fobiak napisał(a):bieda napisał(a):
to po co bronisz ruskich? :>
biedactwo a gdzie ja bronie ruskich, nie mam zamiaru kogos bronic. jestem uczulony na hipokryzje i probuje pokazac, ze wcale tak nie jest jak wiekszosc to tutaj przedstawia. mowiac o katyniu nie mozesz zapomniec o tym, ze zagglodzilismy tyle samo rosjan. sprawiedliwosc wczesniej czy pozniej trafi kazdego, choc na krotko, wydaje sie, ze jej nie ma.
nie trawie zdrajcow, bolkow, lechow donkow i nie marzy mi sie kryto, zwirowania polityczne powodujace okradanie wlasnego narodu i sianie wrogiej propagandy rowniez zdechna z przezarcia, nie takie czasy przezylismy, przezyjemy i te.
bieda napisał(a):
na siłę szukasz usprawiedliwienia dla ruskich po raz kolejny. w dwudziestych latach sami przyszli dostali łupnia i ich pech a w 39 zaatakowali i zabijali, czujesz różnicę ??
fobiak napisał(a): b. nie wiesz o tym, ze polacy na poczatku lat dwudziestych usmiecili tyle samo wojskowych sowieckichw polskich obozach, na ilu zemscil sie stalin pozniej w katyniu.
~Piotr 40 napisał(a): Zapraszam na rozmowę przy grobie mojego dziadzka, który walczył z Niemcami w AK, a od momentu rozpoczęcia okupacji sowieckiej aż do jej zakończenia w 1989 roku bał się śpiewać pieśni legionów i mówić o swojej walce w partyzantce bo bał się że znowu mu powiedzą albo sybir lub kula w łeb.
skorn napisał(a):
Sowiecki agresor wyzdychał w obozach - fobiak rozpacza, polscy oficerowie rozstrzeliwani niczym bydło przez ROSJAN z NKWD - fobiak popiera. I na dokładke stwierdza, że on ruskich nie broni.