~ napisał(a): Mówcie co chcecie, ale mnie, pewnie jak wielu innych Bolesławian, nie stać na zakup ceramiki, której nowe wzory uważam za rewelacyjne. Taka prawda... Ostatnie wydatki na książki i wyprawki szkolne dla dzieci wyczyściły nasz rodzinny budżet całkowicie. Przechodząc się wśród tych straganów z ceramiką wniosek był tylko jeden - pracując za najniższą krajową o bolesławieckiej ceramice możemy tylko pomarzyć ;(
~ napisał(a): Szkoda że szanowna redakcja nie napisała, że turyści pytali co za ... to wymyślił tą ich czarną paradę.
Zastosowana autokorekta
~turystka napisał(a): Berecie ,ja pytałam się gdzie glinoludy ? A co to już nawet zapytać nie wolno?
~ napisał(a): Jaki ten Nowak pusty aż żal patrzeć na jego pomysły po co niszczyć coś nad czym inni tyle pracowali a redakcja jak zwykle trzyma jego stronę bo niby turyści pytali gdzie gliniada? Szkoda że szanowna redakcja nie napisała, że turyści pytali co za ... to wymyślił tą ich czarną paradę. takie imprezy niech pan robi w swojej knajpie.
Zastosowana autokorekta
~ napisał(a):~ napisał(a): Mówcie co chcecie, ale mnie, pewnie jak wielu innych Bolesławian, nie stać na zakup ceramiki, której nowe wzory uważam za rewelacyjne. Taka prawda... Ostatnie wydatki na książki i wyprawki szkolne dla dzieci wyczyściły nasz rodzinny budżet całkowicie. Przechodząc się wśród tych straganów z ceramiką wniosek był tylko jeden - pracując za najniższą krajową o bolesławieckiej ceramice możemy tylko pomarzyć ;(
Podzielam Twoje zdanie.Nigdy nie kupiłam nic z ceramiki w czasie święta. Kiedyś chciałam sprezentować znajomym jakiś drobiazg i wybrałam się do jednego ze sklepów z ceramiką- ceny nie na moją kieszeń jak również pewnie i nie stać na zakup ceramiki przeciętnego boleławianina.To towar eksportowy.Produkowana u nas, co z tego, że ładna jak ceny wysokie i raczej tylko zagranicznych stać na jej zakup.