Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

11060
sloneczko010981
19 marca 2015r. o 17:39
Nie mam ulubionej książki, ale kocham wszystko, co napisał Sienkiewicz. Liczy się?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 17:40
sloneczko010981 napisał(a): Nie mam ulubionej książki, ale kocham wszystko, co napisał Sienkiewicz. Liczy się?

To chyba Sienkiewicz jest ulubiony? więc tak? ;)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
11060
sloneczko010981
19 marca 2015r. o 17:42
Oczywiście, jak najbardziej.
10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 17:43
sloneczko010981 napisał(a): Oczywiście, jak najbardziej.

A dlaczego akurat Sienkiewicz? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
6979
E
19 marca 2015r. o 17:57
"Król szczurów" James Clavell

Powieść oparta na osobistych przeżyciach autora, w japońskim obozie jenieckim
(Singapur), podczas drugiej wojny światowej.
Czasami potrafimy deklarować "co by było gdyby" siedząc w wygodnym fotelu. W powieści pokazane są postawy ludzi, którzy w ekstremalnych warunkach, degradują swoje (dotychczas) niezłomne zasady, walcząc o przeżycie.

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
13051
#Virgo nieaktywny
19 marca 2015r. o 17:59
Literko :* czytałam , masz rację..dobra ksiązka , warto by po nią sięgnąć.

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
11060
sloneczko010981
19 marca 2015r. o 18:00
W mojej rodzinie od zawsze się go czytywało, jestem wychowana na trylogii w wersji filmowej. W końcu sama wzięłam do ręki jego książki i po prostu zaczarował mnie. Szczególnie cenię sobie "Bez dogmatu".
6979
E
19 marca 2015r. o 18:29
Virgo napisał(a): ... warto by po nią sięgnąć.

Też tak myślę :)

"Martin Eden" Jack London
Dla mnie, to powieść o walce z przeciwnościami losu, w drodze do realizacji marzeń.
Okazuje się jednak, że osiągnięcie sukcesu nie zawsze przynosi radość:(

Myślę, że dla osób, które lubią czytać, powyższy temat, to temat "rzeka" :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!