Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Offroad po lesie
~kolarz niezalogowany
7 sierpnia 2014r. o 8:51
W Bolesławcu na Jeleniogórskiej w lesie obok nowobudowanego kompleksu basenowego kilka razy w tygodniu Bolesławianie na Quadach i motorach terenowych urządzają sobie rajdy tu też przydała by się interwencja
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Kapuś niezalogowany
7 sierpnia 2014r. o 9:27
Jak widzisz to reaguj, a nie na forum piszesz. Boisz się czegoś? Pewnie myślisz że w Straż Leśna przeczyta Twojego posta na tym forum i złapie bandziorów, a Ty będąc dalej anonimowym, będziesz miał poczucie dobrze spełnionego obowiązku. A to trzeba zadzwonić tu http://www.boleslawiec.wroclaw.lasy.gov.pl/nadlesnictwo i przekazać dokładne dane co do czasu i miejsca zdarzenia. Ja zepsułem w ten sposób trochę krwi złodziejom drewna.
~anonimowy niezalogowany
7 sierpnia 2014r. o 12:08
tyle szkód co wyrządzają ludzie w lasach łąkach polach nad wodą(syf),to nie ma się nijak do rozjechanego bagna,ale afera przez las przejechali,straż leśna próbując schwytać rzekomego przestępce więcej naniszczy niż przestępcy przez rok ,ale wykazali się mandat nałożyli.w innych cywilizowanych krajach są odpowiednie tory off roadowe gdzie można się wyszaleć(w polsce buduje się sieć urzędniczą i kościoły)(...)

Zmoderowano 07.08.2014 godz.21:13 - powód: offtop (moderator)
~ja nie niezalogowany
7 sierpnia 2014r. o 18:03
ty masz hobby uprzykrzania życia innym na forum a inni lubią latać motorami w terenie ,
czy dla ciebie jest tak bardzo uciążliwe jak podczas swojego dorocznego spaceru zejdziesz z leśnego duktu na 3 kroki żeby motocyklista czy quadowiec mógł przejechać ( podejrzewam że przy takim zachowaniu większość zwolni i ci jeszcze machnie
ale faktycznie jaki z ciebie polak jak powiesz że "fajnie że ludzie mają jakieś hobby (inne niż twoje)
rozjechany grzybiarz =grzyby rosną na ścieżce?
spłoszona zwierzyna= obrońca zwierząt (ile razy zawiozłeś do lasu pokarm? pewnie jeździsz hybrydą by warkot silnika spalinowego nie przestraszył zwierzyny ?
jeździsz rowerem/spacerujesz po lesie= ciekawe czy wszystkie papierki puszki czy inne rzeczy zabierasz ze sobą a może niesiesz je tylko w jedną stronę (do lasu)? może motocyklista podczas jazdy wypił piwo i wyrzucił puszkę ?
nie wiesz jak żyć zapytaj tych co mają jakąś pasję
~Pankracy niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 9:34
Przejdź się hobbysto od rozjeżdżania lasu drogą szutrową za leśniczówką koło strzelnicy i obejrzyj dokładnie co podobni tobie hobbyści robią z nawierzchnią drogi. Biegam tam kilka razy w tygodniu i crosy czy quady przeszkadzają tam bardzo. Czyja wina,że nie ma torów dla quadów - nie wiem, ale na pewno nie biegaczy, spacerowiczów i zwierząt w lesie. Skoro jednak brak jest torów to po co kupowałeś quada? Żeby teraz to dopiero zauważyć i narzekać? Kup sobie karabin do paintballa i strzelaj sąsiadom po elewacjach i miej pretensje, że na wsi nie masz profesjonalnej strzelnicy i że nie miałeś wyboru. A potem kup śmigłowiec itd. Pokolenie hobbystów-egoistów, nie potrafiących współżyć w społeczeństwie - kupiłem więc muszę jeździć, reszta się nie liczy - tylko ja i mój kochany quad.
Kup sobie 2ha gruntu i go rozjeżdżaj baranie!!!
~mijscowy niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 11:24
To prawda pseudo - mistrzowie rozjeżdżają co się da bo przecież kto mu naskoczy , bardzo się dziwie ze Lasy nie podejmują żadnych kroków w tym celu , nowo zbudowana droga jest poniszczona przez super kierowców bo ...on ma fantazje ........w końcu ktoś na to wywalił kasę , nie ważne ze z Unii ale wywalił i tak pozwolić orać teren i drogę ....................może jak by Nadleśnictwu pod oknem zaczęli ryć to ktoś zareaguje ...............w końcu, od czego jest Straż Leśna , jak chłopa złapią z brzózka to afera na cały powiat .
~janek niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 12:12
~Pankracy napisał(a): Przejdź się hobbysto od rozjeżdżania lasu drogą szutrową za leśniczówką koło strzelnicy i obejrzyj dokładnie co podobni tobie hobbyści robią z nawierzchnią drogi. Biegam tam kilka razy w tygodniu i crosy czy quady przeszkadzają tam bardzo. Czyja wina,że nie ma torów dla quadów - nie wiem, ale na pewno nie biegaczy, spacerowiczów i zwierząt w lesie. Skoro jednak brak jest torów to po co kupowałeś quada? Żeby teraz to dopiero zauważyć i narzekać? Kup sobie karabin do paintballa i strzelaj sąsiadom po elewacjach i miej pretensje, że na wsi nie masz profesjonalnej strzelnicy i że nie miałeś wyboru. A potem kup śmigłowiec itd. Pokolenie hobbystów-egoistów, nie potrafiących współżyć w społeczeństwie - kupiłem więc muszę jeździć, reszta się nie liczy - tylko ja i mój kochany quad.
Kup sobie 2ha gruntu i go rozjeżdżaj baranie!!!

moze wielki biegaczu pobiegasz na stadionie. na profesjonalnej bieżni. poza tym jest to droga a nie chodnik wiec wypad na chodnik biegac bo drogi sa od jezdzenia pojazdami. i nie smiec w lesie bo takich biegaczy juz widzialem. wielcy sportowcy ktorzy podjezdzaja autami pod as zeby pobiegac .
~ niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 12:13
Prawda,niech sobie każdy "hobbysta" kupi kawałek ziemi i niech tam się wydzicza a od lasu niech się trzyma z daleka.

KARAĆ I TO SŁONO.!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Media Expert zaprasza