~kierowca napisał(a): Kiedyś mieszkałem w tej gminie i w sumie często jestem w Gromadce. Jeżdżę po całym kraju i naprawdę w porównaniu z innymi wiejskim gminami nawet osciennymi Gmina.Gromadka zrobiła ogromny postęp można powiedzieć cywilizacyjny . Wychowałem się w tej gminie więc mam obraz zmian etap po etapie i naprawdę Uszanujcię ludzie obecnego wójta . Dał chłop z siebie wszystko wraz z calym urzędem żeby.naprawdę dokonać zmian i zrobić coś dla ludzi . To jest pierwszy wójt w tej gminie dla ludzi ogólnie dostępny który rozmawia z każdym i stara się co najważniejsze dla ludzi jak i całej gminy .
jeździsz po Polsce ale nie mieszkasz w gminie i nie wiesz, co i kto w trawie piszczy... zrobił, bo wzięliśmy kredyty 1,5 mln i Unia wsparła, teraz po wyborach opodatkuje wszystkich, tak, że dopłacimy do tej kampanii wszyscy, ale czy tylko to się liczy? a gdzie rozwój dla ducha, sportu, kultury.... na co może liczyć młodzież? ile im zrobił koncertów, wycieczek, zawodów sportowych. Gmina wyrzuciła w błoto kasę za basen, który znowu trzeba będzie łatać. Przecież tam farba odchodzi, beton popękany, gdzie jest jakaś gwarancja na te inwestycję?? czyją kasę wyrzucił, swoją?, czy naszą gminy? Jeździsz po Polsce ? przejedź się do Wielkopolski i zobacz i porównaj, chyba że porównujesz z prawobrzeżną Wisłą, tam faktycznie mogą nas wkrótce dogonić !! A co z obiecaną na papierze w 2014 r. inwestycją dla straży w Gromadce? może ktoś coś wie?