Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kopalnie - gorący temat

~majętny Stef niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 11:21
Ja obstawiam wyrównanie kursów CHF-Dolar-Euro i takim oto sposobem powstanie stałe powiązanie kursowe lub nowa waluta.
Wszyscy się uratują za jednym zamachem.
Decyzja EBC o dodruku już 22 stycznia i to będzie kluczowe wydarzenie.
To jedyny cios jaki można BRICS teraz zadać.

Wszyscy chcieli uciekać od dolara i rozliczać się w euro.
Jak się waluty połączą to nie będzie sensu zmieniać tego dolara na euro bo na jedno wyjdzie.

Jeżeli tak się stanie to złotówka poleci ostro w dół.
Radzę kupować waluty, tylko że to już trochę za późno bo wszystkie podrożały :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
18 stycznia 2015r. o 16:10
~mir.ko napisał(a):
skorn napisał(a): Rząd porozumiał się z górnikami, a to oznacza, że wszyscy inni znów na tym stracili.

a co takiego stracimy ? zyskiwałęś coś do tej pory jak nie było porozumienia ? co byś otrzymał gdyby zamknięto wszsytkie kopalnie do których państwo dopłaca ?

paliwa staniały o 1 zł ! , coś ci staniało ?

Nie jestem za zamknięciem, tylko za prywatyzacją. Co stracimy? Szanse na zmiane na lepsze. Ale co ciebie to obchodzi, skoro z kazdego twojego postu przebija jedna myśl: ważne jest to, co tu i teraz, a nie przyszłość. I w związku z tym wszystkie decyzje jakie podejmuje rząd, przyjmujesz bezkrytycznie.

<i>
~ niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 16:25
A prezydent RP cieszy się że mamy wolność i demokrację. ;)
~Iza niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 17:00
~chamski chadziar napisał(a):
To to jeszcze nic , tu masz dopiero real : ...

http://www.stefczyk.info/blogi/przez-pryzmat-ekonomii/dlaczego-wg-ft-grexit-pokaze-sile-medialna-niemiec-,12731754314

To jest bardziej realne :D
:)
10592
#bieda nieaktywny
18 stycznia 2015r. o 19:40
już chodzą słuchy w necie, że związkowcy "wydymali" górników. :|
~mir.ko niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 19:54
ale ja nie przyjmuje obecnego rozwiązania. nie wiem czemu prywatyzacja zawsze ma byc rozwiazaniem? moze skonczyc sie na likwidacji i kupowaniu energii z zachodu co juz mamy na horyzoncie. czemu panstwowe nie moze przynosic zysku ? bo nadal nie bedzie wiec obecnie sprawa zostala zamieciona pod dywan jak to w polskiej polityce od dziesięcioleci. teraz jest bałagan wiec o przyszlosci nawet nie ma co myslec
~ niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 20:21
bieda napisał(a): już chodzą słuchy w necie, że związkowcy "wydymali" górników. :|

Dlaczego mieliby "wydymać" skoro to dzięki związkowcom górnicy nie stracili pracy???? Zamiast "słuchać w necie" poczytaj:

http://wpolityce.pl/polityka/230047-porozumienie-rzadu-z-gornikami-podpisane-kopacz-ustapila-zobacz-dokument
2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2015r. o 20:45
a ja dzisiaj usłyszałem w radyjku wypowiedź jednego z ekspertów ''Lewiatana''
'''dzisiaj każdy Polak dopłaca miesięcznie górnikom 1500 złotych''...poszukam odpowiedniego komentarza na stronie ''Lewiatana'' bo nie słyszałem całej wypowiedzi...

Dopisane 18.01.2015r. o godz. 20:45:

2015-01-09 Informacje prasowe
Dotowanie deficytowych kopalń jest gospodarczym absurdem

''Kopalnie generujące największe straty zostaną zamknięte przewiduje plan naprawczy dla stojącej na skraju bankructwa Kompanii Węglowej. Decyzja rządu o wygaszeniu trwale nierentownych kopalń i uzależnieniu wynagrodzeń w górnictwie od wyników spółek węglowych jest słuszna, choć podjęta zdecydowanie zbyt późno - uważa Konfederacja Lewiatan.''

na razie bo widząc tyle stron troszkę zwątpiłem
może ktoś ma dzisiaj więcej cierpliwości :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza