Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jestem Europejczykiem
11445
PanM
22 maja 2014r. o 23:19
Pozwolę sobie przedstawić mój osobisty pogląd na wybory i władzę.

Jedno zdanie [img=1400793594_2gd55s2.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
22 maja 2014r. o 23:28
PanM napisał(a): Pozwolę sobie przedstawić mój osobisty pogląd na wybory i władzę.

I znowu Pan kłamie PanieM. Nie jedno a kilka zdań :D
~ niezalogowany
22 maja 2014r. o 23:51
dokładnie 4 :D :D :D
~ niezalogowany
23 maja 2014r. o 0:01
:D[img=1400796117_dkcffxq.jpg]
11445
PanM
23 maja 2014r. o 7:11
Zarobki polityka dla społeczeństwa nie powinny być uciążliwe tylko wtedy gdy polityk będzie działał w interesie społeczeństwa a nie w interesie urzędu .

Zatem sztuka polega na wyłuskaniu z całej masy chętnych takich ludzi którzy będą mogli i chcieli spełniać te warunki.

Z góry wiadomo kto tego nie zrobi ze względu na sprzeczność interesu. --- Pracownicy budżetowi .
W wyborach do władz tą grupę kandydatów należy eliminować.Głównie dlatego że mają teraz władzę i całkowicie zawiedli zaufanie społeczne.Działają przeciwko obywatelom .

Przykładem z tej kampanii jest kandydat PiS z naszego okręgu nawołujący do większego opodatkowania hipermarketów.
Wyższe opodatkowanie to wyższe ceny -- kto zatem zapłaci rachunek za takie pomysły ? S P O Ł E C Z E Ń S T W O

Dopisane 23.05.2014r. o godz. 07:11:

Sens ma na przykład obniżenie akcyzy na prąd , gaz , lub paliwa .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
10114
#alter nieaktywny
23 maja 2014r. o 7:23
PanM napisał(a):
Przykładem z tej kampanii jest kandydat PiS z naszego okręgu nawołujący do większego opodatkowania hipermarketów.
Wyższe opodatkowanie to wyższe ceny -- kto zatem zapłaci rachunek za takie pomysły ? S P O Ł E C Z E Ń S T W O
Dopisane 23.05.2014r. o godz. 07:11:Sens ma na przykład obniżenie akcyzy na prąd , gaz , lub paliwa .

Po co zabiera PAnM głos w tym temacie? Mógł PAnM sobie darować te mądrości, być może wtedy Pan Nowak miałby większe szanse w wyborach.

Wyższe opodatkowanie sklepów wielkopowierzchniowych wcale nie musi oznaczać wzrost cen. Może oznaczać mniejsze zyski, oraz to że firmy zagraniczne wytransferują mniejszy kapitał za granicę! Ale o tym to PanM już nie wspomina. Chce PanM obniżać akcyzę? Jasne, a to już demagogia, bo takie pomysły każdy poprze. Ja bym nawet postulował zniesienie akcyzy :)

Dopisane 23.05.2014r. o godz. 07:23:

PanM napisał(a): Pozwolę sobie przedstawić mój osobisty pogląd na wybory i władzę.

Jedno zdanie

Truizmy opowiadasz.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2161
#fobiak nieaktywny
23 maja 2014r. o 7:53

popraw sobie byki:
"w demokratyczny sposob powierzamy wladze nad soba wybrancom dajemy im godne warunki pracy i placy"
powinno byc :
wykorzystujac sytuacje, ze ciemny lud bojkotuje wybory wciskamy swojego zlodzieja do szajki aby okradal narod ile wlezie.

1. wybory nie sa demokratyczne, wiekszosc demokratyczna nie wybiera, wybieraja tylko ci, ktorym grozi pogorszenie wlasnej sytuacji lub wybieraja ci, ktorzy sie boja, ze sytuacja sie zmieni, jesli ktos inny zostanie wybrany. mniejszosc wybierajaca nie reprezentuje demokracji, wybierajacy w takim przypadku sa stronnictwem skrajnym parademokracji, lub jakims odlamem, odszczepem, grupa skumanych. po kandydatach, ktorzy nie sa w stanie nic zmienic w swoim kraju, nie mozna sie spodziewac, ze tym bardziej zmienia cos w europie lub na swiecie.

2. wyborcy swoim kandydatom nic nie daja oprocz glosu. wybranym nie dajemy, nie ustalamy warunkow pracy i placy czy przywileje, wybrani ustalaja sobie to wszystko sami bez udzialu tych, ktorzy ich wybrali. wybrani obsluguja sie sami pieniedzmi podatnikow, mozna to nazwac rowniez kradzieza.

3. wybrany kandydat nie bedzie reprezentowal nas, spelnial nasze oczekiwania i interesy poniewaz, tam gdzie pojdzie takimi sprawami sie nikt nie zajmuje, tam sie zajmuja sprawami ogolnoeuropejskimi a nie regionalnymi i naszymi bolaczkami. sprawy ogolnoeuropejskie to przewaznie regulacje, po ktorym tracimy troche wolnosci i zaciskamy pasa, mozna powiedziec, wybieramy sobie kogos do chlostania.

twoj osobisty poglad to zwykle pomyje.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 maja 2014r. o 7:56
PanM napisał(a): Zarobki polityka dla społeczeństwa nie powinny być uciążliwe tylko wtedy gdy polityk będzie działał w interesie społeczeństwa a nie w interesie urzędu .

Zatem sztuka polega na wyłuskaniu z całej masy chętnych takich ludzi którzy będą mogli i chcieli spełniać te warunki.

Moje gratulacje za pokładaną wiarę, Przemo :) Ale ja nie wierzę w Nowaka, podobnie jak nie wierzyłem w Paligłupa i całą resztę sprzedajnych cwaniaków. Jeszcze raz powtarzam , biznes , co idzie w politykę , chce więcej zarobić.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Metrohouse zaprasza