Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Najlepszy wójt poszukiwany
~ niezalogowany
9 listopada 2014r. o 17:45
Darek trzymaj się. Czytałam co masz do zaoferowania na najbliższe lata i masz mój głos i mojej rodziny. Oczekuję od wójta, aby zajmował się konkretami, nie zatrudniał rodziny w urzędach, mądrze zarządzał kasą gminy i rozbudowywał Gromadkę i okolice zgodnie z oczekiwaniami mieszkańców. Będziemy głosowali na Ciebie.

Nikt mądry nie zagłosuje na kandydata wskazanego przez księdza, bo tak naprawdę wójtem będzie ksiądz a miejsce jego jest w kościele, nie zagłosuje także na kandydata, którego najbliżsi zakładają fora internetowe aby szkalować inne osoby dla własnej korzyści i władzy. Takich ludzi nam nie potrzeba. Wstyd mi za kandydata Andruchowskiego, że jego zaplecze misi tu szkalować obecnego wójta tylko dlatego, że sam kandydat nie nadaje się na to stanowisko i nic mądrego nie wymyślił w swoim programie wyborczym. Myślałam, że zmam pana jednak te wybory pokazały kim pan jest naprawdę. Wstyd!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~janek niezalogowany
9 listopada 2014r. o 17:48
Zobaczcie pawliszczy.pl

Myślę, że obecny wójt powinien nadal piastować ten urząd. Nie zmienia się trenera gdy drużynie(gminie) dobrze idzie.
~to już było i dzięki panie wójcie, dowid niezalogowany
9 listopada 2014r. o 18:01
Program wójta na następne 100 lat;

1. Za wszelką cenę utrzymać Alebabki i temu podobne zespoły, robić im imprezki i koniecznie dać darmowe koryto, bo kto na mnie będzie glosował jak nie one?
2. Zapraszać wszystkich VIP-ów z okolic i koniecznie dać im darmowe koryto, bo kto będzie mnie wspierał?
3. Wszędzie się wpychać i kurczowo trzymać się mikrofonu, bo jeszcze ktoś normalny się do mikrofonu dostanie i ludzie zobaczą jaki to ze mnie jełop.
4. Wszystkim psuć opinię a zwłaszcza kontrkandydatom, bo jeszcze ktoś zagłosuje na kogoś innego a nie na mnie, a tego bym nie zniósł.
5. Cicho siedzieć i zaraz po wyborach wypłacić sobie ekwiwalent za urlop i podnieś sobie pensje.
6. Mamić wszech i wobec ciemniaków P... bo to tumany i tak się nie połapią a do emerytury zostało jeszcze kilka kadencji.
7.Rozpocząć obowiązkowo jakąś budowę przed końcem, następnej kadencji, po to żeby musieli mnie wybrać na następną, bo kto im to dokończ?
8. Podnieść podatki, bo wasze problemy są moimi problemami. Jak ty płacisz podatek to kasy więcej,więc muszę sobie podnieść uposażenie, bo co z tą kasą zrobić?
Itd, itp.

Glosujcie na Darka. :P :P :P
~ niezalogowany
9 listopada 2014r. o 18:05
www.pawliszczy.pl i wszystko jasne! :*

~orzeszku... niezalogowany
9 listopada 2014r. o 18:33
~osp napisał(a):
~STRAŻAK napisał(a):
~dzidzia napisał(a): Co taka cisza na tym forum nikt dobrego wójta nie szuka?
Zacznijmy od programu Dariusza Pawliszczego - ma pierwszeństwo jako dwukadencyjny wójt.
źródło http://pawliszczy.pl/plany2018.html cytat "Moje plany na kolejne lata to inwestycje, inwestycje, inwestycje…..

