Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Szpital Powiatowy - dobry czy zły ?

~ niezalogowany
23 grudnia 2015r. o 13:35
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~-REV. niezalogowany
23 grudnia 2015r. o 16:23
Cieszę się, że podjęto temat szpitala w Bolesławcu i całkowicie zgadzam się z opiniami PanaM, E, Mgosi, Leny. Niedawno lekarze z wewnętrznego wyprawili moją mamę na tamten świat. Najpierw młoda pani doktor przedawkowała potas, później go wypłukiwała następnie przekazała mamę na intensywną, gdzie już inny lekarz prowadzący czekał tylko na zgon. Dodatkowym powodem odejścia mamy był udar. Lekarze w ogóle nie brali tego pod uwagę, chociaż wiedzieli, że mama miała już udar. Również wiedzieli, że mama ma migotanie przedsionków. Widać to było nawet na monitorze. Przy oddziale wewnętrznym jest neurologia, jednak nie poproszono o konsultację neurologa! Kiedy mama umierała nikogo to nie interesowało, lekarz podszedł, aby tylko stwierdzić zgon. Brak poszanowania intymności i godności, kiedy pacjent umiera. Poszanowania intymności i godności pacjenta nie ma i wcześniej. Są tylko ładnie wydrukowane karteczki z prawami pacjenta, które leżą na stolikach. Nawet za małe, aby wykorzystać je w toalecie. Inne zaniedbania lekarzy: mama po upadku, bo straciła równowagę - teraz mogę stwierdzić, że przyczyną był postępujący udar niedokrwienny - znalazła się na SOR bolesławieckiego szpitala. Zrobiono RTG klatki piersiowej i ortopeda stwierdził złamanie (nieznaczącego) żebra 11. Po tygodniu na kontrolnej wizycie w przychodni szpitalnej, to samo potwierdził chirurg. Kiedy mama znalazła się na oddziale wewnętrznym (wcześniej do mamy przyjechała karetka i jeden z ratowników medycznych zapytał - co chcecie od nas?) na moją prośbę, dopiero po tygodni i niechętnie, zrobiono jeszcze raz RTG, ponieważ mama odczuwała straszny ból w okolicach żeber. Niektóre pielęgniarki robiąc coś przy mamie nawet nie zważały na ból, ale jeszcze bardziej go przysparzały. O wyniku RTG lekarka lakonicznie powiedziała, że jest złamanie i podejrzenie płynu w opłucnej, albo zapalenia płuc. Wszystko w pośpiechu, na korytarzu, brak pełnej informacji, lekceważenie. Paternalizm. To, co przeczytałem w karcie informacyjnej już po śmierci mamy zmroziło mnie! Mama miała złamane nie tylko żebro 11, ale więcej żeber. W jamach opłucnych znajdował się już płyn oraz towarzyszące zrosty. Jaki to był ból !!! A pielęgniarki w karcie przy łóżku zaznaczały 1 stopień bólu, albo 0. Czy, to co zrobionono nie nadaje się do prokuratury? I to są lekarze, personel medyczny, często przyznający się, że są katolikami, ale czy chrześcijanami? Z radością będą przeżywać wigilię, Boże Narodzenie, a inni z ich winy smutek. Odciążyli Szpital, NFZ i ZUS. !! !!
9984
#gover nieaktywny
23 grudnia 2015r. o 16:55
~-REV. napisał(a): I to są lekarze, personel medyczny, często przyznający się, że są katolikami, ale czy chrześcijanami?

Tak sformulowane zdanie swiadczy o wielkich wartosciach chrzescijanskich, ktore posiada autor. Rodzi sie rowniez pytanie. Bardziej chcial dolozyc lekarzom cz katolikom?
11100
#Blackjack nieaktywny
23 grudnia 2015r. o 17:05
~-REV. napisał(a): Cieszę się, że podjęto temat szpitala w Bolesławcu i całkowicie zgadzam się z opiniami PanaM, E, Mgosi, Leny. Niedawno lekarze z wewnętrznego wyprawili moją mamę na tamten świat. Najpierw młoda pani doktor przedawkowała potas, później go wypłukiwała następnie przekazała mamę na intensywną, gdzie już inny lekarz prowadzący czekał tylko na zgon. Dodatkowym powodem odejścia mamy był udar. Lekarze w ogóle nie brali tego pod uwagę, chociaż wiedzieli, że mama miała już udar. Również wiedzieli, że mama ma migotanie przedsionków. Widać to było nawet na monitorze. Przy oddziale wewnętrznym jest neurologia, jednak nie poproszono o konsultację neurologa! Kiedy mama umierała nikogo to nie interesowało, lekarz podszedł, aby tylko stwierdzić zgon. Brak poszanowania intymności i godności, kiedy pacjent umiera. Poszanowania intymności i godności pacjenta nie ma i wcześniej. Są tylko ładnie wydrukowane karteczki z prawami pacjenta, które leżą na stolikach. Nawet za małe, aby wykorzystać je w toalecie. Inne zaniedbania lekarzy: mama po upadku, bo straciła równowagę - teraz mogę stwierdzić, że przyczyną był postępujący udar niedokrwienny - znalazła się na SOR bolesławieckiego szpitala. Zrobiono RTG klatki piersiowej i ortopeda stwierdził złamanie (nieznaczącego) żebra 11. Po tygodniu na kontrolnej wizycie w przychodni szpitalnej, to samo potwierdził chirurg. Kiedy mama znalazła się na oddziale wewnętrznym (wcześniej do mamy przyjechała karetka i jeden z ratowników medycznych zapytał - co chcecie od nas?) na moją prośbę, dopiero po tygodni i niechętnie, zrobiono jeszcze raz RTG, ponieważ mama odczuwała straszny ból w okolicach żeber. Niektóre pielęgniarki robiąc coś przy mamie nawet nie zważały na ból, ale jeszcze bardziej go przysparzały. O wyniku RTG lekarka lakonicznie powiedziała, że jest złamanie i podejrzenie płynu w opłucnej, albo zapalenia płuc. Wszystko w pośpiechu, na korytarzu, brak pełnej informacji, lekceważenie. Paternalizm. To, co przeczytałem w karcie informacyjnej już po śmierci mamy zmroziło mnie! Mama miała złamane nie tylko żebro 11, ale więcej żeber. W jamach opłucnych znajdował się już płyn oraz towarzyszące zrosty. Jaki to był ból !!! A pielęgniarki w karcie przy łóżku zaznaczały 1 stopień bólu, albo 0. Czy, to co zrobionono nie nadaje się do prokuratury? I to są lekarze, personel medyczny, często przyznający się, że są katolikami, ale czy chrześcijanami? Z radością będą przeżywać wigilię, Boże Narodzenie, a inni z ich winy smutek. Odciążyli Szpital, NFZ i ZUS. !! !!

Niewyobrażalne, współczuję.
Jak masz siłę to walcz o sprawiedliwość, taka patologia musi się kiedyś skończyć.

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
~Lekarz katolik ? niezalogowany
23 grudnia 2015r. o 17:50
gover napisał(a):
~-REV. napisał(a): I to są lekarze, personel medyczny, często przyznający się, że są katolikami, ale czy chrześcijanami?

Tak sformulowane zdanie swiadczy o wielkich wartosciach chrzescijanskich, ktore posiada autor. Rodzi sie rowniez pytanie. Bardziej chcial dolozyc lekarzom cz katolikom?

Twoim zdaniem kobieta chciała komuś dołożyć ?
Nie widzisz ogromu jej bólu ? Ty masz na pewno jakieś powiązania z personelem.
9984
#gover nieaktywny
23 grudnia 2015r. o 17:54
~Lekarz katolik ? napisał(a):
gover napisał(a):

Twoim zdaniem kobieta chciała komuś dołożyć ?
Nie widzisz ogromu jej bólu ? Ty masz na pewno jakieś powiązania z personelem.

Absolutnie nie mam zadnych powiazan, czy tez ukladow z Personelem. Tak, moim zdaniem dolozyla.
11445
PanM
23 grudnia 2015r. o 18:18
Panie Gover , wczytuję się w Pana posty i wyciągnąłem z nich wniosek.
Nie jest mi znany powód dlaczego Pan w tak specyficzny sposób pp nie mam w sobie natury odwetowca nie życzę Panu niczego niedobrego .Pozwolę sobie jedynie opisać wymyśloną sytuację aby pobudziła w Panu refleksję .
To odnoście Pana komentarza tej pani.

" Proszę sobie wyobrazić że został Pan pobity i okradziony .Zna Pan sprawców .Wzywa Pan policję i pogotowie .Przyjeżdżają , składa Pn zeznania i zostaje zbadany .
A policja na to --- " jak pan może tak pomawiać sprawcę , zachowuje się pan jak kolaborant .A lekarz zamiast opatrzyć poważne rany posypuje je pudrem i komentuje -- SYMULANT "

Jak by się Pan czuł ? -- Pan właśnie tak potraktował swoją przedmówczynię .Poza tym oczekuje Pan poszanowania swojej wiary nie szanując niewiary innych.
Pozdrawiam i jako ateista życzę miłych lat .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
9984
#gover nieaktywny
23 grudnia 2015r. o 18:43
PanM napisał(a): Poza tym oczekuje Pan poszanowania swojej wiary nie szanując niewiary innych.

Prosze mi wskazac w ktorym miejscu mojego postu pisalem o wierze, czy tez niewierze tej Pani.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Zapraszamy