Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Życzenia
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Pięciu na prezydenta
~ niezalogowany
18 października 2014r. o 14:49
A nie jestem i nigdy nie byłem. Ino się trochę znam - w odróżnieniu od Ciebie. I wiem, że prezydent miasta Wielkie G może w wielu sprawach. Głupki, które twierdzą, że może rozporządzać budżetem (dochodami, przychodami) jak chce, to tylko Głupki... Podobnie, jak Głupkami są ci, którzy uważają, że prezydent może - gdy tylko zechce - wesprzeć np. szpital, przekazać pieniądze na drogi powiatowe i wojewódzkie w mieście itp. Wszyscy kontrkandydaci obecnego prezydenta kłamią "w żywe oczy", że coś tam zrobią, załatwią, wybudują, zorganizują. Liczą na to, że większość głosujących to Głupki, które nie znają kompetencji prezydenta i ustawowych praw samorządowych. Nie podniecaj się więc człeku. Głosuj sobie na kogo chcesz ale pamiętaj, ze jak teraz narzekasz na P. Romana, tak samo (a raczej jeszcze bardziej) później narzekał będziesz na ewentualnie innego prezydenta.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~A.M. niezalogowany
18 października 2014r. o 15:57
~ napisał(a): A nie jestem i nigdy nie byłem. Ino się trochę znam - w odróżnieniu od Ciebie. I wiem, że prezydent miasta Wielkie G może w wielu sprawach. Głupki, które twierdzą, że może rozporządzać budżetem (dochodami, przychodami) jak chce, to tylko Głupki... Podobnie, jak Głupkami są ci, którzy uważają, że prezydent może - gdy tylko zechce - wesprzeć np. szpital, przekazać pieniądze na drogi powiatowe i wojewódzkie w mieście itp. Wszyscy kontrkandydaci obecnego prezydenta kłamią "w żywe oczy", że coś tam zrobią, załatwią, wybudują, zorganizują. Liczą na to, że większość głosujących to Głupki, które nie znają kompetencji prezydenta i ustawowych praw samorządowych. Nie podniecaj się więc człeku. Głosuj sobie na kogo chcesz ale pamiętaj, ze jak teraz narzekasz na P. Romana, tak samo (a raczej jeszcze bardziej) później narzekał będziesz na ewentualnie innego prezydenta.

No jak takich "fachowców" ma prezydent to mu nie zazdroszczę. A słyszałeś może jak w poprzedniej kadencji było wsparcie z miasta dla szpitala? a słyszałeś jak się miasto dokładało do remontu dróg powiatowych? itp. Poducz się. Masz taką samą wiedzę jak ci radni prezydenccy którzy podnoszą łapę jak im pan każe. Tak..., żebyś wiedział, wszystko co prezydent wymyśli bezmyślnie przegłosowują jego radni, bo szef tak mówi. Generalnie obecna rada to fikcja, bo tak naprawdę mogłoby jej nie być. Radni (nie wszyscy) bez namysłu głosują. Wierzę, że to się po wyborach zmieni. Jak widać z sondy jedynie Małkowski ma szanse z Romanem więc szkoda tracić głosów na innych jeśli chcemy zmienić ten układ zamknięty.
~ niezalogowany
18 października 2014r. o 17:54
A.M. człeku podniecony, najpierw to naucz się czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że miasto (prezydent) nie może wspierać szpitala czy remontu dróg powiatowych, a tylko tyle, że nie może tak siup i już. I spokojnie, człowieczku z ocenami innych, w tym radnych. Są wśród nich i zawsze byli ludzi mądrzy, przewidujący i znający się na samorządzie, chociaż w większości to rzeczywiście marionetki od podnoszenia rąk (za czy przeciw). Nigdy nie byłem radnym, ale jeśli chcesz podyskutować na temat finansów gminnych, uprawnień i obowiązków prezydenta czy rady miasta, stawiaj konkretne tezy i pokaż, że pomysły kontrkandydatów PR (inne niż ma obecny prezydent) są do zrealizowania i że będę służyły większości mieszkańców. Nie jestem najmądrzejszy, ale z takimi dyskutantami, jak Ty i Tobie podobni, dam sobie radę bez żadnego wysiłku.
2900
#falco nieaktywny
18 października 2014r. o 18:01
~Rex napisał(a):
~Kto ? napisał(a): Rex pies czy reks kundelek ?

T-Rex, jeśli ci coś to mówi mechaniku bez szkoły :)

T.Rex?...M.Bolan?
super muzyczka :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~obiektywny niezalogowany
18 października 2014r. o 18:07
Głupkiem to jest ten co twierdzi, że biedny nasz prezydent Piotr nic nie może, to krasnoludki tworzą projekty inwestycji a nic nie mający do powiedzenia PR musi realizować wizję stacji przesiadkowej za 100 mln!!!, SPA, odbudodowy ośrodka na Jeleniogórskiej itd. Jeżeli rzeczywiście się znasz do świadomie kłamiesz a jeśli się nie znasz to się dowiedz, że to wyłacznie Prezydent przygotowuje projekt budżetu i może przez swoich radnych zatwierdzić nawet złote klamki w ratuszu
~ niezalogowany
18 października 2014r. o 19:30
Puknij się w głowę "Obiektywny". Najlepiej mocno. Jest wówczas szansa, że pomoże. Żaden prezydent i w żadnym mieście nie tworzy budżetu. On go tylko firmuje i przedstawia do zatwierdzenia. Oczywiście sugeruje różne kierunki rozwoju miasta i rozwiązania jakiś problemów Gminy - w naszym przypadku Miejskiej. I też nie sam, a z wybraną przez siebie i społeczność grupą (radnych), doradców i konsultantów, z wiceprezydentami włącznie). Do tego z 80% pieniędzy budżetowych to tzw. pieniądze "znaczone", które Gmina musi wydatkować w określony sposób i na ściśle opisane zadania. I Głupkiem jest ten, kto o tym powyżej nie wie.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
18 października 2014r. o 22:47
No to jestem głupkiem , bo o tym nie wiedziałem. Widzę , że mam do czynienia z praktykiem ... Antosiu ... Nie Antosiu :) Czy zechcesz coś jeszcze o tych kombinacjach opowiedzieć ? )

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
19 października 2014r. o 6:11
PzD ,dlaczego nie chcecie się zgodzić na uzgodniony z wami projekt pomnika w Smoleńsku ?Teraz wasz minister mówi że jest za długi ,i będzie niebezpieczny dla samochodów ! :|
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.