Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Agresja sowiecka w 1939 roku
~virgo niezalogowany
18 września 2014r. o 21:05
~ktoś taki napisał(a): (...) A, że to Zamek to akurat spalili Niemcy, dla autorów propagandy anty ruskiej nie ma znaczenia. Jako Naród mamy zapomnieć, że to Niemcy okupowali większą część Polski przez 6 lat. Że wymordowali w tym czasie miliony ludzi. Trzeba sprawić, by w młodych głowach powstałą świadomość, że największym agresorem wobec ówczesnej Polski był ZSRR. I nie ważne, że "od Niemca wyzwoliły nas Ruskie". I mieliśmy dzięki tym "Ruskim" Polskę. Nie republikę polską w strukturach ZSRR, a właśnie Polskę. (... )

Jestem pod wrażeniem ,że są ludzie myślący jak KTOS TAKI !! Dlaczego pod wrażeniem ?? Ponieważ myślę bardzo podobnie , mam świadectwo ,że nie jestem osamotniona w swoim osądzie przeszłości i teraźniejszości :D
KTOŚ TAKI , doskonale wyraziłeś obiektywną prawdę ! Prawdę , którą na siłę starają się zdeformować , zakłamać...

;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
18 września 2014r. o 21:29
virgo do zaslepionych i zaciekłych to nie dociera.ONI historie piszą od nowa .Tak jak mawiał mędrzec narody .Demokracja ,ale po mojemu. ;(
2161
#fobiak nieaktywny
18 września 2014r. o 21:45
skorn napisał(a):
fobiak napisał(a): nie mieszaj rosjan z zbrodniarzami.
nie znajdziesz nic na temat ludobojstwa na narodzie polskim ze strony rosjan.

A polscy oficerowie uwolnieni przez Stalina uciekli do Mandżurii.

~ktoś taki napisał(a): I nie ważne, że "od Niemca wyzwoliły nas Ruskie"

Jasne że nieważne. Gdyby Niemcy nie zaatakowały ZSRR w 1941, żadnego "wyzwolenia" by nie było
.

skroniu gdybaniem zajmowal sie rzad samozwanczy w paryzu i w londynie,
a ty jestes taka podeszwa przemoknieta, ktora juz nie nasiaknie. nie da sie ciebie odpropagandzic.
1. ryjac mozgownice katyniem nie wolno tobie pomijac:
a. do katynia i pozostalych obozow znanych znanch obozow, trafili wojskowi. od czego jest wojsko, czym sie zamuje podczas wojny, najazdu agresora powinno byc cos niecos w google, wiec pogoogluj sobie. gdyby nie stalin to polska wladza obojetnie jaka
powinna z nimi zrobic to samo.
b. nie wiesz o tym, ze polacy na poczatku lat dwudziestych usmiecili tyle samo wojskowych sowieckichw polskich obozach, na ilu zemscil sie stalin pozniej w katyniu.
c. rosjanie nigdy nie glosili, ze wymorduja wszystkich polakow w przeciwienstwie do niemcow i ukraincow.
d. jak tak ma wygladac polski oficer jak katynski to wstap do wojska bo ja dla ciebie przyszlosci nie widze jak i nie widze miejsca dla zdrajcow i tchorzy wobec narodu.
2. za 2 wojne swiatowa nalezy obwiniac tylko niemcy, pozostale wydarzenia sa strategicznymi krokami polityki niemieckiej.
3. szubrawcy rzadzili nami przed wojna, rzadza i dzisiaj tacy sami.
10592
#bieda nieaktywny
18 września 2014r. o 21:58
fobiak napisał(a):
skorn napisał(a):
fobiak napisał(a): nie mieszaj rosjan z zbrodniarzami.
b. nie wiesz o tym, ze polacy na poczatku lat dwudziestych usmiecili tyle samo wojskowych sowieckichw polskich obozach, na ilu zemscil sie stalin pozniej w katyniu.

przyjść i zabrać do niewoli to co innego jak pójść i nie wrócić. Wasza kłótnia wygląda tak jakby Franek opowiadał, że dostał w.pie,,do,l od Zygmunta i Zbyszka, tylko,że Zbyszek lżej kopał. :|
2161
#fobiak nieaktywny
18 września 2014r. o 22:09
biedactwo, dla mnie nie ma zadnej roznicy, wojskowy podczas wojny sie nie poddaje, nawet jesli nie ma szans i czym walczyc (hubal). wojsko nie jest klasztorem dla tchorzy, oni o tym wiedza, dlatego podczas pokoju zyja na wyzszym poziomie niz przecietny obywatel.
10592
#bieda nieaktywny
18 września 2014r. o 22:18
fobiak napisał(a): biedactwo, dla mnie nie ma zadnej roznicy, wojskowy podczas wojny sie nie poddaje, nawet jesli nie ma szans i czym walczyc (hubal). wojsko nie jest klasztorem dla tchorzy, oni o tym wiedza, dlatego podczas pokoju zyja na wyzszym poziomie niz przecietny obywatel.

to po co bronisz ruskich? :>
~ niezalogowany
18 września 2014r. o 22:22
bo fobiak to historyk wojskowy minionej epoki. ;)
2161
#fobiak nieaktywny
18 września 2014r. o 22:45
bieda napisał(a):

to po co bronisz ruskich? :>

biedactwo a gdzie ja bronie ruskich, nie mam zamiaru kogos bronic. jestem uczulony na hipokryzje i probuje pokazac, ze wcale tak nie jest jak wiekszosc to tutaj przedstawia. mowiac o katyniu nie mozesz zapomniec o tym, ze zagglodzilismy tyle samo rosjan. sprawiedliwosc wczesniej czy pozniej trafi kazdego, choc na krotko, wydaje sie, ze jej nie ma.
nie trawie zdrajcow, bolkow, lechow donkow i nie marzy mi sie kryto, zwirowania polityczne powodujace okradanie wlasnego narodu i sianie wrogiej propagandy rowniez zdechna z przezarcia, nie takie czasy przezylismy, przezyjemy i te.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.