Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Droga do normalności

11445
PanM
26 lutego 2015r. o 14:51
mir.ko napisał(a): zmiana tego nie jest gwarantem, że coś sie polepszy

podatek od osób fizycznyh w bogatych spoleczenstwach europy potrafi byc dwa razy wiekszy, a kraje które są wzorami dla Polski takie jak Holandia, Niemcy, Anglia obciążają jeszcze bardziej firmy. o abonamentach za media nawet sie tam nie mysli, mimo ze sa wyzsze

http://msp-24.pl/Opodatkowanie-dzialalnosci-gospodarczej-w-krajach-UE,21,13.html

Obniżenie podatków nie ma być gwarantem niczego .Każdy jest kowalem swego losu .Jednak niech każdy sam decyduje jak wydawać to co zarobi.
W krajach o których Pan pisze jest po pierwsze wysoka kwota wolna a po drugie nie ma tam tylu ukrytych form opodatkowania.W formie akcyz , zezwoleń , opłat , abonamentów ,podatków lokalnych oraz w cenach za usługi komunalne.
W Anglii kwota wolna miesięcznie wynosi niemal tysiąc funtów a w Polsce ?
Gdy w Angielskiej rodzinie oboje mają wolne od podatku 2000 Funtów a powyżej podatek wynosi 10 % .To czym się mają martwić .

Dopisane 26.02.2015r. o godz. 14:51:

oto prawda

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Brytyjczycy-podnosza-kwote-wolna-od-podatku-do-10-tys-funtow-To-17-razy-wiecej-niz-w-Polsce-3086815.html

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
26 lutego 2015r. o 16:14
~mir.ko napisał(a): niedobrze mi od tej polski

Zacznij głosować za tymi, którzy proponują zmiany, tak żeby nie było ci niedobrze.

<i>
315
#mir.ko nieaktywny
26 lutego 2015r. o 17:44
a ktora partia nie proponuje zmian ?
~Tak z boku patrząc........... niezalogowany
26 lutego 2015r. o 19:34
W załączonym linku macie WSZYSCY odpowiedź!!! Weźcie sobie to do.....no właśnie, do czego? do głowy, serca? Jeżeli nie tam, to wsadźcie sobie..............:-))) do pupy:-))) Wasze intelektualne wypociny!!!!!
http://bobrzanie.pl/2015/02/24/letowski/wsadzcie-se-w-dupe-taki-bunt
11445
PanM
26 lutego 2015r. o 20:37
~Tak z boku patrząc........... napisał(a): W załączonym linku macie WSZYSCY odpowiedź!!! Weźcie sobie to do.....no właśnie, do czego? do głowy, serca? Jeżeli nie tam, to wsadźcie sobie..............:-))) do pupy:-))) Wasze intelektualne wypociny!!!!!

Ja akurat nie mam sobie nic do zarzucenia .
Z perspektywy szarego mieszkańca robiłem oraz robię tyle na ile pozwalają mi możliwości aby mieć wpływ na kreowanie normalności.
Aby przestrzegana była konstytucja i aby państwo było Obywatelskie.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~Gdzie panna ? niezalogowany
26 lutego 2015r. o 21:43
~Tak z boku patrząc........... napisał(a): W załączonym linku macie WSZYSCY odpowiedź!!! Weźcie sobie to do.....no właśnie, do czego? do głowy, serca? Jeżeli nie tam, to wsadźcie sobie..............:-))) do pupy:-))) Wasze intelektualne wypociny!!!!!

Gdzie nasz komentator z dzieckiem ?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 lutego 2015r. o 22:27
~Gdzie panna ? napisał(a):

Gdzie nasz komentator z dzieckiem ?

Na posterunku ;) Normalność pojawi się wtedy , gdy zrozumiecie istotę fiducjarnego pieniądza , opartego na wierze. Wiara to iluzja , gnostyka jest ważniejsza :)

Nawiasem Grzdylu , czuję ostatnimi czasy straszny niedobór Twej Inteligencji , czy mógłbyś z łaski swojej ... szczypnąć Gochę. Ona to lubi :D A wychodzi mi na to , że zaczyna wracać do życia :D

Stwórco .... ja Twój pokorny sługa , dziękuję Ci , za spełnienie moich modlitw.

Uczcie się Bracia Lachy !

Matematyka , to nie wszystko, Przemo :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
315
#mir.ko nieaktywny
26 lutego 2015r. o 22:28
Pannazdzieckiem napisał(a): Normalność pojawi się wtedy , gdy zrozumiecie istotę fiducjarnego pieniądza...

ze czego kur.wa ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza