Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Offroad po lesie
~polak niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 12:27
~ napisał(a): Prawda,niech sobie każdy "hobbysta" kupi kawałek ziemi i niech tam się wydzicza a od lasu niech się trzyma z daleka.

KARAĆ I TO SŁONO.!

niech biegacze sobie kupia stadion albo bieżnie. a spacerowicze niech sobie kupia park. jak zakaz to zakaz dla wszystkich.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~007 niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 12:41
Moim zdaniem to czepiactwo sie słuzb do wszystkiego to lekka przesada zwłaszcza jak przejedzie kilka motocykli przez las(czyt. drogą leśną).wiecej szkód i zniszczen wyrządzają same służby lesne i ich sprzęt firmowy.Owszem niszczących zieleń, złodzieji drewna trzeba karac ale zabraniac wjazdu i poruszania sie drogami leśnymi pojazdami mechanicznymi to absurd.Lasy Panstwowe to dobro ogółu społeczenstwa!!Czesto amatorzy offa przeginają ale czy na drogach publucznych nie ma wariatów?Chronmy wszystko od wszystkiego walmy mandaty za nieświerzy oddech nawalmy kamer nawet do kazdego drzewa, przeciez sie da, niech kazdy polak wie ze Polska to kraj prawa i s..anie po krzakach to przestępstwo. Tysiące hektarów lasów -2 terenówki afera straszna, no takiej szkody narobili ze natura ze 100 lat bedzie sie odbudowywac jak w Czernobylu. A jeszcze kilka lat temu jak sie nie myle na tych wrzosowiskach był poligon chemiczny i jakos katastrofy ekologicznej nie było a wozy WP rozjezdzały te tereny jak sie tylko dało. Brakło by dnia by opisac absurdy polskiego prawa,oraz całą tą propagandę obrońców przyrody jaką są LP.
~polak2 niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 13:05
Ale jak ciężarówy wjeżdzają do lasu po drzewo rozjeżdżając leśne drogi tak, że nie da rady nawet przejść bo bagno po pas, kopcą dizlem w lesie to już nikt nic nie mówi. Jestem ciekaw co wyrząca większe szkody w lesie. A te 20k zniszczeń to chyba troszkę wyolbrzymiona suma jak za nic nie znaczący poligon.
~ niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 13:51
~polak napisał(a):
~ napisał(a): Prawda,niech sobie każdy "hobbysta" kupi kawałek ziemi i niech tam się wydzicza a od lasu niech się trzyma z daleka.

KARAĆ I TO SŁONO.!

niech biegacze sobie kupia stadion albo bieżnie. a spacerowicze niech sobie kupia park. jak zakaz to zakaz dla wszystkich.

Nie wypisuj głupstw bo to bez sensu,spacerując i jeżdżąc "po ludzku" ,nikt niczego nie niszczy a tu mamy do czynienia z ewidentnym wyżywaniem się ,celowym rozjeżdżaniem drogi bo "to takie fajne widowisko i radocha".Po parku jak ludzie spacerują to nie zostawiają po sobie kraterów i dziur i ogólnego rumowiska,tak samo na stadionie czy bieżni ,co za głupie porównania.
~ niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 13:58
~polak2 napisał(a): Ale jak ciężarówy wjeżdzają do lasu po drzewo rozjeżdżając leśne drogi tak, że nie da rady nawet przejść bo bagno po pas, kopcą dizlem w lesie to już nikt nic nie mówi. Jestem ciekaw co wyrząca większe szkody w lesie. A te 20k zniszczeń to chyba troszkę wyolbrzymiona suma jak za nic nie znaczący poligon.

Ciężarówki muszą wjechać do lasu ,bo gospodarka leśna tego wymaga ,prace muszą być wykonane i to nie ma nic do rzeczy,to nie jest celowe niszczenie "bo mi się tak podoba",tylko konieczność,las wykonuje prace,las naprawia a kto nie musi niech nie niszczy ,poza tym co za dzikie myślenie ,jak ciężarówki leśne coś pracując zniszczą to i ja mogę się zabawić i zrujnować doszczętnie co się da,a co tam,wolność jest ,niszczmy ,marnujmy,a co to? Nie wolno? :/
~raider niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 16:40
~ napisał(a):
~polak napisał(a):

KARAĆ I TO SŁONO.!

Nie wypisuj głupstw bo to bez sensu,spacerując i jeżdżąc "po ludzku" ,nikt niczego nie niszczy a tu mamy do czynienia z ewidentnym wyżywaniem się ,celowym rozjeżdżaniem drogi bo "to takie fajne widowisko i radocha".Po parku jak ludzie spacerują to nie zostawiają po sobie kraterów i dziur i ogólnego rumowiska,tak samo na stadionie czy bieżni ,co za głupie porównania.

tak jak wpakowanie wszystkich do jednego wora. ja jezdze quadem i przez las tez nieraz jechalem ale nie niszcze specjalnie drog lesnych i sciezek. ale wyzywam sie za to w blocie pozostawionym przez ciezki sprzet do zrywki drzew. czy to jest zle?? mam to gdzies :) bo juz wiekszej szkody nie robie . a zwierzeta napewno nie ucierpia od halasu... pozdro dla wszystkich normalnych raiderow
~ niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 16:55
~raider napisał(a):
~ napisał(a):
~polak napisał(a):

KARAĆ I TO SŁONO.!

tak jak wpakowanie wszystkich do jednego wora. ja jezdze quadem i przez las tez nieraz jechalem ale nie niszcze specjalnie drog lesnych i sciezek. ale wyzywam sie za to w blocie pozostawionym przez ciezki sprzet do zrywki drzew. czy to jest zle?? mam to gdzies :) bo juz wiekszej szkody nie robie . a zwierzeta napewno nie ucierpia od halasu... pozdro dla wszystkich normalnych raiderow

No to dobrze ,ze nie niszczysz specjalnie,własnie o to chodzi,przejechać mozna ,ale nie specjalnie ryć i robić kaniony i wąwozy,co zaś do sprzętu leśnego ,trudno ,oni muszą pracować ,co nie oznacza ,że inni mogą dlatego niszczyć bo służby leśne niszczą ,jak zniszczą to naprawią ,ich teren.Jak zobaczysz ,ze na przykład komuś w czasie pracy coś wypadnie z rak i się potłucze to ty też potłuczesz jakiś sprzęt w biurze bo skoro ktoś to i ty też możesz? To taki przykład[bez urazy],ale już mnie irytuje jak prawie wszyscy się tłumacza ,ze pracownicy leśni rozjeżdżają to dawaj ,hurra,rozjeżdżajmy wszyscy,czym kto może ,dziwne myślenie. :|
~oko niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 17:34
Dziwne :) ale cisza od 3dni !!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.