Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jestem Europejczykiem
11445
PanM
23 maja 2014r. o 14:31
Dzisiaj kończy się kampania do Europarlamentu .Jednocześnie zaczyna samorządowa.

Okres kampanii bardzo wyraziście wskazuje że Polacy nie potrafią zarządzać sami swoim losem.
Od lat w polityce jest grupa cwaniaków , którzy jako cel mają trwanie przy władzy i skłócanie społeczeństwa.

Wystarczy się przyjrzeć programom i wyłuskać z nich część gospodarczą a ma się wrażenie że do władzy idzie jedna partia.
Spór idzie o światopogląd i stosunek do własności.
Wolność światopoglądowa jest jedynym namacalnym dobrem wywalczonym w zrywie Solidarnościowym które stało się własnością Obywatelską.
Światopogląd jest wolny od nakazów i zakazów.Dlaczego zatem o ten światopogląd trwa tak zażarty spór ?
Kto i w jakim celu podgrzewa konflikt ?
Przecież wszyscy Obywatele w gruncie rzeczy zainteresowani są swoim poziomem życia bezpieczeństwem i opieką zdrowotną.
Co stoi na przeszkodzie aby razem wywalczyć sobie prawo do tych trzech dóbr ?

Stoją za tym ludzi mający interes w skłócaniu społeczeństwa aby bezkarnie czerpać z tego korzyści.
Odrzućmy spory światopoglądowe bo nie mają sensu .Każdy ma prawo do absolutnej swobody w tym zakresie.Przecież prawo zabrania jakiejkolwiek dyskryminacji.

Dopisane 23.05.2014r. o godz. 14:31:

Wszyscy ludzie są dobrzy i wszyscy są potrzebni.Nikt nie ma prawa stawać się ponad innymi.
Szanujmy się , pracujmy , budujmy a wszyscy będziemy zadowoleni.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
23 maja 2014r. o 14:35
PanM napisał(a):

Same truizmy.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Do PanaM niezalogowany
23 maja 2014r. o 14:42
PanM napisał(a): Dzisiaj kończy się kampania do Europarlamentu .Jednocześnie zaczyna samorządowa.

Okres kampanii bardzo wyraziście wskazuje że Polacy nie potrafią zarządzać sami swoim losem.
Od lat w polityce jest grupa cwaniaków , którzy jako cel mają trwanie przy władzy i skłócanie społeczeństwa.

Wystarczy się przyjrzeć programom i wyłuskać z nich część gospodarczą a ma się wrażenie że do władzy idzie jedna partia.
Spór idzie o światopogląd i stosunek do własności.
Wolność światopoglądowa jest jedynym namacalnym dobrem wywalczonym w zrywie Solidarnościowym które stało się własnością Obywatelską.
Światopogląd jest wolny od nakazów i zakazów.Dlaczego zatem o ten światopogląd trwa tak zażarty spór ?
Kto i w jakim celu podgrzewa konflikt ?
Przecież wszyscy Obywatele w gruncie rzeczy zainteresowani są swoim poziomem życia bezpieczeństwem i opieką zdrowotną.
Co stoi na przeszkodzie aby razem wywalczyć sobie prawo do tych trzech dóbr ?

Stoją za tym ludzi mający interes w skłócaniu społeczeństwa aby bezkarnie czerpać z tego korzyści.
Odrzućmy spory światopoglądowe bo nie mają sensu .Każdy ma prawo do absolutnej swobody w tym zakresie.Przecież prawo zabrania jakiejkolwiek dyskryminacji.Dopisane 23.05.2014r. o godz. 14:31:Wszyscy ludzie są dobrzy i wszyscy są potrzebni.Nikt nie ma prawa stawać się ponad innymi.
Szanujmy się , pracujmy , budujmy a wszyscy będziemy zadowoleni.

Prosiłem Pana o coś, może powtórzę bo nie dociera :>
Proszę już przestać pajacować. Rozumiem, że sprawia to panu ogromną przyjemność, ale też proszę zrozumieć inne osoby, którym nie odpowiada pańskie pajacowanie na forum.
Dziękuję.
11445
PanM
23 maja 2014r. o 15:01
78,10,108**

Pajac to osoba nie mająca argumentów w polemice.
Na domiar tchórz .

Po co Pan zagląda na tą stronę ? .Po co się Pan onanizuje moimi wpisami ?
Niech Pan to robi własnymi rękoma .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
10114
#alter nieaktywny
23 maja 2014r. o 15:07
PanM napisał(a):

PanieM, lejesz pan miód, a tymczasem mister Palikot szuka konfliktów i kontrowersji :) To dość znacząca nieścisłość? Jak można wam wierzyć i na was głosować? Bądź pan poważny :) Spadacie! Poniżej progu i was nie ma :D To w którą stronę powieje pana chorągiewka? A może tak lepiej wziąć się za realną pozytywistyczną pracę? tylko pytam :)

~ niezalogowany
23 maja 2014r. o 15:11
PanM napisał(a): 78,10,108**

Pajac to osoba nie mająca argumentów w polemice.
Na domiar tchórz .

Po co Pan zagląda na tą stronę ? .Po co się Pan onanizuje moimi wpisami ?
Niech Pan to robi własnymi rękoma .

Nie na tą stronę tylko na tę stronę PanieM.
Onanizuje to się Pan swoimi obietnicami po forach i na tym pańska polityka się kończy (inaczej tchórzostwo i gołosłowie). Zaglądam po to aby Panu uświadomić pańskie pajacowanie. Czy ja proponuję Panu marszczenie freda pod prysznicem ? Nie, więc proszę również o trochę kultury z pańskiej strony :D
2900
#falco nieaktywny
23 maja 2014r. o 15:22
co z tego że jestem europejczykiem? jestem nim z racji zamieszkiwania w kraju należącym geograficznie do niej...i nic więcej :)

takim samym ''europejczykiem'' jest Francuz czy Niemiec tylko czy na pewno ''takim samym'' ;)

można również napisać ''jestem Polakiem'' tylko czy to do końca trafne określenie?....może wystarczy napisać ''mieszkam w tym kraju i tylko dlatego nazywa się mnie Polakiem'' ;)
europejczyk godnie zarabia a co za tym idzie godnie żyje...tu w wielu przypadkach nie ma ani jednego ani drugiego więc...?
kim jesteśmy naprawdę?
sami siebie zdefiniujcie bo ja nie mam do tego najmniejszego prawa

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
23 maja 2014r. o 15:26
falco napisał(a): co z tego że jestem europejczykiem? jestem nim z racji zamieszkiwania w kraju należącym geograficznie do niej...i nic więcej :)

takim samym ''europejczykiem'' jest Francuz czy Niemiec tylko czy na pewno ''takim samym'' ;)

można również napisać ''jestem Polakiem'' tylko czy to do końca trafne określenie?....może wystarczy napisać ''mieszkam w tym kraju i tylko dlatego nazywa się mnie Polakiem'' ;)
europejczyk godnie zarabia a co za tym idzie godnie żyje...tu w wielu przypadkach nie ma ani jednego ani drugiego więc...?
kim jesteśmy naprawdę?
sami siebie zdefiniujcie bo ja nie mam do tego najmniejszego prawa

Pierwszy raz od bardzo dawna w pełni się z Tobą zgadzam :)

Dopisane 23.05.2014r. o godz. 15:26:

Dodam, że może pan Nowak czuje się "lepszym" Europejczykiem? PanM pewnie też :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza