Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czy Prezydent Piotr Roman to człowiek honoru i sumienny samorządowiec, polityczny macher i kłamca, czy też nie wie co czyni ?

~ niezalogowany
31 października 2014r. o 10:25
~ napisał(a): Czyżby Prezydent był taki perfidny?

TO inicjatywa kandydatów do Sejmiku ugrupowania(trzeciego) z którego kandyduje RATUSZOWY.WYKONUJE ich decyzje, szkodliwe dla B-ca.
Jest sterowany z zewnątrz przez tzw. bezpartyjnych!!!!! samorządowcow-prezydentów;SZczecina ,Nowej Soli,LUbina,Swidnicy itd.Wśród nich jest najsłabszym.Chcą wyborach parlamentarnych ograć POpaprańców udając ,że nie są partią polityczną! RATUSZOWY chce do parlamentu!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
31 października 2014r. o 10:28
Wyrachowanie?
~ niezalogowany
31 października 2014r. o 10:56
Qua mam w dopiero karierę polityczną Romana i jego przyda pasów kosztem interesu miasta interesu mieszkańców.
3688
#Pynchoon nieaktywny
31 października 2014r. o 11:58
~Bogusław Nowak napisał(a):
"Ta uchwała posiada wszelkie znamiona bezczelnego przedwyborczego cwaniactwa!
Prezydent doskonale wiedział, że uchwała zostanie unieważniona przez wojewodę - bo zostanie (patrz orzeczenie NSA z 22.07 1993 SA/Kr 1050/93 / http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/5114F5D922)!

Bogdanie, jeśli faktycznie jesteś rzetelny to powinieneś dodać, że cytowane przez Ciebie orzeczenie jest tylko jednym ze stanowisk w sprawie, które okazało się ostatecznie nieprawidłowe.

Już po jego wydaniu Sąd Najwyższy zajął się tą sprawą (były kontrowersje w orzecznictwie) i podjął uchwałę, która mówi, że zwolnienie określonej kategorii budynków (np. mieszkalnych) jest dopuszczalne (Uchwała Sądu Najwyższego - Izba Administracyjna, Pracy i Ubezpieczeń Społecznych z dnia 4 listopada 1994 r., III AZP 7/94) - http://mojepanstwo.pl/dane/sn_orzeczenia/8601

Tak samo dopuszcza takie zwolnienie Naczelny Sąd Administracyjny (Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego z dnia 17 marca 1995 r. III SA 337/94) - http://www.arslege.pl/orzeczenie/130027/wyrok-naczelnego-sadu-administracyjnego-z-dnia-17-marca-1995-r-iii-sa-337-94/

Właściwie gdy czytam Twojego posta, gdzie pomijasz fakt, że cała sprawa udzielania zwolnień przez gminy ostatecznie została rozstrzygnięta inaczej niż się powołujesz, zastanawiam się czy Twoje pytanie powinno dotyczyć prezydenta, czy może faktycznie Ciebie?
~To perfidna gra niezalogowany
31 października 2014r. o 11:58
To perfidna gra na siebie i swoją karierę .Wyborcy potrzebni będą tylko raz przy urnie.Potem staną się tylko petentami przy kasie miasta.

Niech zostanie kapitanem niczego[img=1414753113_bsx1si8.jpg]
~Bogusław Nowak niezalogowany
31 października 2014r. o 18:05
Pynchon, ja taki mądry to nie jestem na jakiego wygladam. Wpis do którego się odniosłes jest cytatem z sieci, chociaz ja sie mógłbym pod nim podpisać w ciemno.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 października 2014r. o 18:27
Cała sprawa wydaje się być podobnym mąceniem wody , jak tzw. budżet obywatelski , alias nowoczesna kiełbasa wyborcza. No cóż , każdy orze , jak może :D

Swego czasu Kolega 217 , jasno i wyraźnie dał do zrozumienia , że samorządowcy , podobnie jak i burmistrze , prezydenci mają związane prawem ręce. Zwolnienie z podatków , to tylko na chwilę i pod publikę , dlatego też skłonny jestem przyznać słuszność postawionemu w tytule tematu pytaniu. Kłopot polega na tym : jaka opcja wchodzi w grę ?

Już jakiś czas temu napisałem , że politycy powinni w butonierkach , albo na czołach, nosić logo swych panów.

Gdyby pan Piotr Roman miałby jakichś panów , to ciekawe , kto to mógłby być ? Sponsorzy z eurokołchozu , czy cwaniacy z Wielkiej Góry Głupców na Wiejskiej ? Tu bi , or not tu bi , czy jak to się tam pisze ... :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
31 października 2014r. o 18:29
~Bogusław Nowak napisał(a): Pynchon, ja taki mądry to nie jestem ...

I z tym można się zgodzić.
Poza tym cholera wie co to za "Bogusław Nowak", każdy może użyć takiego nicka. Widać jednak że ma problemy z ortografią (" umożyć podatki) więc chyba wykształcenie niepełne podstawowe. :D :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza