falco napisał(a): u mnie w garażu stoją cztery Maserati i jakieś Bugliati czy Butati ..nie pamiętam nazwy bo dawno nie używane... nie lubię ich ...za kolor ;)
jesteś w stanie pozwolić mi wybrać coś ze swojej ''biblioteki''?
dam ''zastaw''
jedno z Maserati :D
Fantazjujesz? Raczej nie mam ochoty Ciebie poznawać.
Książki od dzieciństwa były dla mnie bardzo ważne. MAm z dziesięć pozycji, które mają ponad 100 lat! Które wymagają delikatności. Filozlofia i mitologia, oraz wiele traktujących o literaturze, poezji. Lem, Sienkiewicz, Zola, Remarque, Stendhal to co uwielbiam. Wszystkie Coelha, i kilkadziesiąt innych dotyczących duchowości człowieka. Interesuje mnie humanistyczne spojrzenie na świat, więc "Kapitał" i "Marx" może Lenin wcale mnie nie interesuje.
Ebooki mama na każdy temat, cokolwiek mnie zainteresuje czytam. Mam taką kolekcję eboków, że setki czekają na przeczytanie. W takim kontekście 700 to pikuś :) I teraz kwestia poezji mam setki tomików, w tym kilkadziesiąt z osobistymi autografami. Kiedyś pisałem, że tysiące wierszy mam przeczytanych i przeanalizowanych, i to dla własnej przyjemności, oraz w związku z poetyckimi kontaktami. Poezja to najbardziej interesujący dla mnie temat rozmów, źródło rozwoju i mile spędzonych chwil. Hmm... masz elastyczny umysł? Potrafisz to pojąć? Czy tylko Cię interesują gierki słowne, obrażanie i przepychanki. Jeżeli masz otwarty umysł to zaczniesz czytać książki i poezję, i to będzie twój cel a nie tylko zabawy "w bycie mądrym".