~ napisał(a): ... Filozofować bez znajomości prawa łatwo. Gdy zobaczysz jak wielkie są ograniczenia, sam z siebie się będziesz śmiał i zrozumiesz jak nasze Państwo robi nas w bambuko twierdząc, że jesteśmy samorządni ...
Ja tam lubię filozofować :D Mógłbym się nawet zgodzić z taką tezą , że możemy sobie co najwyżej w kaszę podmuchać i takie same możliwości ma każdy z Kandydatów :) A czy budżet jest " znaczony " w skali 90 , czy 40 procent , to jest bez znaczenia. Nie szkoda róż , gdy płonie las :) Obiecałeś mi odpowiedź na jedno pytanie Antosiu-nie-Antosiu :) , proszę więc ... czy to , co poniżej przeczytasz jest prawdą ?
Otóż pewien znajomy Radny Gminy Gromadka ( nazwiska oczywiście nie podam , możecie mnie oblać smołą i obsypać pierzem :D ) mówił mi , że cały podatek generowany przez Lokalną Społeczność , za pomocą nie polskich banków stawiany jest do dyspozycji Wielkiej Góry Głupców na Wiejskiej, która za pomocą przestępczości zorganizowanej w postaci Skarbu Państwa oraz Ministerstwa Finansów , kradnie nam 70 % tegoż podatku , a 30 % zwraca w postaci " zaznaczonego " z powrotem do źródła. Mamy więc do czynienia z taką sytuacją w Samorządach Lokalnych , jak w domu standardowego polskiego emeryta.
Emerytura 900 ( 30%) - przychód
czesne wnuczka - 150 ( szkolnictwo )
prąd/ gaz - 200 ( nośniki i powiązane opłaty )
coś do żarcia i kieszonkowe wnuczki - 150 ( " władzia" ;) , jak mawia Przemo też kosztuje )
Razem - minus 250 , ale co to obchodzi mitycznego ustawodawcę. Wszak od dawna wiadomo , że emeryt to najlepszy klient systemu bankowego. A ten , kto ma prawo za sobą, może kraść w jego majestacie. Nie zmienia to wprawdzie kwalifikacji czynu , ale kogo to obchodzi. Na otarcie łez, emeryt reszcie rodziny oddaje w tym wyliczeniu 9 zł jako Budżet Obywatelski , tak modny ostatnimi czasy. A co , niech się szczury gryzą :D
Miłego popołudnia Wam życzę :)