Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
P.Roman - Jedno miasto, jeden gospodarz
~z UM niezalogowany
3 listopada 2014r. o 14:59
~ napisał(a):
obiektywnie to cofnij się 15 lat temu zobaczysz jakie mial doswiadczenie jako 30 paro latek. Porównujesz go do młodych ludzi? a kiedy mieli doświadczenie zdobyć. Zdobywają je tak samo jak on. Jeszcze trochę a zrobi nam się tu małe księstwo.
Ktoś napisał: Miasto powiat. Jak przejmie powiat to nikt się nie odważy wystartować razem z romkiem w rywalizacji o fotelik prezyd.. Chyba że jacys kandydaci którzy bedą grali niezależnych a w realu będą klakierami.

czyli dajmy mu szanse może mu się uda? zastanów się są to ostatnie lata kiedy dostajemy tak duże pieniądze z UNI starach na eksperymenowanie ;)

Tak, to prezio nocami siedzi i obrabia te papiery :) To robią urzędnicy i to fachowi! Polityczna wierchuszka wybitnych radnych i zarządzających miastem spija tę smietankę, kórej autorami jesteśmy my - urzędnicy. Spytaj tych fachowców - radnych z partii prezesów o Unię Europejską... zobaczysz co powiedzą:
"yyyyy" YYYYY" "mmmm" "eeeeeee"
to ci powiedzą. Głosuj na nich dalej.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 listopada 2014r. o 15:08
~ napisał(a): patrząc obiektywnie na doświadczenie i dokonania Romana a pozostałych kandydatów naprawdę nasuwa się tylko jedno stwierdzenie "niebo a ziemia" z całym szacunkiem dla wszystkich.

Chcesz porównywać dotychczasową pracę faceta który od X lat jest prezydentem z ludźmi, którzy dopiero kandydują? Idąc tym tokiem myślenia to powinni nami rządzić sami starcy, bo na bank zrobili już więcej niż młodzi. To bzdury!

Lepiej pomyśl o tym co może zrobić konkretny kandydat, jaki ma potencjał - i wtedy zobaczysz, że zmiana jest potrzebna.
~ niezalogowany
3 listopada 2014r. o 15:10
~z UM napisał(a):
~ napisał(a):
obiektywnie to cofnij się 15 lat temu zobaczysz jakie mial doswiadczenie jako 30 paro latek. Porównujesz go do młodych ludzi? a kiedy mieli doświadczenie zdobyć. Zdobywają je tak samo jak on. Jeszcze trochę a zrobi nam się tu małe księstwo.
Ktoś napisał: Miasto powiat. Jak przejmie powiat to nikt się nie odważy wystartować razem z romkiem w rywalizacji o fotelik prezyd.. Chyba że jacys kandydaci którzy bedą grali niezależnych a w realu będą klakierami.

czyli dajmy mu szanse może mu się uda? zastanów się są to ostatnie lata kiedy dostajemy tak duże pieniądze z UNI starach na eksperymenowanie ;)

Tak, to prezio nocami siedzi i obrabia te papiery :) To robią urzędnicy i to fachowi! Polityczna wierchuszka wybitnych radnych i zarządzających miastem spija tę smietankę, kórej autorami jesteśmy my - urzędnicy. Spytaj tych fachowców - radnych z partii prezesów o Unię Europejską... zobaczysz co powiedzą:
"yyyyy" YYYYY" "mmmm" "eeeeeee"
to ci powiedzą. Głosuj na nich dalej.

szkoda słów ty masz swoje racje ja mam swoje ale na pewno się ze mną zgodzisz że doświadczenie to bardzo dużo , ja mam własną firmę i najchętniej zatrudniam ludzi z doświadczeniem a kierownikami u mnie są ludzie zaufani tak po prostu jest :)
~bks bolesławiec niezalogowany
3 listopada 2014r. o 15:11
gdyby był obecny prezydent i oczywiście przyszły byłby taki zły,ruinujący miasto i wszystko co najgorsze to przecież już dawno nie byłby tylu kadencji pod rząd wybierany.chyba nie ma tylu kolegów by wystarczyło głosów.po prostu są co go nie lubią "nie bo nie".gdyby inny kandydat wygrał wybory to i tak musiałby kontynuować te same założenia,założenia obecnego prezydenta,bo lepiej nic by nie zrobił dla miasta,co najwyżej tak samo.faktycznie inni kandydaci ,gdy czytam ich pomysły i zamierzenia ,czyli program wyborczy,to często mam wrażenie że oni mało co znają się na realiach takiej pracy...nie wspominając o wiedzy na ten temat.opieranie się na wspólnym dialogu,porozumiewaniu się itp. itd.......nic nie rozwiązuję,bo niestety nie zawsze się da porozumieć z danym osłem.może sprawdza się to gdy ma się pełne sakwy i każdego się zadowala,ale to raczej można włożyć między bajki.niestety takie stanowisko opiera się przeważnie na twardej walce ,niekoniecznie fair o interes narzecz miasta.znamy jednego niejakiego Donalda tuska co to zagłaskiwał na śmierć panią kanclerz i wladimira cara,teraz będzie głaskał więcej.....i jaki interes dla kraju wygłaskał?dlatego wolę prezydenta co potrafi powiedzieć nie...bez kompromisów,co potrafi się rozpychać łokciami ,a nie tylko miłość,pokój i dobre miny do słabo wykonywanej pracy na rzecz miasta.sama racja jeżeli chodzi o ten nasz powiat....milion urzędasów ,sztucznych stanowisk...a ile korzyśći.....
211
skorn
3 listopada 2014r. o 15:45
"Znowu wina Tuska?"

A kto wprowadził podatek od kopalin? święty mikołaj?

<i>
~Konrad niezalogowany
3 listopada 2014r. o 16:01
Proszę państwa, władza zużywa. P.Roman od 16 lat jest już "wodzem" albo powiatu albo miasta. Czas na zmiany i nieważne kto będzie nowym prezydentem Bolesławca, ważne aby nie nie był nim kolejny raz P.Roman. Platforma rządzi tylko 7 lat i rozejrzyjcie się wkoło jak jest źle. Roman rządzi już 12 lat i będzie tylko gorzej. Zmieńmy to i wpuśćmy świeżą krew do miasta - to młodość siłą napędową zmian a nie wypalony i otoczony wianuszkiem zależnych od niego ludzi P.Roman. Głosujcie na S.Pogodę.
9984
#gover nieaktywny
3 listopada 2014r. o 16:12
"Jeden z kandydatów zaproponował, żeby kandydaci na prezydenta zaprezentowali się w debacie. Czy pan jest za taką debatą?

Tak oczywiście, ale w II turze wyborów, jestem do takiej debaty gotowy".

Nie bedzie II tury wyborow. Pan Prezydent Roman wygra juz w I turze.

211
skorn
3 listopada 2014r. o 16:25
Podoba mi się pomysł z magistralą rowerową, tylko czy taki projekt nie leży czasem w gestii powiatu?

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.