Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Chcemy zwierzęta i ptaki, a nie wiatraki
~j niezalogowany
4 maja 2014r. o 14:24
Może sam premier przyjedzie na odbiór - uściśnie Wam dłonie, a to bezcenne + fotka !! On świetnie popiera przemysł Niemiec. Energia z turbin wiatrowych jest 10 razy droższa niż z węgla brunatnego !! Polacy niech płacą coraz drożej przecież to pseudoekolgia.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~bojownik niezalogowany
11 maja 2014r. o 19:30
Jeśli tak wiele osób oczernia ludzi, którzy protestują przeciw budowie farm wiatrowych w naszej okolicy, proponuję im zapoznanie się ze; Studium Przestrzennych Uwarunkowań Rozwoju Energetyki Wiatrowej w Województwie Dolnośląskim" Sporządzonym przez Wojewódzkie Biuro Urbanistyczne we Wrocławiu w 2010r. Oraz komentarzem profesorów PAN, którzy w swojej publikacji przytaczają przykłady poparte badaniami naukowymi wybitnych specjalistów w tej dziedzinie. Proszę nie sugerować, że ludzie z Krzyżowej nie mają na ten temat wiedzy i są przez kogoś manipulowani. Zanim zaczeliśmy protesty zapoznaliśmy się z wieloma opiniami ludzi w pełni kompetentnych w kwesti Fafm wiatrowych. Pozdrawiam.
2900
#falco nieaktywny
11 maja 2014r. o 19:44
a może wynajmijcie sobie Don Kichota...
to fachowiec w swojej dziedzinie ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
10897
#Anonim10897 nieaktywny
11 maja 2014r. o 19:45
~bojownik napisał(a): ... proponuję im zapoznanie się ze; Studium Przestrzennych Uwarunkowań Rozwoju Energetyki Wiatrowej w Województwie Dolnośląskim" Sporządzonym przez Wojewódzkie Biuro Urbanistyczne we Wrocławiu w 2010r. Oraz komentarzem profesorów PAN, którzy w swojej publikacji przytaczają przykłady poparte badaniami naukowymi wybitnych specjalistów w tej dziedzinie. Proszę nie sugerować, że ludzie z Krzyżowej nie mają na ten temat wiedzy i są przez kogoś manipulowani..

Bojowniku , racja lezy po Twojej stronie i stronie protestujących. Ale co z tego ?? Ktoś za nas (Polaków) i nie w naszym interesie zadecydował ( z pewnością nie Putin !! ), że maja być wiatraki !! I będą !! Bo w kraju neokolonialnym , rdzenna ludnośc nie ma prawa głosu !! Tyle dał nam skok Lecha przez płot ;( ;( ;(
2900
#falco nieaktywny
11 maja 2014r. o 20:00
mam swoje zdanie na ten temat ale...
wytłumaczcie mi jedno bez jakichś tam bzdetów o naukowcach itp.
węgielek trzeba wykopać a to kosztuje :) wynagrodzenie górników,amortyzacja sprzętu kopalnianego premie prezesów co najważniejsze itp...
i jeszcze jedno-spalany węgiel kopci jak cholera i to nie jest eko ;)
przyjdzie tez czas że węgielek sie skończy...co wtedy?
energia atomowa -be
energia wiatrowa -be

a wiaterek jak wiał kiedyś tak będzie wiał i w przyszłości a czy coś kosztuje?

co ciekawe te ''głupie niemce'' ciągle stawiają nowe wiatraki
jankesi również... ;)
protestujcie ,walczcie z czym tam chcecie tylko ...
chatę może i kiedyś ogrzejecie pochodnią ale internetu już za jej pomocą nie uruchomicie.... ;)

10897
#Anonim10897 nieaktywny
11 maja 2014r. o 20:24
Falco...to nie tak. Do Polski trafiają elementy wiatraków już wyeksploatowanych przez 10 - 15 lat , z Francji , Niemiec itd..Tam wiadomo dlaczego sa demontowane ... U nas sa montowane i nie sprawdzana jest ich jakość przez nikogo , gdyż w Polsce nie ma fachowców od tych spraw. Jeżeli silnik Twojego auta nie był poddany serwisowi , przeglądowi a auto "chodzi" 15 lat , byłbyś pewny tego auta ?
Druga sprawa - zaobserwuj czy ptaki , jakiekolwiek ,przelatują gdziekolwiek w pobliżu wiatraków czy też siedzą nisko nad ziemią..Wiesz dlaczego nie ?

Trzecia sprawa - napisałeś o naszym węglu...przecież Polska importuje węgiel z Australii ;(
Zsumuj to wszystko...jaki obraz się wyłania ??
2900
#falco nieaktywny
11 maja 2014r. o 20:37
miła Virgo...
temat nie na chwilę czy dwie...
nie będe się tu rozpisywał na temat szkodliwości czy tez nie elektrowni wiatrowych czy pojedynczego wiatraka bo zaraz sie znajdzie ktoś kto oczywiście wie lepiej (co nie znaczy że ja jestem ''ekspertem'')
temat jest mi znany z racji tego że kiedyś mnie bardzo interesował ale jego czas minął :D
mam ciekawsze tematy od czytania o szkodliwości infradzwięków... ;)

10897
#Anonim10897 nieaktywny
11 maja 2014r. o 20:54
:D :*
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.