Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Warto wspierać młodych
211
skorn
13 lutego 2016r. o 16:26
Kazimierz Marczewski napisał(a): Panie Skorn, zapraszam Pana do współpracy i czekam na Pana felieton, zapewne będzie bardzo interesujący.

Nie potrafię pisać felietonów, podobnie jak pan Kazimierz. Podpisywać nie swój tekst własnym nazwiskiem to szczyt bezczelności. A ciebie, emem, zachęcam, by przestał korzystać z profilu ojca.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 lutego 2016r. o 16:59
niedługo przestanie korzystać, bo wyjeżdża do afryki.
białasek emem w afryce mieszka,
bialą ma skórę ten nasz koleżka.
1
emem
13 lutego 2016r. o 18:33
~ napisał(a): czy naprawdę szkoły były takie kiepskie, że tak słabo tamtą młodzież kształciły?

W felietonie jest mowa o tym, ze to obecne szkoly sa lepsze (a wlasciwie mlodzi sa bardziej kumaci), a nie, ze kiedys szkoly byly gorsze :)

Dopisane 13.02.2016r. o godz. 18:33:

skorn napisał(a): A ciebie, emem, zachęcam, by przestał korzystać z profilu ojca.

Nie wiem jak Ty, ale ja w Portalu Bolec.Info korzystam tylko ze swojego konta :)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~Koral niezalogowany
13 lutego 2016r. o 18:46
Wracając do tematu; to PO inwestowało w młodych, w Szkocji lub Irlandii :D :D , przyuczając ich do zmywaka w tych krajach.
A dla siebie, milionowe pensje w Brukseli.
~ niezalogowany
13 lutego 2016r. o 18:51
emem napisał(a):
~ napisał(a): czy naprawdę szkoły były takie kiepskie, że tak słabo tamtą młodzież kształciły?

W felietonie jest mowa o tym, ze to obecne szkoly sa lepsze (a wlasciwie mlodzi sa bardziej kumaci), a nie, ze kiedys szkoly byly gorsze :)

A dlaczego tak twierdzisz, ze teraz młodzi są bardziej kumaci?
uzasadnij to.
~ niezalogowany
13 lutego 2016r. o 19:31
emem potrafisz uzasadnić swoje wypowiedzi?
kumaty jesteś czy nie? dp której grupy młodzieży się zaliczasz?
a może jedziesz do afryki się dokształcać?
bo u nas takie kiepskie szkoły.
1
emem
13 lutego 2016r. o 21:42
~ napisał(a): A dlaczego tak twierdzisz, ze teraz młodzi są bardziej kumaci?
uzasadnij to.

Wlasne doswiadczenie z licznych rozmow i kontaktow z ludzmi mlodszymi o 10-15 lat ode mnie. Takze na podstawie doswiadczen z nauczania na polskich uniwersytetach.

Pozdr,
emem

Dopisane 13.02.2016r. o godz. 21:42:

~ napisał(a): bo u nas takie kiepskie szkoły.

Ja nie twierdze, ze sa kiepskie. Wrecz przeciwnie - na przestrzeni ostatnich lat bardzo sie poprawily, choc do krajow zachodniej Europy jeszcze nam troche brakuje - glownie chodzi o podejscie: w Polsce nadal stawia sie na teorie i zakuwanie, w innych krajach na praktyke. Ale mysle, ze to kwestia czasu.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
14 lutego 2016r. o 1:17
emem napisał(a):
~ napisał(a): A dlaczego tak twierdzisz, ze teraz młodzi są bardziej kumaci?
uzasadnij to.

Wlasne doswiadczenie z licznych rozmow i kontaktow z ludzmi mlodszymi o 10-15 lat ode mnie. Takze na podstawie doswiadczen z nauczania na polskich uniwersytetach.

Pozdr,
ememDopisane 13.02.2016r. o godz. 21:42:
~ napisał(a): bo u nas takie kiepskie szkoły.

Ja nie twierdze, ze sa kiepskie. Wrecz przeciwnie - na przestrzeni ostatnich lat bardzo sie poprawily, choc do krajow zachodniej Europy jeszcze nam troche brakuje - glownie chodzi o podejscie: w Polsce nadal stawia sie na teorie i zakuwanie, w innych krajach na praktyke. Ale mysle, ze to kwestia czasu.

ad1.
emem, czy naprawdę tak nisko siebie oceniasz?
z tego co napisałes, wnioskuję , że ci ludzie 10-15 lat młodsi od Ciebie, są dużo bardziej "kumaci" niż ty.
to, że lepiej, czy szybciej obsługują tableta, nie znaczy, ze są lepszymi ludżmi.
Ja np. podczas kontaktów z osobami młodszymi o 10, 15 czy 20 lat stwierdzam, poza nielicznymi wyjatkami, że są to osoby dużo mniej rozgarnięte, ale np. o ślepym i większym mniemaniu o sobie.
ad 2
A co ty widzisz takiego złego w teorii?
pewnych rzeczy trzeba sie nauczyć i nic na to nie poradzisz.
jak się nauczysz teorii to w praktyce poradzisz sobie kilkadziesiąt razy szybciej.
Dlaczego? - Dlatego, ze w praktyce musiałbyś kilkadziesiąt razy wykonać pewną rzecz aby dogłebnie pojąc zasadę jej działania.
znając teorię - na pierwszym razem wykonasz zadanie poprawnie.
niektórzy mogą powiedziec, że praktyka mija się z teoria.
Dlaczego?- Tylko dla tego, ze w praktyce nikt nie robi zgodnie z teorią.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.