emem napisał(a): ~ napisał(a): A dlaczego tak twierdzisz, ze teraz młodzi są bardziej kumaci?
uzasadnij to.
Wlasne doswiadczenie z licznych rozmow i kontaktow z ludzmi mlodszymi o 10-15 lat ode mnie. Takze na podstawie doswiadczen z nauczania na polskich uniwersytetach.
Pozdr,
ememDopisane 13.02.2016r. o godz. 21:42:~ napisał(a): bo u nas takie kiepskie szkoły.
Ja nie twierdze, ze sa kiepskie. Wrecz przeciwnie - na przestrzeni ostatnich lat bardzo sie poprawily, choc do krajow zachodniej Europy jeszcze nam troche brakuje - glownie chodzi o podejscie: w Polsce nadal stawia sie na teorie i zakuwanie, w innych krajach na praktyke. Ale mysle, ze to kwestia czasu.
ad1.
emem, czy naprawdę tak nisko siebie oceniasz?
z tego co napisałes, wnioskuję , że ci ludzie 10-15 lat młodsi od Ciebie, są dużo bardziej "kumaci" niż ty.
to, że lepiej, czy szybciej obsługują tableta, nie znaczy, ze są lepszymi ludżmi.
Ja np. podczas kontaktów z osobami młodszymi o 10, 15 czy 20 lat stwierdzam, poza nielicznymi wyjatkami, że są to osoby dużo mniej rozgarnięte, ale np. o ślepym i większym mniemaniu o sobie.
ad 2
A co ty widzisz takiego złego w teorii?
pewnych rzeczy trzeba sie nauczyć i nic na to nie poradzisz.
jak się nauczysz teorii to w praktyce poradzisz sobie kilkadziesiąt razy szybciej.
Dlaczego? - Dlatego, ze w praktyce musiałbyś kilkadziesiąt razy wykonać pewną rzecz aby dogłebnie pojąc zasadę jej działania.
znając teorię - na pierwszym razem wykonasz zadanie poprawnie.
niektórzy mogą powiedziec, że praktyka mija się z teoria.
Dlaczego?- Tylko dla tego, ze w praktyce nikt nie robi zgodnie z teorią.