~ napisał(a): ... I sorki za przydługą pisaninę, ale "nawiedziło" mnie :)
O rzesz Ty ... w dupę sobie wsadź prawodawstwo i tą swoją matematykę , skoro wartość nabywcza złotówki z roku na rok spada. Inaczej mówiąc za tą samą ilość pracy możemy nabyć coraz mniej dóbr ( żywności ) ... z biegiem czasu. O urzędasach ( klakierach systemu ) w tej sytuacji oczywiście nie mówimy . Ci mają zawsze , wynika to z neoliberalnej doktryny.
O jakim matriksie mówisz bujający w obłokach chłopcze ? To właśnie tacy , jak Ty nie rozumieją systemu współczesnego niewolnictwa. Opieracie swe machinacje na krzywoprzysięstwie i tzw. wyborczej arytmetyce , waszym celem publiczna kasa , ale nie dobrobyt społeczeństwa ... a jeśli już, to własny :D
Nic nie jesteśmy winni powiadasz ... ... ... to spytaj na Twiterze Szczurka ... ile i komu ? Sądzę , że podobnie jak Roman mi , Szczurek Tobie również nie odpowie . A tymczasem dług publiczny według wyliczeń tego sprzedawczyka Balcerowicza wynosi już ponad ... wybacz , zakrztusiłem się ... z wrażenia . A ile brakuje w miejskiej kasie , bo nie chce mi się po Bipach szperać ?
No dobra , zasady powinny być proste : winien/ma . Kreatywną księgowość , jaką zdajesz się preferować Drogi Kolego, zostawmy banksterom.
Dobranoc.
Zastosowana autokorekta