Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Piotr Żak: Chcę miasta obywatelskiego
~majętny Stef niezalogowany
8 października 2014r. o 10:13
~kajtek napisał(a): Nie bardzo rozumiem OGRANICZENIE, które sam sobie narzucasz.
Chcesz forsować, chcesz dysponować większym budżetem, chcesz mieć większe możliwości ?
Startuj w wyborach do rady MIASTA !
Proste ;)

To jest właśnie brak logicznego myślenia wśród kandydatów. Gość ma szansę się dostać do samorządu, ZWIĘKSZYĆ SOBIE BUDŻET, a nawet przeznaczyć kolejne procenty mieszkańcom na rozdysponowanie, ale nie - jemu zakodowali 1% to ma być 1% i nie więcej.
Kogo to interesuje jak się będzie nazywał ten drugi dodatkowy procent?
Niech się nazywa "jałmużna dla plebsu" ale mamy już 2% procent z budżetu do wydania.
Sami widzicie że to są zaprogramowane robociki na Windows Basic - mają za zadanie małpować tych z góry bez pomyślunku, z ograniczonymi funkcjami.

Kiedyś w podstawówce brano takich gigantów myślenia (nie mówię tu o Molędzie ale o całej klasie "mężów stanu") do szkoły specjalnej, tak zwanej "siódemki" bo nie rokowali za dobrze.
Dzisiaj mamy dyslektyków, dysortografików i ADHD, w szkołach i w polityce.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
321
#kordek nieaktywny
8 października 2014r. o 10:21
Pannazdzieckiem napisał(a): Przemo :) mnie nie interesuje polityka lokalna. Siłą rzeczy jest to tylko operowanie na drobnych. Harcuję ponieważ mam głęboką wiarę , że przez moje harcowania Ludzie zaczną myśleć kategoriami dalszymi niż czubek własnego nosa. Sam widzisz jaki mamy zastraszony Naród. I socrealizm i ta tzw. ... tfu "demokracja" sprawiły , zgodnie z tezami neoliberalnego szoku , że w zasadzie wszyscy mamy jeden egzystencjalny problem , jak przeżyć do pierwszego ? Tego nie da się zmienić na lokalnym szczeblu , chociaż warto próbować. To można i należy zmienić na szczeblu centralnym. Ale potrzebni są do tego Mądrzy Ludzie , którzy wiedzą na jakiej Planecie żyją.

Lubię kopać rowy , gdzie mnie do jakiejkolwiek rady :D , a plakat wyśmienity , ciekawym tylko , czy się Kordek nie zbulwersował :D
Miłego :)

Nie Piotrze. Plakat jak plakat - widziałem gorsze produkcje. Myślę,że naiwnie brzmią twoje tłumaczenia związane z kandydowaniem do samorządu lokalnego. Aby mieć wpływ na otaczającą nas rzeczywistość nie wystarczy walić w klawiaturę i kopiować pliki z internetu. Stań do wyborów. Przekonaj do siebie ludzi. Pogadajmy o pomysłach i programach. JOW-y są najlepszą do tego okazją.
PS. Zastanawiam się jednak dlaczego tak wielu innych kandydatów o poglądach podobnych do twoich garnie się do JOW-ów? Przecież wprowadziła je ta "znienawidzona" Platforma Obywatelska. Nie brzydzą się?

Cezariusz Rudyk
~ niezalogowany
8 października 2014r. o 10:25
~Janik napisał(a): Panie Molenda, dlaczego SLD nie wystawiło swojego kandydata? Jest wielu ludzi w SLD którzy by dali radę.

a po co? jeszcze sie wtedy romek obrazi i przestanie brydza finansowac....
~majętny Stef niezalogowany
8 października 2014r. o 10:29
kordek napisał(a):
PS. Zastanawiam się jednak dlaczego tak wielu innych kandydatów o poglądach podobnych do twoich garnie się do JOW-ów? Przecież wprowadziła je ta "znienawidzona" Platforma Obywatelska. Nie brzydzą się?

No nie żartuj. Po 25 latach wprowadziła, łaskawie, cywilizację, na dolnym szczeblu, jak pieniądze się skończyły, jak się nachapali.
A senat to pewnie potrzebny jest, chociaż był wam niepotrzebny przed wyborami.
Jaka jest wersja dzisiejsza, przed wyborami, o senacie? Likwidujecie czy nie?
~Jarosław Molenda niezalogowany
8 października 2014r. o 10:31
~Janik napisał(a): Panie Molenda, dlaczego SLD nie wystawiło swojego kandydata? Jest wielu ludzi w SLD którzy by dali radę.

SLD - Lewica Razem ma swojego kandydata - Piotra Żaka. Wiem, że trudno jest zrozumieć jak dwie partie (choć formalnie PO to KW Platforma Samorządowa) popierają jednego kandydata. Piotr jest bezpartyjny i może uzyskać szerokie poparcie wykraczające poza elektorat SLD i PO. Jestem zwolennikiem tego rozwiązania, choć wiem, że wielu członkom SLD trudno jest to zrozumieć. Zawsze byłem za otwarciem SLD na ludzi spoza partii. Wspólny kandydat to przejaw determinacji w dążeniu wielu środowisk do zmiany na stanowisku Prezydenta. Jestem przekonany, że Piotr Żak przekona do siebie zwolenników SLD (i nie tylko) w czasie kampanii. [img=1412757066_qa8faks.jpg]
~ niezalogowany
8 października 2014r. o 10:32
TRZEBA BYC INTELEKTUALNYM IMPOTENTEM, ZEBY PO TYCH LATACH WYZYSKU I CWANIACTWA SPOD ZNAKU po GLOSOWAC NA KOGOS W JAKIKOLWIEK SPOSOB ZWIAZANEGO Z TA PARTIA CZY JEJ SRODOWISKIEM
~Victor niezalogowany
8 października 2014r. o 10:37
~kajtek napisał(a):
~Jarosław Molenda napisał(a): ... Ja jestem za i jak będzie mi dane być radnym, to będę forsował ten pomysł w powiecie, choć tam budżet o połowę mniejszy i możliwości skromniejsze.

Nie bardzo rozumiem OGRANICZENIE, które sam sobie narzucasz.
Chcesz forsować, chcesz dysponować większym budżetem, chcesz mieć większe możliwości ?
Startuj w wyborach do rady MIASTA !
Proste ;)
Jak zwykle polowanie przed Wyborami na Jeleni.Te Programy to jedna Wielka Sciema.I Pobozny KONCERT ZYCZEN...Nie będę glosowal na SLD,to calkowita Porazka..z ta Platforma Obywatelska.
~kajtek niezalogowany
8 października 2014r. o 10:39
~Jarosław Molenda napisał(a):

Najciekawsza, w Twojej wypowiedzi, jest prezentacja własnego wizerunku ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza