Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kopalnie - gorący temat

~Aga niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 20:45
falco napisał(a): a ja dzisiaj usłyszałem w radyjku wypowiedź jednego z ekspertów ''Lewiatana''
'''dzisiaj każdy Polak dopłaca miesięcznie górnikom 1500 złotych''...poszukam odpowiedniego komentarza na stronie ''Lewiatana'' bo nie słyszałem całej wypowiedzi...

Każdy "ekspert" powie zupełnie coś innego w zależności od orientacji politycznej. Polecam lekturę związkowców na bazie danych Ministerstwa Gospodarki:

http://www.solidarnosckatowice.pl/pl-PL/gornictwo_doplaca_do_iii_rp.html
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2015r. o 20:47
jestem dzisiaj za bardzo zmęczony bym szukał czegoś w sumie dla mnie mało istotnego... :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Aga niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 21:03
falco napisał(a): jestem dzisiaj za bardzo zmęczony bym szukał czegoś w sumie dla mnie mało istotnego... :)

Masz rację, nie szukaj...po co...? Może kiedyś pomyślisz tak samo:

"Kiedy zwalniali stoczniowców,milczałem,nie byłem stoczniowcem.
Kiedy zwalniali chemików, milczałem, nie byłem chemikiem.
Kiedy zwalniali górników, milczałem, nie byłem górnikiem.
Kiedy tłamsili związkowców, milczałem, nie byłem związkowcem.
Kiedy zwalniali mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować."

Złota myśl dla tych, którzy myślą, że ich to nie dotyczy. A górnicy zawsze są tam...gdzie dzieje się krzywda innym.
2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2015r. o 21:28
Aga :)
kiedyś przed laty mnie -między innymi pracownikami - też zwalniali...firma ''ModerBud''
nie było ''górników'' ;) nie było też ''związkowców''
ale i nie było odpraw i ''osłon'' a przewaga pracowników miała rodziny ;)

dzisiaj sam dla siebie jestem prezesem,fizycznym i związkowcem... :D
te zależności nie pozwalają mi ''strajkować'' ;)

~chamski chadziar niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 21:41
~Iza napisał(a): ...
To jest bardziej realne :D
:)

A gdzież tam :D Władcy mamony z Wall-Street i ich tuby propagandowe, którymi zachwyca się Mech , w dużym kapeluszu mają Polskich górników i resztę Społeczeństwa. Liczy się zysk. A największy zysk mają w deregulacji gospodarki i w kreacji długu. Kto , jak kto , ale Ty rozumiesz to :) Może i to realne , ale niesprawiedliwe i dlatego właśnie żyjemy w kolonialnym Kraju. Uważam Mecha za sługę Arona , który z kolei jest sługą Sorosa , który z kolei jest sługą ... tego nie wiem.

~mir.ko napisał(a): ... nie wiem czemu prywatyzacja zawsze ma byc rozwiazaniem?...

Dobre pytanie Mirek , ciekawym , co Skornik odpowie :)

~Aga napisał(a): ...

"Kiedy zwalniali stoczniowców,milczałem,nie byłem stoczniowcem.
Kiedy zwalniali chemików, milczałem, nie byłem chemikiem.
Kiedy zwalniali górników, milczałem, nie byłem górnikiem.
Kiedy tłamsili związkowców, milczałem, nie byłem związkowcem.
Kiedy zwalniali mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować."
...

Złota myśl , ucz się Papugo :)

Ago , ja samiec , składam wyrazy szacunku :)

Jako , żem zwolennik głupich teorii spiskowych , krzewiciel wywrotowych idei ( komuch z przekonania ) , Polak i kosmopolita , wzywam Was Bolecnauci , i Wy piękne Bolecnautki do ... wyłączenia telewizorów i włączenia samodzielnego myślenia. Dzięki netowi informacji jest w bród , rzecz w tym , aby te wartościowe złowić.

Wspierajmy lekarzy , górników i prywaciarzy ... myślą , intencją i czynem. :)
2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2015r. o 21:54
a niby czego mam się uczyć?

:| ja potrafię oglądać tiwi jednocześnie samodzielnie myśląc ...
nie potrzebuję żadnych ''guru'' i żadnych ''kierunkowskazów'' bo niejeden ''zakręt '' pokonałem bez ich pomocy ;)
i nadal tak będzie... ;)

10592
#bieda nieaktywny
18 stycznia 2015r. o 21:54
~mir.ko napisał(a): ale ja nie przyjmuje obecnego rozwiązania. nie wiem czemu prywatyzacja zawsze ma byc rozwiazaniem?

bo jak coś jest państwowe to jest do bani
~ niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 22:03
Ja kupuję czeski węgiel bo jest tańszy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo