~ napisał(a): Ty emem a doczego według Ciebie Traktor służy?
może do dojenia Krów? hahahaha.
a wiesz co to pług lub brony? haha to takie urzadzenia do masażu zwierzat.
Kiedyś rolnik i bez maszyn potrafił zaorać i zasiać.
To nie ma znaczenia czy wiem czy nie wiem. Nie musze wiedziec, bo mi nie jest to do niczego potrzebne. Specjalizuje sie w innej dziedzinie.
I to mi sie podoba w ludziach mlodszych ode mnie - wybieraja sobie dzialke, w ktorej sa specami, zamiast znac sie na wszystkim.
~ napisał(a): Taki rolnik zarzadzał całym gospodarstwem bez komputera, tabel, arkuszy, kalkulatorów, faksów, telefonów, internetu itp. itd.
Zgadza sie. Nie twierdze, ze bylo inaczej. Twierdze natomiast, ze dzisiaj rolnik - dzieki doswiadczeniom poprzednich pokolen i technologi moze w tym samym czasie zarzadzac dziesiec razy wiekszym gospodarstwem.
Dopisane 16.02.2016r. o godz. 00:39:
~ napisał(a): a ty dzisiaj idziesz do sklepu i kupujesz wędline, w której nie ma mięsa, tylko same resztki.
Chyba Ty.... Kupuj swiadomie - patrz na sklad, etykiety, a nie na promocje w gazetce, to na pewno lepiej (zdrowiej) na tym wyjdziesz. Powodzenia! :)
Dopisane 16.02.2016r. o godz. 00:41:
Gdy czytam te niektore anonimowe wypowiedzi, z ktorych jasno wynika, ze zazdrosc Was zzera, ze 10-15 lat mlodsi ludzie, gdy beda w Waszym wieku beda o kilka krokow do przodu. Pewnie dlatego nie chcecie ich wspierac. Ot polska mentalnosc ;-) ;-)