Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Co z pieniędzmi na rzecz ś.p. Agnieszki?
~41oopo niezalogowany
27 czerwca 2014r. o 17:15
najlepiej to niech maz zadecyduje o tym ;(

www.djdowynajecia.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Panna niezalogowany
27 czerwca 2014r. o 17:17
Widać zdania są podzielone, a przecież ktoś decyzję musiał podjąć. Wg mnie słuszną. Ta rodzina już dosyć wycierpiała, a ja podziwiam jak jej znajomi i rodzina i zupełnie obcy ludzie dla niej dokonali cudu. A może tak miało być? Powodzenia dzieciaczki
~ niezalogowany
27 czerwca 2014r. o 17:31
~ napisał(a): Zbieraliśmy pieniądze na PILNĄ operację, bo czas, bo rodzina nie zdąży w krótkim czasie nazbierać... niestety nie udało się z pieniędzy skorzystać.
Teraz powinniśmy przeznaczyć dla innego, potrzebującego chorego.
Może tym razem zdążmy uratować komuś życie.

Nie podoba mi się ten pomysł, nie na to była prowadzona zbiórka.
Dzieciaki nie zostaną pozostawione przecież bez pomocy (renta, pomoc społeczna w razie potrzeby )

Możesz się zwrócić o zwrot pieniędzy i wpłacić je na inny cel. Wypadałoby jednak byś wcześniej porozmawiał z wszystkimi, którzy brali udział w zbiórce. Powodzenia życzę, bo coś czuję że będzie ci potrzebne. Może wtedy zrozumiesz ze nie ma rozwiązań idealnych i to zaporoponowane przez działaczy Stowarzyszenia Ziemia Bolesławiecka jest całkiem rozsądne.
~ niezalogowany
27 czerwca 2014r. o 17:35
Wy wszyscy, którzy znaliście bardzo dobrze Agnieszkę podpowiedzcie - czy oddałaby te pieniądze na lokatę dla własnych dzieci, czy też komuś ofiarowała szansę przeżycia.
~ niezalogowany
27 czerwca 2014r. o 18:02
~ napisał(a): Możesz się zwrócić o zwrot pieniędzy i wpłacić je na inny cel. Wypadałoby jednak byś wcześniej porozmawiał z wszystkimi, którzy brali udział w zbiórce. Powodzenia życzę, bo coś czuję że będzie ci potrzebne. Może wtedy zrozumiesz ze nie ma rozwiązań idealnych i to zaporoponowane
przez działaczy Stowarzyszenia Ziemia Bolesławiecka jest całkiem rozsądne.

Jak to sobie wyobrażasz, że mam się zwrócić o zwrot pieniędzy.
Pieniądze wrzucane były do puszki, nie mam na to dowodu wpłaty.
Poza tym nie o to chodzi. Nie chcę odbierać żadnych pieniędzy.
Piszę tylko, że nie podoba mi się ten pomysł.
Nie zbieraliśmy pieniędzy na lokaty, tylko na pilną operację ratującą życie.
I też uważam, że nie ma rozwiazań idealnych, ale to rozwiązanie nie jest rozsadne.
A ZB niech się zastanowi, czy nie strzela sobie w kolano.
Ja się więcej na takie zbiórki nie piszę.

Zmoderowano 27.06.2014 godz.18:11 - powód: topposting (moderator)
~ niezalogowany
27 czerwca 2014r. o 18:04
Tak szczerze powiedziawszy, nie wiadomo jakie będą dzieci za kilka lat. A może w ogóle nie będą zasługiwały na pieniądze ? Nie możemy tego wiedzieć. Jest wiele osób, które walczą o życie i wiele dzieci, które czekają na każdy grosz. To nie jest dobry pomysł. Zbieraliśmy na leczenie, na ratowanie życia - Agnieszka nie zdążyła z tej pomocy skorzystać więc niech skorzysta ktoś inny. Dlaczego dzieci maja mieś ułatwiony start skoro te pieniądze mogą uratować inne ludzkie życie - a ludzkie życie jest najwyższą wartością !! Z pewnością wyższą niż łatwiejszych start dzieci, które nie wiemy jakie będą za kilka lat.
~ niezalogowany
27 czerwca 2014r. o 18:21
To prawda, nie chodzi o zwrot pieniędzy ------ tylko o cel na jaki były zbierane - RATOWANIE ŻYCIA - więc skoro nie udało się uratować życia Agnieszce to niech uratują inne życie .
~A. niezalogowany
27 czerwca 2014r. o 18:42
Uważam, że to bardzo nierozsądny pomysł.
Pieniądze były zebrane na leczenie, a nie na utrzymanie rodziny.

W przypadku śmierci Pani Agnieszki suma ta powinna zostać przeznaczona na leczenie innej osoby. Każde życie jest tak samo cenne, więc myślę, że darczyńcy nie będą mieli nic przeciwko.

Natomiast przekazanie tych pieniędzy dzieciom jest najzwyczajniej w świecie nieuczciwe. Spójrzcie, ile dzieci wokół nie ma rodziców. Dla nich nikt nie zakładał lokat. Dzieci Pani Agnieszki mają jeszcze ojca, który jest w stanie podjąć pracę i utrzymać rodzinę. Jeśli już Ziemia Bolesławiecka tak bardzo chce przekazać pieniądze dzieciom, to niech przekaże je na Dom Dziecka - tamte dzieciaki nie mają nikogo, kto by się o nie zatroszczył.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Życzenia