Pozyskiwanie nowych inwestorów na obszar strefy - zagospodarowanie terenów inwestycyjnych na byłym lotnisku w Osłej.
Budowa ścieżki rowerowej biegnącej po starym torowisku - łącząca Modłą z Trzebieniem.
Przebudowa stawu w Modłej na obiekt rekreacyjny.
Rozbudowa sieci oświetleniowej w Krzyżowej, Wierzbowej, Modle, Patoce, Borówkach, Różyńcu, Nowej Kuźni, Motylach, Pasterniku, Osłej i w Gromadce.
Zadanie realizowane wraz z powiatem w 2015 roku - ulica 11 Listopada - nowa nawierzchnia z chodnikami po obu stronach. Nowa droga będzie dalej prowadzona przez Modłę aż do granicy z powiatem legnickim. Zadania to 5 mln zł. dofinansowane z Narodowego Programu Przebudowy Dróg.
Budowa ulicy Norwida w Gromadce - wniosek już złożony w NPPD.
Budowa ulicy Okrężnej, Słonecznej, oraz ulicy Działkowej i Lipowej z odwodnieniem oraz chodnik na ul. Osiedlowej.
Złożona już dokumentacja na przebudowę ulicy Jaśminowej, Wiśniowej.
Przebudowa ulicy Łąkowej, Czereśniowej i Orzechowej. Realizacja na lata 2015-2016.
Kanalizacja miejscowości - Różaniec, Osła i Krzyżowa - realizacja w latach 2015-2017.
Termomodernizacja budynku Zespołu Szkół w Gromadce oraz budowa orlika lekkoatletycznego.
Budowa placów zabaw w Krzyżowej, Wierzbowej, Nowej Kuźni.
Budowa świetlicy wiejskiej w Krzyżowej. Realizacja 2017-2018.
Przebudowa drogi z Gromadki do Krzyżowej z chodnikami przez całą miejscowość Krzyżowa.
Stworzenie nowoczesnej remizy OSP w Gromadce.
Przebudowa drogi powiatowej przez Osłą, z chodnikami i przejściami dla pieszych, z połączeniem do Starego Łomu. Realizacja 2017-2018."

Co to za plany nic tylko drogi buduje, najemy się tym.

1. Jakie ułatwienia widzi nasz kochany wójt dla przedsiębiorców. 2. W jaki sposób pomoże mieszkańcom w znalezieniu zatrudnienia lub utworzenia nowej działalnosci gospodarczej.
3. A Pan wójt nic tylko by pieniądze na drogi i pensje wydawał.
4. Wodociągi i kanalizacja to obowiązek samorządu, dlaczego tak długo z tym zwlekał.
5. Sieć wodociągowa i kanalizacja sanitarna Borówki i Gromadka ( zakończenie) żródło http://edzienniki.duw.pl/duw/WDU_D/2014/2362/Zalacznik4.pdf dlaczego taki mały procent dotacji na budowę inwestycja całość ~ 1245 tys.zł a chyba dotacja? 218 tys.zł ujęta w pozostałych.

1.dlaczego ten koncert życzeń Pana Darka nie został ujęty w dokumentacji Rady Gminy w Planie Inwestycyjnym 2014-2023r.
(można, a nawet trzeba porównać)
2. Nowa remiza strażacka dla OSP Gromadka była planowana na 2014 r., mamy listopad i co się dzieje, gdzie ją budują, wiecie??
sprawdźcie sobie plany z ub. lat, mowa o tym była już dawno, ale o basenie w gromadce nic, zrobili basen, po to żeby może straż mogła wodę pompować ... wszystko nie trzyma się kupy...
3. jak można wierzyć w planowanie zakupu samochódu dla OSP w 2015 skoro nie wybudowano remizy w 2014 , po co te sesje, tabelki, radni, na co to.... komedia, po prostu nic nie trzyma się planów i tyle.
DYSKUTUJCIE

proszę porównać z tym co niedawno uchwaliła Rada Gminy na 2014-2018

http://www.bip.gromadka.pl/Document/3425

od razu mówie połowy tego nie znajdziecie, co jest podane na stronie kandydata Pawliszczego

Długi nos tak jak tfusk z 2008 roku
[img=1415554383_v9nf2n8.jpg]
~kicia niezalogowany
9 listopada 2014r. o 18:41
:D [img=1415554913_og0wfak.jpg]
~kicia niezalogowany
9 listopada 2014r. o 18:47
:D :D [img=1415555237_kjhiwxn.jpg]
~mruczuś niezalogowany
9 listopada 2014r. o 18:52
Wiatr wieje stąd, albo stamtąd
http://www.lgeringer.pl/spot_spotkanie.htm[img=1415555550_9fb3u0f.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza