzą jakie bywają lub bywały kłopoty z księdzem przynajmniej jak był oddział neurologiczny. To pracownicy tego oddziału mogą najwięcej powiedzieć jakie nieraz odbywały się cyrki oraz jakie były komentarze tego księdza nawet w obecności rodziny zmarłej osoby. :)

Mam nadzieję, że oddziału rechabilitacji neurologicznej nie zlikwidowali i nie zlikwidują, ale kto wie, czekam już 2 miesiące i jeszcze rok muszę poczekać.

To w tym czasie poćwicz ortografię. :D
~ niezalogowany
10 kwietnia 2014r. o 0:24
Oj tam,oj tam złośliwcze.Czepiasz się i zamkną temat,a kwestia posługi kapłańskiej i całej tej smrodliwej otoczki wokół jest ważną kwestią dla katolika i nie tylko. :/

Zmoderowano 10.04.2014 godz.16:23 - powód: topposting (moderator)
2884
ela
10 kwietnia 2014r. o 0:35
~ napisał(a): To w tym czasie poćwicz ortografię. :D

Nie mam wyjścia. Muszę :)

Dopisane 10.04.2014r. o godz. 00:35:

~ napisał(a): Oj tam,oj tam złośliwcze.Czepiasz się i zamkną temat,a kwestia posługi kapłańskiej i całej tej smrodliwej otoczki wokół jest ważną kwestią dla katolika i nie tylko. :/

E tam, zaraz zamkną. Gdybyś zwrócił uwagę piszącemu te artykuły, to może by zamknęli.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.