~ napisał(a): A nie jestem i nigdy nie byłem. Ino się trochę znam - w odróżnieniu od Ciebie. I wiem, że prezydent miasta Wielkie G może w wielu sprawach. Głupki, które twierdzą, że może rozporządzać budżetem (dochodami, przychodami) jak chce, to tylko Głupki... Podobnie, jak Głupkami są ci, którzy uważają, że prezydent może - gdy tylko zechce - wesprzeć np. szpital, przekazać pieniądze na drogi powiatowe i wojewódzkie w mieście itp. Wszyscy kontrkandydaci obecnego prezydenta kłamią "w żywe oczy", że coś tam zrobią, załatwią, wybudują, zorganizują. Liczą na to, że większość głosujących to Głupki, które nie znają kompetencji prezydenta i ustawowych praw samorządowych. Nie podniecaj się więc człeku. Głosuj sobie na kogo chcesz ale pamiętaj, ze jak teraz narzekasz na P. Romana, tak samo (a raczej jeszcze bardziej) później narzekał będziesz na ewentualnie innego prezydenta.
No jak takich "fachowców" ma prezydent to mu nie zazdroszczę. A słyszałeś może jak w poprzedniej kadencji było wsparcie z miasta dla szpitala? a słyszałeś jak się miasto dokładało do remontu dróg powiatowych? itp. Poducz się. Masz taką samą wiedzę jak ci radni prezydenccy którzy podnoszą łapę jak im pan każe. Tak..., żebyś wiedział, wszystko co prezydent wymyśli bezmyślnie przegłosowują jego radni, bo szef tak mówi. Generalnie obecna rada to fikcja, bo tak naprawdę mogłoby jej nie być. Radni (nie wszyscy) bez namysłu głosują. Wierzę, że to się po wyborach zmieni. Jak widać z sondy jedynie Małkowski ma szanse z Romanem więc szkoda tracić głosów na innych jeśli chcemy zmienić ten układ zamknięty.